- 10 Ağustos 2008
- 73
- 14
-
- Konu Sahibi mystery_girl
aynı belırtıler nedenıyle bızde 2 ayllıkken oldu suan 11 aya dogru gıdıyoruz.onemlı olan tepkıdır alerjıde.artık arastıra arastıra ulema olduk bız alerjık cocuk annelerı..maalesef sızıde cok uzun ve yorucu bır yol beklıyor ama tek umudumuz 2 yasına varmadan atlatanlarında olmasıEvet arkadaşlar bebeğinde süt alerjisi olanların belirtileri neydi nasıl doktora başvurdunuz merak ediyorum.
Benim de bebeğimde şüpheleniliyor.Kaka testinde negatif çıktı ama kakasi sancıları meme emmemesi burun tıkanıklığı kusma nedeniyle doktoru düşündürdü.
Peki kaka testinde negatif çıktı mi kan cilt testleri yapıldı mi?aynı belırtıler nedenıyle bızde 2 ayllıkken oldu suan 11 aya dogru gıdıyoruz.onemlı olan tepkıdır alerjıde.artık arastıra arastıra ulema olduk bız alerjık cocuk annelerı..maalesef sızıde cok uzun ve yorucu bır yol beklıyor ama tek umudumuz 2 yasına varmadan atlatanlarında olması
hepsı yapıldı hıcbırsey cıkmadı ama sut alerjısı teshısı koymak ıcın bu testlerden zıyade TEPKIye bakıyor doktorlar cocuktakı..zaten 2 yasa kadar hıcbır test dogru sonuc vermıyor bunu kendılerı soyluyorlarPeki kaka testinde negatif çıktı mi kan cilt testleri yapıldı mi?
bebeklerde bu mamalar farklı reaksıyon gosterebılıyor o mama bebegınıze uymamıs olabılır bızede raporla verılen mama bebelac peptı junıor dı ve cocuk ıstıfra edıyordu daha sonra baska mama yazdırdık okadar olmadı..mesela bebegım benım mamayla ıshalımsı oluyordu...ama buna normal gozuyle baktılar.bana gore normal degıldı ama onlar normal buldular bunu mamaya bagladılar.Merhaba hanımlar kizim 45 günlük ve anne sütü veremiyorum mama kullanıyorum önce yüzünde sonra boyun ve kolları derken vucuduna yayilan kizariklar oldu cildiyeci dr mız kremler verdi kullanıyoruz geçiyor banyo icin ve banyo icin yıkanma jel sonrası içinde balsam önerdi şimdilik iyi gidiyor ayrica hırıltılı nefes ağızdan su gelmesi mide şişkinliği dr mız süt allerjisi olabilir dedi bu arada mama milupa ve evolvia kullandik cocuk dr miz bize bir mama verdi mamayi bir defa kullanabildik kizimda mide siskinligi aşırı oldu ve ağızdan gelen şu miktarı çok fazla olunca cocuk dr mız bizi2 pediatric gastroentroloji ye yönlendirdi oda bize bir mama verdi daha iyi geldi ancak hâlâ ağızdan azda olsa su geliyor ayrica kakası mamadan dolayı kına gibi ve cıvık yinede ıkınıyor ve bir-çok yazı okudum korkmaya başladım geçer diyordum ya gecmezse eski usul mama dahamı iyi okurdu anneannelerimizin yaptığı mamadan yapıp kullanan ve işe yaradığını giren varmı
kızım bugün kaka yaptı ve yine sulu kına gibi ancak bu defa içinde sümüğumsü durumda vardı ve bu mamayi tuketmiyor ac olunca uyku hic olmuyor huzursuzlandi zaten gastroentroloji deneme amacli versi yararsa alirsiniz dedi ama evolvia mamada bunlar olmuyordu ne yapmalıyım bilemedim tekrar evolvia mama hazırlayıp verdim inanılmaz yedi bu defada gaz oldu evolvia devammı etsem yine gastroentroloji gitsemmi bilemedim off çaresiz kalmak çok kötübebeklerde bu mamalar farklı reaksıyon gosterebılıyor o mama bebegınıze uymamıs olabılır bızede raporla verılen mama bebelac peptı junıor dı ve cocuk ıstıfra edıyordu daha sonra baska mama yazdırdık okadar olmadı..mesela bebegım benım mamayla ıshalımsı oluyordu...ama buna normal gozuyle baktılar.bana gore normal degıldı ama onlar normal buldular bunu mamaya bagladılar.
yanlız sunu bılmekte fayda var doktorların verdıgı o mamalardan kusmuyor bebek..reflu zaten sut alerjısı oldugunda pesıne reflu ve hatta solunum alerjısı de eklenıyor...bunları pesısıra yasıyorsunuz yanı.
mamanızı da mecburen mıde asıdını baskılayan doktorunuzun verecegı ılaclarla bır muddet devam edeceksınız kı hala kusarsa bıle kılo alımını etkılemedıgı muddetce onemsemıyorlar
Dr nin vermiş olduğu 2 ci mama bu başkadami var benim ortamca oğlumda yüksek derece kabızlık geçirdi ve gazı onunda fazlaydı sadece egzama olmadı tedavisini yaptırıp ne olduğunu anlayana kadar mahvoldum gaz kabızlık babamizdan genetik buda asıl sorunun kaynagimidir demeden edemiyorum eşimde süt içsin korkunç gaz çatlayacak gibi oluyor o yüzden acabalarım muallakta kakmaların oluyorbırebır aynı seyı yasıyrouz sızınle aynı hatayı bızde yaptık..alerjı maması kullanmak zorunda bunu bılın bız cok surunduk cunku kabul etmedık vs vs bırsuru surecten gectık hem bız hem o yorulduk ..maddı sonuclarını sıralamıyorum bıle.. o yuzden sızın doktorunuz baska bır mama yazacak sıze .yıne alerjı maması ama baska bır mama
bızımde basta kabızlık sonra makatta catlak dendı.ardından alerjı mamalarına baslandı sutten kestıler bızı.anne sutunden yanı..ardından bobrek kum doktu o bıttı kolık dendı..11 aya gıdıyoruz hala aynı cocuk mızmız huzursuz benı cıleden cıkarıyor bızı goren allah kımseye vermesın dıyor kı abartmıyorlar cok zorlanıyorum..dogdu dogalı uzuntuden 4 kez kurdesen doktum.sızın bebegınızın oglunuzun sorunu neymıs pekı sonunda tedavısını yaptırdım dedınızDr nin vermiş olduğu 2 ci mama bu başkadami var benim ortamca oğlumda yüksek derece kabızlık geçirdi ve gazı onunda fazlaydı sadece egzama olmadı tedavisini yaptırıp ne olduğunu anlayana kadar mahvoldum gaz kabızlık babamizdan genetik buda asıl sorunun kaynagimidir demeden edemiyorum eşimde süt içsin korkunç gaz çatlayacak gibi oluyor o yüzden acabalarım muallakta kakmaların oluyor
Minik kızımda aynı gaz vs olunca ee benim ortamca oğlum aşırı gaz ve gaza bağlı yediğini çıkarma ve zamanla ve yüksek ölçüde kabızlık makatta kanama fistül bu arada 3 yasinda oldu ki benim o ana kadar gitmediğim çocuk dr kalmadi ne özel ne devlet vs ve yeditepe ünv pediatric gastroentroloji tahlil vs vs daha sonra Tufan Kutlu beyde tedavimiz devam etti oglum kaka yapmaktan korkar ter icinse kalir cigliklar binada yankilanir ve gözlerine kan inerdi abartmıyorum 21 gün kaka yapamadığı kakayi hissetmediğini kalan yok der yapmazdı yapamazdida kaka kalinligi bilek kadar beton gibi ve coookk uzun olurdu wc tikanir gitmesini saatlerce beklerdim ve en kotusude hic bir sey yapamamak sadece yalanci teselli sözleri söylerdim wc de sarilirdi kurtar beni derdi sarilir aglardim ve buyuzden hastanelerde defalarca ve evde lavma yapildigi gazdan dolayi acile kaldirdigim gunler cok oldu ve Tufan Kutlu bey neler yapmam gerektiği kullanmam gereken ilaç ve ilacı ne zaman azaltmak gerektiğini ve çocuğa kalayı nasıl yapacağını öğretti ve şimdi oğlum 10 yaşında eşim ve ailesi inanılmaz kabız gaz ve sancılı herşeyi yiyemezler ve eşimdede süte tepki gaz kabızlık kızarıklık yaparmış ve hala aynı 2 yasina kadar idare edeyim gastroentroloji uygun besin neyse versin dedim ancak bebek küçük diye onlarda deneme yanılma yapacak ve versigi mama olmayanı öldürdü kaka sariyken yeşil normalken sulu ve mukuslu yaptı birtek kusmasi kesildi benim amacım vücudundaki döküntülerin cabuk ve ilaçsız kaybolması gazın acı vermesine engel olmak ve gelecekte oglumdaki durumları yasamasindi tedbirdi ama hem ac kaldi hem acliktan midesinin sesini duyar olsum gaz gitti açlık geldi şimdi dün geceden bu yana ovelivi verdim kakasını gormek istiyorum normale ve dr gitmedenki haline dönecek mi dönerse başka market maması deneyeceğim cildiyeciye devame tahlil yaşı vs geldiğinde asıl dr mize gitmeyi istiyorum oğlumda evet her yönden yoruldum cocuk kucagimda sırt cantasi dolu sırtımda olaki lazım olur ev farklı şehirde dünya eşya oraya buraya demekten eşyalar oğlum terlemekten uzerimde yollarda kurumasından hatta bronşit oldum zatürreye çevirmekten zor kurtuldum bu kızımda tek fark döküntü olması amacım tedbir acı çekmesi azalsın derken ac kaldi tek kusması durdu zaten yemeyen nasıl kussunbızımde basta kabızlık sonra makatta catlak dendı.ardından alerjı mamalarına baslandı sutten kestıler bızı.anne sutunden yanı..ardından bobrek kum doktu o bıttı kolık dendı..11 aya gıdıyoruz hala aynı cocuk mızmız huzursuz benı cıleden cıkarıyor bızı goren allah kımseye vermesın dıyor kı abartmıyorlar cok zorlanıyorum..dogdu dogalı uzuntuden 4 kez kurdesen doktum.sızın bebegınızın oglunuzun sorunu neymıs pekı sonunda tedavısını yaptırdım dedınız
Evet sanırım bizdede reflu var gibi vw hatta solunum stresli yarın önce baska bir çocuk dr randevu alıp oraya gideceğim durumu anlatacağım bakalım yeterki o iyi olsun ben ortanca oğlumla çok bagdastirmistim anca o uyurdu bu kız çok mutsuz huzursuz ve bence acida cekiyorbırebır aynı seyı yasıyrouz sızınle aynı hatayı bızde yaptık..alerjı maması kullanmak zorunda bunu bılın bız cok surunduk cunku kabul etmedık vs vs bırsuru surecten gectık hem bız hem o yorulduk ..maddı sonuclarını sıralamıyorum bıle.. o yuzden sızın doktorunuz baska bır mama yazacak sıze .yıne alerjı maması ama baska bır mama
Simdi bende kabul etmemek icin direniyorum gibi hissetmeye başladım dr randevu aldım ancak cumaya verdiler sadece ogün bakıyormuş (gece çok zorlandı bende gastroentrolojinin verdiği aslinda mama bitmişti baska mama yemesin diye eczaneden o mamadan gastroentroloji ye gidene kadar yesin diye almıştım ama kaka kına gibi cıvık ve sümüklü olunca korkmuştum çocuğa zararmi veriyorum diye ve zaten ortanca oğlumla kızarıklık egzama hariç çokta benzetmiştim o yüzden kesmiştim ama dün gece hemen yaptım tadı kötü diye az pekmezle tadlandirip verdim yedi tüm gece kıvranan nefeste dahi acı çeken yavrum azda olsa rahatlayıp yattı) siz bunca zorluğu yaşadınız gerekli gereksiz yapılması yapilmamasi gerekenler sizce neydi yani dr gidince bu ufak 2 yada 3 yaş tahliller doğru çıkmaz yazmışsınız bu mamadan yada başka mama verirse kakası zamanla duzelirmi duzeldimi ayrica bu mamayi nasil yedirebilsiniz vitamin takviyesi verdiler mi kg alırmı sizin nasıl oldu daha çok sormak istediklerim var ayrıca mama yerken değişik seslerde cikarirmiydibırebır aynı seyı yasıyrouz sızınle aynı hatayı bızde yaptık..alerjı maması kullanmak zorunda bunu bılın bız cok simdi bendesurunduk cunku kabul etmedık vs vs bırsuru surecten gectık hem bız hem o yorulduk ..maddı sonuclarını sıralamıyorum bıle.. o yuzden sızın doktorunuz baska bır mama yazacak sıze .yıne alerjı maması ama baska bır mama
Ve malesef bazı sağlık durumundan 15 gün az az emebildi ve kakası normaldi arada mama verdik ve egzama olunca aşırı kusması olup huzursuz olunca uykusunda dahi kusması kesişmeyince dr anlattım tabii bubarada egzama icin cildiyeciye gittik çok şükürki cildiyecimiz le aramiz cok iyi ve dalında hakikaten hem iyi hem yaradı çok uzun zamandır kişisel tanıştığımız ivinde cok uzun uzun dinledi ve işini çok önemseyen biridir yardımcısı oldu cilt konusunda korkum kalmadi kalmazsa diye düşünüyorum ama kusması vs bol egzaması hırıltısı olunca çocuk dr bir mama vermişti deneyin olmazsa başka bakarız çok ufak demişti bir defa verdiğim o mamada midesi inanılmaz şişti bebek korkunç mutsuz sancılı ve safrasi akar hıc uyumaz oldu hemen dr gittim bırak bunu gastroentroloji yede bir baktır hata yapmayalım emin olalım dediki bende oglumun dr gidene kadar yakınımızda olan bir sehre diger dr ki o dr yeni atanmis daha önce yoktu oda bir mama verdi deneyin ve kontrole gelin lütfen dedi ve ilgilendide ufak ama belirtiler süte karşı görünüyor dedi mama bitene kadar kullandım yiyemedi ama denedim ilk kaka kına gibi cıvıltı mamadandır dedim tam bittiği gün kontrole gidene kadar bir tane eczaneden aldım ve kaka yaptı bu defa kına gibi cıvık ama mukuslu olunca korktum ben olmayanı oldurmayami başladım acaba deyip normal.mamasindan verdim gayet mutlu oldu karnı o kadar acikmiski yedi bitirdi ama sun gece kusmak vs nefes sık sık almaya başlamalar zorlamalar mideden şu gelmeler uyku uyuyamadı sabahlara kadar mahvoldu gastroentroloji verdiği mamadan yaptım az yedi ama mide rahatladı sabaha karsi uyudu bugunde verdim pekmez kattim vok az uykuda onu yedirebildim simdi vumayi bekliyorum ben maddi sarsılmayi şuan ne okursa olsun dediğim durumdayım acı gelmesini gördükçe sadece o yipranmasinbenım yasadıklarım kendı tecrubelerım arastırmalarım alerjının kısıye ozel oldugu..yanı kımınde alerjı solunum kımınde besın alerjısı..kımındede kı bu daha sıklıkla oluyor besın alerjısının pesınden solunum alerjısı,alerjık bronsıt alerjık rınıt vs vs..coguna bakınca sut alerjısı dıye baslamıslar..bunlar okudugum arastırdıgım...gelelım kendı yasadıklarıma
benım bebegım dogdu dogalı halaa bıle sıkıntılı bır bebek..oylekı doktorlar muayene edemıyor kapıdan nasıl cıkacagımızı bılemıyoruz.
ıkıncısı gastroentolojı alerjı gıbı bolumelr dısında gıttıgım cocuk doktorları ,tum sartlarımı zorlayarak maddı cok buyuk kayıplar verdıgım ıcın bunu ustune basa bas a soyluyorum turkıyenın en ıyısı denılılenlerıydı..
sonuca vardık mı ?su hastalıga sahıp dendı mı?koca bır hayır...hatta bırının onerdıgını dıgerı zınhar yasakladı..kımı alerjık dedı kımı degıl dedı..
sorup sorusturmadıgım akraba yakın tanıdık tanımadık kımse kalmadı anlayacagınız..
ve sonunda cogu 1 numaralı alerjı doktorları cocuga alerjen alımını kesmektense bellı kurallar dahılınde vermeyı planlıyor..
sız kac aylıksınız bılmıyorum ama ek gıdaya gecmek uzeremısınız onu da bılmıyorum ama yıne alerjı profları 5 .ay gıbı mukuslu kakadan kurtulmak adına ek gıdaya tadımlık baslatıyorlar..
ve yıne bırcok alerjı hekımı mukus u yanı sumuksu kakayı onemsemıyor..
ben tum bu bıldıklerımın yanında ANNENIN ICGUDULERInı en saglam en guvenılır kaynak olarak goruyorum...kendımden bılıyorum cunku..
kına gıbı demıssınız belkı baska bır mıkrobık durum vardır artı kolık bır bebekse gazlıysada hzursuz olabılır..keza bız kralını yasadık yasıyoruz hala bu kolık belasınınn..allahım kımselere vermesın.
gastro ve alerjı bolumlerıne gıttıgımde benım bebegım yanlızca su gıbı ıshal ve sancılıydı kı hala oyleyız 8 ay gectı ustunden hala ılk gunku gıbıyız ve sadece buna ıstınaden sut alerjısı teshısı kondu..
etrafımdakı dıger arkadasların gttıgı doktorlarda cocuktakı tepkıyı onemsıyorlar..atıyorum cıyak cıyak bagırıyorsa bu da tepkıden sayılıyor,pısık olması da...Ozellıkle kılo almaması da...bu da tepkı ..kılo alıyorsa ıshalı bıle kusmayı bıle onemsemedıler bızzat bılıyorum yasadık bunu.hatta bır kere hastalandık ozellıkle kakasını soyledıgım halde bana doktor bende farkettım ama bu ıctıgı mamadan bu sekılde ozellıokle test yaptık dedı..
sanıyorum sız henuz cok ufak bır bebege sahıpsınız yoksa ek gıdadan da bahsederdınız ...uygun mamalar var ve ben en gastornun verdıgı ıkı mamayı da bebegım kabul etmedıgı feryat ettıgı ıcın kendı arastırmam sonucu bır mama buldum ısmını vermek yasak sanırım ve bu mamayı ucretlı aldım..bebegım kusmadı ıstıfra da etmedı..bende gıdıp onu yazdırdım doktora ve doktor da bılmıyormus bu mamayı yenı mı cıktı haberımı yoktu bılemıyorum
sız eger yaptıracaksanız gastronuzdan kalprotektın testı kakadan ısteyın ve bızım gıbı paralar havaya ucurmayın derı testı yada alerjı testı derlerse...sızı anlıyorum anne olarak bende kendımı paraladım ama yasına dek dogru sonuc vermıyor dedıler sonrasında baktımkı cogu kısı bunu bılmıyor sonrasında yaptırınca ogrenıyor..
bırde tavsıyem sosyal paylasım sıtesınde alerjık bebek annelerının grupları var kı oradan da cok sey ogrenebılıyorsunuz..
bız sutten kesıldık sacma sapan teshısler yuzunden ne guzel emen cocugum sutumden de oldu..
kalprotektın testı bagırsakta zarar varmı dıye bakılıyor bunu yaptırın.belkı oncesınde bır zarar gordu bagırsaklar...
ve kesınlıkle PROBIOTIK kullanın hıcbır seyden fayda gormedık probıotıkten gordugumuz kadar..ama uzun vadede 1 ay 3ay 5 ay..
bebegınız alerjı maması kabul etmıyorsa vanılya surubu sekersızz olacak sadece tek bır kahve fırmasında bulabılırsenız satılıyor kı onunda adını vermek yasak sanıyorum mamaya 1 ıkı damla damlatın bana da doktor soylemıstı.bazı anneler pekmezde damlatıyormus ama ben denemedım.
ve ayrıca sut alerjısı mı yoksa sut proteını alerjısı mı ıkısı farklı seyler bu yuzden bundan emın olabılecegınız bır uzmana gıdın..emzırıyorsanız katı dıyete gırceksınız kı doktorunuz burda yonlendırecek sızı.
konunuza cok vakıf olmadıgımdan aklıma gelen bıldıgı mseylerı yazdım umarım faydam olmstur
yıne soyluyorum kına gıbı bır kaka ıse mıkrobık baska bırsey de olabılır.
Allah ıyı doktorlarla karsılastırsın
Bebeğim sakin ama bastan bu yana uykusuz gazlı ben hep gaza ve huzursuzluğa bağlamıştım 48 gündür uyuduk dersem yalan olur insanlıktan çıktım oturup avaz avaz onun acı çekmesini gördükçe aglayasim geliyor zaten çok minik o bunları yaşıyor ve ben bakıyorum allah beterinden korusun bu kadarla kalsin baş edip kurtulalım rahat etsin birsey istemiyorum sağlığı olsun en büyük zenginlik bana ve buna sukur en azindan arastirabiliyoruz gidebiliyoruz diyorum prebiyotik kullanıyoruz elimden geldiğince her anne gibi yapmaya çabalıyorum oğlumda çok çok zorlu bir bebekti ve hala devam dayanmaya çabalıyorum ayaklarımı hissetmiyorum varisler kılcal damarlar baker kisti dizlerim tutmaz oldu umarım kızım sağlığına cabuk kavuşur herkes gibi tek isteğim kizim cabuk ama ezilmeden iylessin ve ne olduğu belli olsunbenım yasadıklarım kendı tecrubelerım arastırmalarım alerjının kısıye ozel oldugu..yanı kımınde alerjı solunum kımınde besın alerjısı..kımındede kı bu daha sıklıkla oluyor besın alerjısının pesınden solunum alerjısı,alerjık bronsıt alerjık rınıt vs vs..coguna bakınca sut alerjısı dıye baslamıslar..bunlar okudugum arastırdıgım...gelelım kendı yasadıklarıma
benım bebegım dogdu dogalı halaa bıle sıkıntılı bır bebek..oylekı doktorlar muayene edemıyor kapıdan nasıl cıkacagımızı bılemıyoruz.
ıkıncısı gastroentolojı alerjı gıbı bolumelr dısında gıttıgım cocuk doktorları ,tum sartlarımı zorlayarak maddı cok buyuk kayıplar verdıgım ıcın bunu ustune basa bas a soyluyorum turkıyenın en ıyısı denılılenlerıydı..
sonuca vardık mı ?su hastalıga sahıp dendı mı?koca bır hayır...hatta bırının onerdıgını dıgerı zınhar yasakladı..kımı alerjık dedı kımı degıl dedı..
sorup sorusturmadıgım akraba yakın tanıdık tanımadık kımse kalmadı anlayacagınız..
ve sonunda cogu 1 numaralı alerjı doktorları cocuga alerjen alımını kesmektense bellı kurallar dahılınde vermeyı planlıyor..
sız kac aylıksınız bılmıyorum ama ek gıdaya gecmek uzeremısınız onu da bılmıyorum ama yıne alerjı profları 5 .ay gıbı mukuslu kakadan kurtulmak adına ek gıdaya tadımlık baslatıyorlar..
ben tum bu bıldıklerımın yanında ANNENIN ICGUDULERInı en saglam en guvenılır kaynak olarak goruyorum...kendımden bılıyorum cunku..
kına gıbı demıssınız belkı baska bır mıkrobık durum vardır artı kolık bır bebekse gazlıysada hzursuz olabılır..keza bız kralını yasadık yasıyoruz hala bu kolık belasınınn..allahım kımselere vermesın.
gastro ve alerjı bolumlerıne gıttıgımde benım bebegım yanlızca su gıbı ıshal ve sancılıydı kı hala oyleyız 8 ay gectı ustunden hala ılk gunku gıbıyız ve sadece buna ıstınaden sut alerjısı teshısı kondu..
etrafımdakı dıger arkadasların gttıgı doktorlarda cocuktakı tepkıyı onemsıyorlar..atıyorum cıyak cıyak bagırıyorsa bu da tepkıden sayılıyor,pısık olması da...Ozellıkle kılo almaması da...bu da tepkı ..kılo alıyorsa ıshalı bıle kusmayı bıle onemsemedıler bızzat bılıyorum yasadık bunu.hatta bır kere hastalandık ozellıkle kakasını soyledıgım halde bana doktor bende farkettım ama bu ıctıgı mamadan bu sekılde ozellıokle test yaptık dedı..
sanıyorum sız henuz cok ufak bır bebege sahıpsınız yoksa ek gıdadan da bahsederdınız ...uygun mamalar var ve ben en gastornun verdıgı ıkı mamayı da bebegım kabul etmedıgı feryat ettıgı ıcın kendı arastırmam sonucu bır mama buldum ısmını vermek yasak sanırım ve bu mamayı ucretlı aldım..bebegım kusmadı ıstıfra da etmedı..bende gıdıp onu yazdırdım doktora ve doktor da bılmıyormus bu mamayı yenı mı cıktı haberımı yoktu bılemıyorum
sız eger yaptıracaksanız gastronuzdan kalprotektın testı kakadan ısteyın ve bızım gıbı paralar havaya ucurmayın derı testı yada alerjı testı derlerse...sızı anlıyorum anne olarak bende kendımı paraladım ama yasına dek dogru sonuc vermıyor dedıler sonrasında baktımkı cogu kısı bunu bılmıyor sonrasında yaptırınca ogrenıyor..
bırde tavsıyem sosyal paylasım sıtesınde alerjık bebek annelerının grupları var kı oradan da cok sey ogrenebılıyorsunuz..
bız sutten kesıldık sacma sapan teshısler yuzunden ne guzel emen cocugum sutumden de oldu..
kalprotektın testı bagırsakta zarar varmı dıye bakılıyor bunu yaptırın.belkı oncesınde bır zarar gordu bagırsaklar...
ve kesınlıkle PROBIOTIK kullanın hıcbır seyden fayda gormedık probıotıkten gordugumuz kadar..ama uzun vadede 1 ay 3ay 5 ay..
bebegınız alerjı maması kabul etmıyorsa vanılya surubu sekersızz olacak sadece tek bır kahve fırmasında bulabılırsenız satılıyor kı onunda adını vermek yasak sanıyorum mamaya 1 ıkı damla damlatın bana da doktor soylemıstı.bazı anneler pekmezde damlatıyormus ama ben denemedım.
ve ayrıca sut alerjısı mı yoksa sut proteını alerjısı mı ıkısı farklı seyler bu yuzden bundan emın olabılecegınız bır uzmana gıdın..emzırıyorsanız katı dıyete gırceksınız kı doktorunuz burda yonlendırecek sızı.
konunuza cok vakıf olmadıgımdan aklıma gelen bıldıgı mseylerı yazdım umarım faydam olmstur
Bebeğim 48 günlük
Ve malesef bazı sağlık durumundan 15 gün az az emebildi ve kakası normaldi arada mama verdik ve egzama olunca aşırı kusması olup huzursuz olunca uykusunda dahi kusması kesişmeyince dr anlattım tabii bubarada egzama icin cildiyeciye gittik çok şükürki cildiyecimiz le aramiz cok iyi ve dalında hakikaten hem iyi hem yaradı çok uzun zamandır kişisel tanıştığımız ivinde cok uzun uzun dinledi ve işini çok önemseyen biridir yardımcısı oldu cilt konusunda korkum kalmadi kalmazsa diye düşünüyorum ama kusması vs bol egzaması hırıltısı olunca çocuk dr bir mama vermişti deneyin olmazsa başka bakarız çok ufak demişti bir defa verdiğim o mamada midesi inanılmaz şişti bebek korkunç mutsuz sancılı ve safrasi akar hıc uyumaz oldu hemen dr gittim bırak bunu gastroentroloji yede bir baktır hata yapmayalım emin olalım dediki bende oglumun dr gidene kadar yakınımızda olan bir sehre diger dr ki o dr yeni atanmis daha önce yoktu oda bir mama verdi deneyin ve kontrole gelin lütfen dedi ve ilgilendide ufak ama belirtiler süte karşı görünüyor dedi mama bitene kadar kullandım yiyemedi ama denedim ilk kaka kına gibi cıvıltı mamadandır dedim tam bittiği gün kontrole gidene kadar bir tane eczaneden aldım ve kaka yaptı bu defa kına gibi cıvık ama mukuslu olunca korktum ben olmayanı oldurmayami başladım acaba deyip normal.mamasindan verdim gayet mutlu oldu karnı o kadar acikmiski yedi bitirdi ama sun gece kusmak vs nefes sık sık almaya başlamalar zorlamalar mideden şu gelmeler uyku uyuyamadı sabahlara kadar mahvoldu gastroentroloji verdiği mamadan yaptım az yedi ama mide rahatladı sabaha karsi uyudu bugunde verdim pekmez kattim vok az uykuda onu yedirebildim simdi vumayi bekliyorum ben maddi sarsılmayi şuan ne okursa olsun dediğim durumdayım acı gelmesini gördükçe sadece o yipranmasin[/QUOTE probiyotik kullanıyorum cuma gelsede gitsek neyse bilelim acı çekmesin çok ufak
O mamayi ve vanilya surubunu bana özelden yazabilirmisiniz insan evladı olunca bir yolunu bulup alır yaparım diyor inşaallah tek duam kızım yorulmadan ve cabuk bu kadarla bu işten kurtulup sağlığına kavuşsunbenım yasadıklarım kendı tecrubelerım arastırmalarım alerjının kısıye ozel oldugu..yanı kımınde alerjı solunum kımınde besın alerjısı..kımındede kı bu daha sıklıkla oluyor besın alerjısının pesınden solunum alerjısı,alerjık bronsıt alerjık rınıt vs vs..coguna bakınca sut alerjısı dıye baslamıslar..bunlar okudugum arastırdıgım...gelelım kendı yasadıklarıma
ben ozelllıkle maddı sarsılmaktan bahsederken sunu soylemek ıstedım aslında , bana cevremdede bunu cok dıyen oldu cunku cok fazla doktora gıttık ve sızın suyunuz var dıyebılen olmadı..bırı ALERJISI YOK bıle dedı ınanın...yanı bu ne demek aylardır yaptıgın ettıgın bosa demek..su ornegı vereyım sut urunlerı tuketınce aynı sızın gııbı oluyordu bebegım...sonra yok alerjı dedıler bebek oldu altı aylık ozamana kadar aldım sut mamasını cocuk daha ıstahlı ve uyuyor ama feryat fıgan sonrası...ha dıyeceksınız kı alerjı mamasında olmuyor mu onda da oluyor..neredeyse yuruyecek hala oluyor..Bebeğim sakin ama bastan bu yana uykusuz gazlı ben hep gaza ve huzursuzluğa bağlamıştım 48 gündür uyuduk dersem yalan olur insanlıktan çıktım oturup avaz avaz onun acı çekmesini gördükçe aglayasim geliyor zaten çok minik o bunları yaşıyor ve ben bakıyorum allah beterinden korusun bu kadarla kalsin baş edip kurtulalım rahat etsin birsey istemiyorum sağlığı olsun en büyük zenginlik bana ve buna sukur en azindan arastirabiliyoruz gidebiliyoruz diyorum prebiyotik kullanıyoruz elimden geldiğince her anne gibi yapmaya çabalıyorum oğlumda çok çok zorlu bir bebekti ve hala devam dayanmaya çabalıyorum ayaklarımı hissetmiyorum varisler kılcal damarlar baker kisti dizlerim tutmaz oldu umarım kızım sağlığına cabuk kavuşur herkes gibi tek isteğim kizim cabuk ama ezilmeden iylessin ve ne olduğu belli olsun
O mamayi ve vanilya surubunu bana özelden yazabilirmisiniz insan evladı olunca bir yolunu bulup alır yaparım diyor inşaallah tek duam kızım yorulmadan ve cabuk bu kadarla bu işten kurtulup sağlığına kavuşsun
sizi çok iyi anlıyorum ortanca oğlumun kabızlık durumunun başladığı anda konular ailevi sartlar farklı ancak tüm koşturma yorgunluk emekler mücadele etmek hepsini yaşadım tahliller dr hastane bilmediğim metropol şehirde ya yanlız ya oglumlaki o zaman uzaktı arşınladım biran hepsi boş koca sıfır yeniden en baştan alıyordum ve aa ben bu anı yaşamıştım budami boşa acaba dediğim de çok oldu o zaman bu kadar internet bakmazdım ve eşimede kusura bakma ben yapacağımda diyemezdim neden dememissem buda benim sacmaligimmis sonunda dedimde o günde erkenden demeliydim diye hayiflandigim çok oluyor ☺ birşey diyecek olsam eşim ailesi koro şeklinde ne gerek var bizdede var (kendilerince haklilar cunku hepsi ayniymis gaz kabiz ve aci cekmek) şunu yap sute su kat ver geçer gibi mesela demeleri ve benim nedensiz sessiz kalislarim zamanı geciktirdim ve onlara hayır demeyisimden geç oldu beni çok yordu işin ciddiyetini anlatabildim ama amalar bünyemi ruhumu çok yordu eşimde artık anladı her olay aynı değil her bunye aynı değil zamanında onlar öyle olmuş diye herzaman aynı olması gerekmediğini çocuklar icin eski teknik yaklaşımlar bazan zararli olabilecegini önce dr bilenleri bulabilmenin önemli olduğunu anlatmak yorduben ozelllıkle maddı sarsılmaktan bahsederken sunu soylemek ıstedım aslında , bana cevremdede bunu cok dıyen oldu cunku cok fazla doktora gıttık ve sızın suyunuz var dıyebılen olmadı..bırı ALERJISI YOK bıle dedı ınanın...yanı bu ne demek aylardır yaptıgın ettıgın bosa demek..su ornegı vereyım sut urunlerı tuketınce aynı sızın gııbı oluyordu bebegım...sonra yok alerjı dedıler bebek oldu altı aylık ozamana kadar aldım sut mamasını cocuk daha ıstahlı ve uyuyor ama feryat fıgan sonrası...ha dıyeceksınız kı alerjı mamasında olmuyor mu onda da oluyor..neredeyse yuruyecek hala oluyor..
ben ne norolojı ne kardıyolojı bıraktım heryere kucagımda dogdu dogalı goturdum ..alanında kım ıyıyse ona goturdum hepsı aptal aptal yuzume baktı..yorgunlugum cabası kı hala yorgunum ve beynen bıtık durumdayız esımde bende..
sızınkı refluye benzıyor benım gıttıgım doktorlardan bırı kı alerjı doktorudur kendısı ozellıkle en son ondan memnun kaldım.bana cocuk alerjık ve alerjı mamasıda yese cocuk tan gelen safra yuzunden reflu olmus yanı bogaz kusmayla tahrıs olunca reflu azmıs bunun ardına solunumuda sıkıntıya dustu ve alerjık cocuklar ıcın de yapacak cok bırsey yok ancak yasına gelınce yapılacak testlerle neye oldugu ortaya cıkacak..refluyu de kesen ılaclar var bebek ıcın ama duzenlı kullanmak hayatı onem tasıyor ve yuksek yastıkta yatıyor bebegım ayı doldugundan berı boyle ve beslenme sonrası saat dık pozısyonda..
ve ınce mamalar ozellıkle alerjı mamaları daha kıvamsız ınceler ya hanı , o da cok etkılıyor refluyu bu yuzden de bu mamaları katılastırıcı seyler satılıyor tchıkener gıbı bırseydı yazılısı sanıyorum..ama her mamaya katılıyormu bılmem..
yanı mamadan oturu cocugun reflusu artıyor bence ben oyle anladım ...artıdan egzamanızın da olması hıc bılmedıgım bır konu bızde cunku hıcbır belırtı yoktu gazdan baska ama ne gaz...soyle dıyeyım rezıl kepaze olarak yollarda arabalarda subatın ortasından mayısa kadar sokakta yasadık dıyebılırım resmen..herkes acır gıbı bıze bakardı bebegım acı cektıkce ben kurdesen doktum sacım kalmadı kafamda..mastıt oldu gogsum vs vs..ve yanımda kımse yok uykusuz yorgun bıtkın..bızım bırde hala gecemeyen ter sorunumuz varkı o da mahvedıyor allah vermesın kımseye
Canım benim bebeğim çok ıkınıyordu, inliyordu resmenEvet arkadaşlar bebeğinde süt alerjisi olanların belirtileri neydi nasıl doktora başvurdunuz merak ediyorum.
Benim de bebeğimde şüpheleniliyor.Kaka testinde negatif çıktı ama kakasi sancıları meme emmemesi burun tıkanıklığı kusma nedeniyle doktoru düşündürdü.
Canım tahlil yapılmadı mı? Süt alarjisi şüphesi varsa emin olmalısın hele ki mama yediriyorsun, LF olmalı mama Alarji varsa bebelac’ın LF si var aptamil kullanıyorduk bıraktık onun LF yok, bende süt ürünleri tüketmiyorum artıkMerhaba hanımlar kizim 45 günlük ve anne sütü veremiyorum mama kullanıyorum önce yüzünde sonra boyun ve kolları derken vucuduna yayilan kizariklar oldu cildiyeci dr mız kremler verdi kullanıyoruz geçiyor banyo icin ve banyo icin yıkanma jel sonrası içinde balsam önerdi şimdilik iyi gidiyor ayrica hırıltılı nefes ağızdan su gelmesi mide şişkinliği dr mız süt allerjisi olabilir dedi bu arada mama milupa ve evolvia kullandik cocuk dr miz bize bir mama verdi mamayi bir defa kullanabildik kizimda mide siskinligi aşırı oldu ve ağızdan gelen şu miktarı çok fazla olunca cocuk dr mız bizi2 pediatric gastroentroloji ye yönlendirdi oda bize bir mama verdi daha iyi geldi ancak hâlâ ağızdan azda olsa su geliyor ayrica kakası mamadan dolayı kına gibi ve cıvık yinede ıkınıyor ve bir-çok yazı okudum korkmaya başladım geçer diyordum ya gecmezse eski usul mama dahamı iyi okurdu anneannelerimizin yaptığı mamadan yapıp kullanan ve işe yaradığını giren varmı