slm canım,öncelikle geçmiş olsun.
benim bebeğimde prematüre doğdu.ve 3.ayında reflü teşhisi kondu.gaviscon ve motilium kullandık.iştahı çok çok iyiydi çok süt içiyodu ama çok fazla kusuyodu.günde 4 kez filan kusardı hemde normal bi kusma değil 1-2 metre uzağa fışkırtarak kusardı ağızdan burundan.ve yavrum mahvolurdu yarım saat kendine gelemezdi.ilaçlar hiç bi işe yaramadı ve giderek iştahı azaldı,biberonu almıyodu sanki canı yanıyomuş gibi 1 yudum süt içince bab bab bağırıyodu ve reddediyodu beslenmeyi.zayıflamaya başladı.sürekli kilo kaybetti.
en son çare çocuk gastroenteroloji uzmanı profesör bi doktor bulduk.hemen götürdük tabi götürmeden önce kusma şikayetlerimiz bi türlü geçmeyince tüm tahlillerimiz yapılmıştı,beyin mr ına kadar çektirdik,hepsi temiz çıktı.
sonra bu doktor siz her türlü tahlili yaptırmışsınız zaten tek çare endoskopi yapmak dedi.tabi kabul ettik.
ve bebeğimin yemek borusunda kusmalardan dolayı yaralar oluşmuş.yani mide asidi yemek borusuna zarar vermiş.özofajit olmuş bebeğim.
doktor bi ilaç verdi sürekli bunu kullanacak dedi.
mart 12de endoskopi olmuştu.ilacı 1 ay önce bıraktım.çok şükür o şiddetli kusmalarımız bitti.ama hala iştahsız.artık fazla üzülmüyorum çünkü o kusmalar benide yavrumuda mahvediyodu.çok şükür gerilerde kaldı.
sana tavsiyem bebeğindeki kusmalar daha da şiddetlenmeden ki zamanla dahada şiddetleniyo.bi çocuk gastroloğuna götürmen
o ne yapman gerektiğini anlatır zaten..
seni çok iyi anlıyorum,sabır arkadaşım.inşallah yakında atlatır yavrun..