Bebeğinde gelişim geriliği olan hamileler,yardım lütfen!!

ilekin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
10
0
86
Bursa
Merhaba arkadaşlar..36 haftalık hamileyim,nisan annesiyim.dünkü kontrolümde bebeğimin baş çevresi 36 haftada,karın çevresi ve fl si 32.haftada çıktı.şimdiye kadar hep 2 haftalık geriden gelme vardı fakat bu gerilik bir anda 4 haftaya çıkmış.üztelik ben her hafta kontrole gidiyorum,1 haftada bu kadar gerileme nasıl olur,şaşırdım.kafama takılan bebeğimin baş çevresi normal zamanında.yani şimdi kafası bedenine göre çok mu büyük olacak.
Moralim çok bozuldu,dr gelişim geriliği var dedi,sürekli nst ye giriyorum,normal çıkıyor.sıvı da iyi,dopler de iyi,ama gerilik gitgide artıyor.
Benim durumumda olan var mı,veya böyle doğum yapanlar var mı çevrenizde?Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bebebğim 36. haftada 2100 gr,boyu 43 cm.

arkadaşlar benim durumumda olan kimse yok mu???

Cnm benımde tam terzı buyuk cıkıyor bende arastırıyorum ama dogru duzgun bırsey bulamadım neden gerı olur neden ılerıde olur hakkında

ınsallah saglıkla dogar bebeklerımız

merhaba canım bende aynı sorunu yaşadım hemde iki kere birinci bebeğimde gelişim geriliği vardı birsürü doktor gezdim ama olmadı 36. haftada karnımda öldü ve yine hamile kaldım ondada aynı sorun başladı gelişim geriliği 33haftada önceki hikayemi bildikleri için hastaneye yatırdı doktorum tabi her zaman takipteydim kalp atışları günde iki kez dinleniyordu ve yine 36 haftaya geldiğimde kalp atışları çökmeye başladı kilosuda fazla artmıyodu sezeryanla alma kararı aldılar kilosuda baya gerideydi neyse 1800 kilo olarak doğdu kızım ama hala kilosu hep geride bi türlü normal kilo almıyor ama şükür salıklı ve çok hareketli inşallah bi gün normal çocu8kların kilosunu yakalar diye sabrediyoruz allah yardımcımız olsun

Arkadaşım benim bebeğiminde karın çevresi 10 gün geriden geliyor.Doktora öncki gidişlerimde bu ara dahada açıktı.Baş çevreside geriden geliyordu.O zamanlar çalışıyordum.Doktor hemen raporla evde istirahat verdi.İnternetten araştırdığıma göre protein ağırlıklı beslendim hemen hergün et yedim ve hergün yumurta birde 2 bardak tam yağlı süt içtim ,balık yağına başladım.bebek hemen toparlandı.şimdi sadece karın çevresi geriden geliyor .Beslenme ve stresten uzak yaşantı,dinlenme bence ilacı bunlar.

benim de bebeğimin bugünkü ölçümünde karın çevresi 10 gün geri çıktı. fl ve bdp ölçümleri normal 33+2 günlük 2040 gr. Bebek hareketleri, kalp atışları, su normal çıktı. Doktor korkulacak birşey yok dedi. 10 gün sonra kontrole gideceğim bakalım kilo alımı nasıl olacak

arkadaşım benimde ilk çocuğumda gelişme geriliği olmuştu.zaten iki hafta geriden geliyordu.8.aydaki kontrolümden sonra 1 hafta daha gerilemişti.doktora gittiğimde hemen hastaneye yatış yapıldı ve sezeryanla alındı bebek.bunun gibi bebeklerin normal doğumu kaldıramayacağını ölü doğum riski olduğundan dolayı sezeryanla alınması gerektiğini söylemişti.hiçbir sağlık problemi yaşamadık herşey gayet yolunda devam etti.sadece zayıf bir bebekti ama doğumdan bir ay sonra tamamen narmal kiloya döndü.şimdi 7 yaşında ve yaşıtlarına göre oldukça iri bir oğlum var.ilk hamileliğimde 25 kilo almıştım şimdi 2. ye hamileyim doktorum fazla kilo alımının bebekte gelişme geriliğine yol açtığını söylediği için daha dikkatli davranıyorum.bu hamileliğimde 2 hafta geriden geliyor.doktor doğuma kadar bebe aspirini kullanmamı istedi.hem kilosunu hemde sıvısını normal seviyede tutacakmış.inşallah sende sağsağlim bebeğini kucağına alırsın.

İnşaallah hepimizin bebeeği sağlıklı doğar.küveze girmesin çok korkuyorum.

Geriden gelip boyu ve kilosunu toparlayan varmı?

benim 1 hafta gerideydi ama şimdi 3-4 güne düştü.doktor genetik olacağı söyledi (benim minyon bir yapım var) ayrıca bebeği besleyen kordonunda yetersiz olacağını söyledi.zayıf olsun sağlıklı olsunda hiç bişey umrumda değil.
hepinize sağlığıyla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin allah

Merhaba acaba daha sonra ne oldu benimde şuan başıma bu geldi karın çevresi 1 hafta geride ama nasıl düzeldiniz doğduğunda durum neydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…