Arkadaşlar bu konularla ilgili onlarca konu açılmış. Herkes farklı yerlerde farklı konularda yardım istemiş. Bence annelerin en önemli iki sorunu. herkes neler yaptığını, hangi ilaçları ve hangi yöntemleri kullandığını yazarsa hepimiz için çok faydalı olur bence. Benim bebeğim kolikmiş. uykusuzluğu bu yüzdenmi bilmiyorum. çünkü gece uyanmadan 6-7 saat uyuyor sonrası yok. ayrıca sanırım reflüsüde var. zinco, metsil, om-x, babas, rezene, gece çayı, çörek otu yağı, hurma ,soda duyduklarım bunlar. çoğunu denedim. başarılı olamadım. kundak uykuya daldığında (gece) uyanmaması açısından çok faydalı ama uyuyana kadar çokkk çektiriyor. Küçücük bebeğimin midesine neler giriyor şimdiden. Sizler neler yapıyorsunuz yada bu sorunları aşan anneler neler yaptınız.
Merhaba arkadaşım,
hepimizde olduğu gibi senin bebişde kolik..her bebeğin bünyesi çok farklı olduğu için herkez çeşitli yollar deniyor..ama genel olarak bir yerde azda olsa çözüm üretiyor..benim bebiş 1,5 aylık bizimde belirli saatlerde kolik krizimiz tutuyor..kolik bir gaz sancısı türü ama yedikleriyle alakası yok bağırsakları gelişme döneminde olduğu için keskin sancılar çekiyor..tabiiki sen yediklerine dikkat etmek zorundasın ama emdiği sütle alakası yok..ben zinco damla kullandım ama düzenli olarak kullandım iyide geldi ama yanında saç kurutma makinasıda faydalı oldu..muskat çok iyi bir gaz sökücü bu nedenle çok küçük bir çimdik tavsiye ederim..bunun dışında arkadaşım kolik zamanı bebişini yüz üstü yumuşak bir yastığa yarı ayakları aşağıda kalacak şekilde yatır karnına baskı yapmazsan uyur..allah kolaylık versin bebiş büyütmek zor yeni bir anne olarak sağlıklı günler
kızlar benimde bebeğim 6.ayını bitirecek 2 gün sonra...bizim 55.günde gaz sancımız falan kalmadı...ama doğduğu günden o güne kadar neredeyse hiç birşey yemedim desem yalan olmaz...kola ayran fasulye (hem kurusu hem yeşili) nohut kahve çerez yani aklınıza ne gelirse yememdim yemedim.....ve biz sabah 5 lerde 6larda uykuya dalardık....artık düşünün halimi...ama 55 günden sonra oğluşum gece 11 de yatmaya başladı ve her 2 saatte bir emmek için kalkıyordu..bu benim için çoooooooooook dinlenmiş olarak uyanmak demekti...o günleri asla unutamıyorum....çünküüüüüüüü dişleeeeeeeeeer...gelmeye başladı 4.ayımızdan beri kaşınıyor ama hala çıkamadılar ve biz eskiye geri döndük şimdi her saat başı veya yarım saatte bir uyanıyor oğluş...ve galibaa bünyem uykusuzluğa alıştı artık uyumak da istemiyorum...6-7 saat uyuyan bebeğiniz varsa bence yatın kalkın şükredin...o uyuduğunda siz de bol bol gerine gerine uyuyun..bizim yerimize de uyuyunallah evlatlarımıza güzel sağlıklı ömürler versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?