Çocuk Hastalıkları bebeginde mide reflusu olan varmi aranizda

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mondschein2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
957
7
slm yine ben,ben bu isi cözmedende rahat edemeyecem,bekliyorum acaba aranizda evet bende senin gibi ayni sorunu ayni derdi cektim ve soyle ,yada bunu yaptim gecti,demenizi,benim kiz hic yemek yemiyor,2ayinda mide de reflu olabilir dediler,ilaclar yan etki yapinca biraktim,bu yaz trde yine dediler ama burdaki doktrlar yok zamnla gecer dedi,ama trdeki doktr gecmezse ameliyat dedi,ya ben ne yapim simdi kizimi bugune kadr ben zorlayark buyuttum simdi nerdeyse 2yasina girecek ve ben zorlamk istemyirum artik,ve zorlamayinca halsiz,kilo kaybediyor,yada hastalanyior sastim kaldim ya,mide de reflu demek,ictahsiz,yemegi gorunce kusan ve hic acikmyan yani aclik hissi yokmus,aynisi bende var ama nasil gececek,zamanlami yoksa ilaclami yoksa allah korusun ameliyatlami,bilgisi olan yardim etsin paylassin,sevgilerimleÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

benim oglumda vardı bebekken ne yese cıkarıyordu sürekli huzursuzdu çocuk.ilaç tedavisiyle reflüyü atlattı ama 2 yaşına kadar falan sürüyor tedavisi ilaç tedavisi.şimdi hiç birşeyi yok çok şükür şuan dört yaşında 2 yıldır ilaç kullanmıyoruz.doktorumuz kesti.problemde yok zaten.

benim oğlumdada vardı kusma önleyici mama denedik hiç ama hiç faydası olmadı gavisgon toz ilacı vardı mamalarına karıştırıyordum yine faydası olmadı 1-5 yaşına kadar sürekli kusuyordu resmen kusmuk içinde yüzüyorduk anlayacağın artık iğreniyordum kendimden evimden bi yere gitsek elalemin halısına kusuyordu kendi evimde sildiğim halılar yetmiyor gbi bi de milletin halısını siliyordum anlayacağın çok kötü günler geçirdim senide gayet iyi anlıyorum çocuğun büyüdükçe mide kapağı kapanacak ve reflü sorunu bitecektir allahın izniyle sabırlı ol 2 yaşında falan geçer inşallah

slmlar simarikkiz ve sari bebek,mesajiniz icin cok sagolun benim kiz subatta 2yasina girecek ins duzelir 2ayyinda benim kiz kusmaya,acikmamaya basladi ve ben simdiye kadar hep zorladim artik onuda istemiyor basedemiyorum,doktrlar olabilir dedi,sizin cocuklardami hic acikmiyordu,benim kiz baya kustu dedigin gibi sari kelebek haliyi silmekten bende biktim ama 3haftadir zorlamiyorum kendisi yesin diye ama orali bilde degl hic acikmiyor yemedigi icinde 2haftadr kusmuyor,onune herseyi koyuyorum kendisi yesin ogrensin diye nerde,valla sukretmekten baska yapacak hicbirseyim yok,ama cok uzuluyorum nasil gecer,nezaman bitecek,ogunleri 4gözle bekliyorum aciktigini yedigini,paylasimlariniz icin cok sagolun,

burda yine baska bir bolumde kizimin acikmadigni yazdim aynen bir arkadastada varmis bu sorun onun cocugundada mide reflusu varmis ilacla gecmis,omeprazal.sizdemi bu ilaci kullandiniz?ins duzelir,sabredecez artik,saglikli olsunlarda,

Hayir Canim Ilaçlar Hiç Bi Işe Yaramayinca Bende Ilaç Vermeyi Kestim Dediğim Gibi çocuğun Mide Kapakçiği Gelişmediği Için Reflü Oluşuyormuş Bizde Mide Kapağinin Gelişmesini Ve Kapanmasini Bekledik Ayrica Benim Oğlumda Iştahsizlik Yoktu çok Güzel Yiyordu Ve Ardindan Ne Var Ne Yoksa çikiyordu Bence Biraz Daha Bekle Zor Olacak Ama Daha çok Küçük Gelişme Söz Konusu Değilse Ameliyat Evet Ama Acele Etme Derim Ben Kendi Kendine Geçmesi Lazim çocuk Büyüdükçe çocuk Cerrahi Arkadaşim öyle Demişti

Benin kiz öyleydi...simdi 17 yasinda ...3 aylikken hastaneye yatirdik...3 hafta kontrol altinda kaldi ...kilo almiyordu zayiflamaya baslamisti...özel mama verdiler, taze süt ve pirinc ununla...emzirmeyi kesmem gerketi ...ilk yil derin uyku nedir bilmedim...kusarken bogulur diye ...

6 aylik gecmesse ameliyat demisti doktorlar...cok dikat ettim hep özel vitaminli mamalar ...kemik kaynatip bol vitaminli corbalar yapiyordum...cok narin bir bebekti ...

Herkez dalga geciyordu...cocugu yedirmiyormuyum mu diye...canim cikiyordu ...hergün ona özel yemek yapip bütün gün pesinden kosuyordum bir lokma yesin diye ...cok gücüme gidiyordu ...baska cocuklar topac gibi benimki kuru cita...

Sürekli doktora götürüyordum...sonunda adam bana bagirdi...yemesse yemesin dedi...ara öyün verme dedi bir kere yemiyecek iki kere yemiyecek ama ücüncüde yer dedi...hastanedede böyle yapmislardi yemiyor diye sirf sekersiz bebek cayi veriyorlardi ilk basta onu bile istemedi ondan sonra susayip aciktikca cabucak iciyordu...bir gün ac birakmistilar yavrumu resmen....onun icin doktor bir sey olmaz dedi artik yaklasik 3 yasindaydi...su an 17 yasinda cok narin ve uzun boylu bir kiz ...gercektende yeniden yemek aliskanligini ögretmem gerekti arada hic bir sey vermiyordum ...cok isterse salatalik tok tumayan seyler birde meyve sularini vermiyordum sirf su. öyle öyle alisti yemek yemeye ...birakiyordum kendi yiyebildigi kadar aliyordu tabagina

Cok üzülme canim zahmetli oluyor büyümeleri ama sanirim bu da bir yaradilis ...eger kusmuyorsa ameliyat yapmiyorlar ...benimkini yapmadilar...bizimkisi sanirim irsi kayinvaldemde reflu, esimde babaneside incecik narin bir kadin...az ama vitaminli seyler yedirmeye bak zor oluyor ...ama ileriye dogru büyüyünce kendini ayarliyabiliyorlar gecmis olsun ...ben cok cektim allah sabir versin:teselli:

slm sari kelebek,ilk once inan cvp yazdigin icin sagol oyle uzgunum ki anlatamam,baksana artik bir umut burdan gelir diye hep bakiyorum ne okusam doktora soruyorum belki banada faydasi olur diye,kizimn yaninda hep mutlu olmaya calisiyorum ama yanliz kalinca icim icimi yiyor,2ayindan beri basladi ozamnlar zorla veriyordum,kusmalar mide bulantilari dusun artik,suan 3haftadr zorlamiyorum resmen karsimda eriyor zayifliyor hic sevdigi birsey yok butun cocuklarin sevdigi yemekleri yapiyorum su bile icmiyor,su aralar ictigi capri sonne ve iki dilim cikolata,annem zorla diyor yok diyorum bu sefer kendisi ogrensin diyorum zaten artik zorlayamiyorumda bas edemiyorum agliyor,sarikelebek peki senin oglunun mide kapagi gelisip kapandimi,?benim kiz 22aylik nezamn kapanacak daha nezamana kadr bekleyecem,bana herkes 1yasinda gecer dedi 4gözlr 1yasini bekledim ama gecmedi ya simdi,allah korusun ya hep kalirsa,dusunmek bile istemiyorum,sevgilerimle arkadasim

slm prontepronte senin adinada uzuldum ama ne guzel gecmis buyumus,vitaminli seyler yedir demissin hic birsey istemiyorki,onune koymadigim meyva,icecek,yemek, kalmadi,cani isterse bir capri sonne okadr,umarim gecer,umarim senin kizinin yasina gelir bende o gunleri gorurum suanada cok uzuluyorum bilsem gececek,daha ne isteyim suan allahima sukrediyorum kizim saglikli diye,ne halde cocuklar var ama anne yuregi iste ne yapim,paylasimin icin cok sagol arkadasim,

benim oğlumda iştahsızlık yoktu ama kusuyordu hep.ben sadece gavisgon kullandım doktor zamanla mide kapkaçığı gelişecek dedi geşilmezse cerrahi operasyon gerekebilir ilerki yaşlarda dedi ama allaha şükür bizimkisi kendi kendiliğinden kusmalar kesildi.umarım senin çocuğununda bir an evvel düzelir.çok zor birşey çok iyi bilirim. çok geçmiş olsun.

sagol arkadasim simarikkiz ins duzelir tek istedigim sey bu,benim kizda hem ictahsizlik hem kusma,zorla yediriyordum reklem karsilarinda 3haftadrda zorlamiyorum orali bile degil,bugun doktrdan ilac istedim,verdi ama bu ilaci kizim 6aylikkende kullanmistim ise yaramamisti simdi tekrar verecem ins artik gecer cunku gucum kalmadi ya,sagol arkadasim

X