• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinde gaz ve uyku problemi olan anneler burada buluşalım...

mdunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
47
2
36
Ankara
Arkadaşlar bu konularla ilgili onlarca konu açılmış. Herkes farklı yerlerde farklı konularda yardım istemiş. Bence annelerin en önemli iki sorunu. herkes neler yaptığını, hangi ilaçları ve hangi yöntemleri kullandığını yazarsa hepimiz için çok faydalı olur bence. Benim bebeğim kolikmiş. uykusuzluğu bu yüzdenmi bilmiyorum. çünkü gece uyanmadan 6-7 saat uyuyor sonrası yok. ayrıca sanırım reflüsüde var. zinco, metsil, om-x, babas, rezene, gece çayı, çörek otu yağı, hurma ,soda duyduklarım bunlar. çoğunu denedim. başarılı olamadım. kundak uykuya daldığında (gece) uyanmaması açısından çok faydalı ama uyuyana kadar çokkk çektiriyor. Küçücük bebeğimin midesine neler giriyor şimdiden. Sizler neler yapıyorsunuz yada bu sorunları aşan anneler neler yaptınız.

bebeğin kaç aylık? ben benzer sorunlar yaşamış bir anne olarak emzik önerebilirim. her bebek emerken rahatlar.

şükür bebeğim 3,5 aylık gaz süreci pek yaşamadık. uyutmak için sana bi tavsiye verebilirim elektrik süpürgersi veya saç kurutma makinasını baş ucuna koy ya ayağında yada elektrikli beşikler var benim elektirikli beşiğim var. bebeğide yerine koy yanında aç süpürgeyi yada saç kurutmayı eminim susacaktır. ama uyurmu bilmiyorum. benimki hemen uyuyor..15 dk çalışır tutyorum hemen uyuyor.deneyip inş. faydasını görürsün..

2,5 aylık bebeğim. sanırım birazda huzursuz bir bebek. çok stresli ve zor bir hamlelik geçirdim. halada öyleyim

merhaba canım benim bebeğimde 2,5 aylık ve gaz problemini hiç birşeyle çözemedim rezene çayı gece çayları zinco verdim işe yaramadı nurse harvey diye bir şurup verdim oda etki etmedi.hatta muskat cevizi var rendeleyip ondan bile verdim:) hiç bir şekilde geçmedi ama bebeğim anne sütü yanında mama da alıyo onun etkisi galiba 4. ayda gaz problemi geçiyormuş Allah yardımcımız olsun şurda 1,5 ay kalmış:))

ayaklarrının altına acı elma yağı sür yakmaz merak etme.fön makinasını giysilerinin üstünden elini de karnında gezdirerek ılık ayarda karnına tut.karnına parmaklarınla soldan sağa doğru masaj yap.bunlar da benim yaptıklarım canım deneyebilirsin.bir de kolik için biberonlar var gaz yapmayan

hepsini yapıyorum . allah yardımcımız olsun. geçen gün aşısını yaptırdık. hemşire bile allah yardım etsin dedi. geçecek bu günler diyerek avutuyorum kendimi. 2 gün önce çok az maden suyu verdim. inşallah zararı olmaz.

Arkadaşlar bu konularla ilgili onlarca konu açılmış. Herkes farklı yerlerde farklı konularda yardım istemiş. Bence annelerin en önemli iki sorunu. herkes neler yaptığını, hangi ilaçları ve hangi yöntemleri kullandığını yazarsa hepimiz için çok faydalı olur bence. Benim bebeğim kolikmiş. uykusuzluğu bu yüzdenmi bilmiyorum. çünkü gece uyanmadan 6-7 saat uyuyor sonrası yok. ayrıca sanırım reflüsüde var. zinco, metsil, om-x, babas, rezene, gece çayı, çörek otu yağı, hurma ,soda duyduklarım bunlar. çoğunu denedim. başarılı olamadım. kundak uykuya daldığında (gece) uyanmaması açısından çok faydalı ama uyuyana kadar çokkk çektiriyor. Küçücük bebeğimin midesine neler giriyor şimdiden. Sizler neler yapıyorsunuz yada bu sorunları aşan anneler neler yaptınız.

Merhaba arkadaşım,
hepimizde olduğu gibi senin bebişde kolik..her bebeğin bünyesi çok farklı olduğu için herkez çeşitli yollar deniyor..ama genel olarak bir yerde azda olsa çözüm üretiyor..benim bebiş 1,5 aylık bizimde belirli saatlerde kolik krizimiz tutuyor..kolik bir gaz sancısı türü ama yedikleriyle alakası yok bağırsakları gelişme döneminde olduğu için keskin sancılar çekiyor..tabiiki sen yediklerine dikkat etmek zorundasın ama emdiği sütle alakası yok..ben zinco damla kullandım ama düzenli olarak kullandım iyide geldi ama yanında saç kurutma makinasıda faydalı oldu..muskat çok iyi bir gaz sökücü bu nedenle çok küçük bir çimdik tavsiye ederim..bunun dışında arkadaşım kolik zamanı bebişini yüz üstü yumuşak bir yastığa yarı ayakları aşağıda kalacak şekilde yatır karnına baskı yapmazsan uyur..allah kolaylık versin bebiş büyütmek zor yeni bir anne olarak sağlıklı günler

Merhaba arkadaşım,
hepimizde olduğu gibi senin bebişde kolik..her bebeğin bünyesi çok farklı olduğu için herkez çeşitli yollar deniyor..ama genel olarak bir yerde azda olsa çözüm üretiyor..benim bebiş 1,5 aylık bizimde belirli saatlerde kolik krizimiz tutuyor..kolik bir gaz sancısı türü ama yedikleriyle alakası yok bağırsakları gelişme döneminde olduğu için keskin sancılar çekiyor..tabiiki sen yediklerine dikkat etmek zorundasın ama emdiği sütle alakası yok..ben zinco damla kullandım ama düzenli olarak kullandım iyide geldi ama yanında saç kurutma makinasıda faydalı oldu..muskat çok iyi bir gaz sökücü bu nedenle çok küçük bir çimdik tavsiye ederim..bunun dışında arkadaşım kolik zamanı bebişini yüz üstü yumuşak bir yastığa yarı ayakları aşağıda kalacak şekilde yatır karnına baskı yapmazsan uyur..allah kolaylık versin bebiş büyütmek zor yeni bir anne olarak sağlıklı günler

kızlar benimde bebeğim 6.ayını bitirecek 2 gün sonra...bizim 55.günde gaz sancımız falan kalmadı...ama doğduğu günden o güne kadar neredeyse hiç birşey yemedim desem yalan olmaz...kola ayran fasulye (hem kurusu hem yeşili) nohut kahve çerez yani aklınıza ne gelirse yememdim yemedim.....ve biz sabah 5 lerde 6larda uykuya dalardık....artık düşünün halimi...ama 55 günden sonra oğluşum gece 11 de yatmaya başladı ve her 2 saatte bir emmek için kalkıyordu..bu benim için çoooooooooook dinlenmiş olarak uyanmak demekti...o günleri asla unutamıyorum....çünküüüüüüüü dişleeeeeeeeeer...gelmeye başladı 4.ayımızdan beri kaşınıyor ama hala çıkamadılar ve biz eskiye geri döndük şimdi her saat başı veya yarım saatte bir uyanıyor oğluş...ve galibaa bünyem uykusuzluğa alıştı artık uyumak da istemiyorum...6-7 saat uyuyan bebeğiniz varsa bence yatın kalkın şükredin...o uyuduğunda siz de bol bol gerine gerine uyuyun..bizim yerimize de uyuyun:43: allah evlatlarımıza güzel sağlıklı ömürler versin inşallah

kızlar benimde bebeğim 6.ayını bitirecek 2 gün sonra...bizim 55.günde gaz sancımız falan kalmadı...ama doğduğu günden o güne kadar neredeyse hiç birşey yemedim desem yalan olmaz...kola ayran fasulye (hem kurusu hem yeşili) nohut kahve çerez yani aklınıza ne gelirse yememdim yemedim.....ve biz sabah 5 lerde 6larda uykuya dalardık....artık düşünün halimi...ama 55 günden sonra oğluşum gece 11 de yatmaya başladı ve her 2 saatte bir emmek için kalkıyordu..bu benim için çoooooooooook dinlenmiş olarak uyanmak demekti...o günleri asla unutamıyorum....çünküüüüüüüü dişleeeeeeeeeer...gelmeye başladı 4.ayımızdan beri kaşınıyor ama hala çıkamadılar ve biz eskiye geri döndük şimdi her saat başı veya yarım saatte bir uyanıyor oğluş...ve galibaa bünyem uykusuzluğa alıştı artık uyumak da istemiyorum...6-7 saat uyuyan bebeğiniz varsa bence yatın kalkın şükredin...o uyuduğunda siz de bol bol gerine gerine uyuyun..bizim yerimize de uyuyun:43: allah evlatlarımıza güzel sağlıklı ömürler versin inşallah

ne gece uyuyo bebişim ne ğündüzz:((::( çok zor çokkkkkk gazlıdaa hiç bişe yiyemiyorum ne sütt içiyorum ne yoğurt yiyorum ki bunlarda gerekli ALLAH HERKEZE KOLAYLIK VERSİN

6-7 saat uyuyorsa bebeğin bunun neresinde uyku sorunu var anlamadım, hemde hiç uyanmadan !! Benim kızım 4. ayına girdi ve ben hiç 4 saat deliksiz uyuduğunu bilmem en fazla 3 saat ondan sonra 2 saat 1,5 saat ara ile kalkar , gece boyunca toplamda 7 saat uyur ve devamlı sallamak zorunda kalıyorum.Yat kalk haline şükret bence.

bebeğin bu zamanlarda en az 12-15 saat uyuması gerekirmiş. uyku en az anne sütü kadar önemli. evet çok şükür 6-7 saat uyuyor ama geriye 17 saat uykusuz devamlı huzursuz bir bebek var. onun gelişimi açısından çok üzülüyorum. zaten mama ile besleniyor . gereksiz bir sürü ilaç verdim (artık hepsi çöpte) ne kadar ağlarsa ağlasın vermiyorum şurup damla filan. sadece masaj ve iletişim o kadar.

Arkadaşlar ne yaparsanız yapın kolik sancısını geçiremezsiniz. İsterseniz ütün ilaçları deneyin yada çaylar verin bebeğinize asla yararı olmuyor sadece anlık belki rahatlama sağlıyor oda bazı bebeklerde. Bebekler sindirim sistemleri tam gelişmeden dünyaya gelirler. Sindilrim sistemi gelişene kadar bu durumla mecburen mücade edicez, üzgünüm ama yapacak birşey yok. bebeklerinize bitkisel bile olsa ilaç vermeyin derim. benim oğlum 7. ayına girmek üzere dlık geçer dedi. Doğduktan tam 4 gün sonra başladı gaz mücadelemiz. ne gece ne gündüz uyku bilmem. herkes 40 günlük olsun geçer dedi. geçmedi. 3 aylık olsun geçer dedi geçmedi. 6 aylık olsun kesin kalmaz birşeyi dedi geçmedi hala mücadele veriyoruz gaz problemimizle. 6 aylık oldu ek gıdaya geçtik daha beter olduk gazın yanına kabızlık eklendi. Ben denedim ilaçlardan piyasadakilerin hepsi belkide ama iyi gelir umuduyla iyi gelseydi bizimkine gelirdi, bari sizler vermeyinorum küçücük bebeklerinize ilaç zararsıza inanmıyorum dr. değiştirdim niye verdin ilaç dedi. bağırsakları tembelleştirirmiş ilaç doğruydu söylediği bebeğim sürekli ıkınmaya başlamıştı çünkü. artık ilaç vermiyorum kabızlığımız geçti gaz sancımız azalıyor ama gece nöbetlerimize devam ediyoruz. Hepinizin allah yardımcısı SABIRRRRRRR..

Ayrıca kolik ağrısı olan bebeğiniz salladığınızda rahatlar çünkü bağırsakdaki gaz hareket eder yer değiştirir sallama esnasında bebek rahat uyur. Ben yaptım ve düzeltmek için şimdi çok çaba sarfediyorum. ayakta salladım uyumadı hemde hiçç son çareydi benim için çünkü susuyorduç şimdi ise ayakta sallayarak uyumaya hatta ayakta uyumaya alıştı. ayağımdan bıraktığımda çığlıklar kopuyor. Bunları anlatıyorum çünkü sizlerde yaşamayın tedbirli davranın diye. gazlı bir bebek annesi mecburiyetten herşeyi yanlış olduğunu bilsede deniyor çünkü.lama dedeiğim gibi benim bebeğim neredeyse 7 aylık olucak ama hala karnından gurul gurul sesler geliyor. yapacakda birşey olmadığına inanaıyorum artık. sadece ayağına biot yani su tarbası koyduğumda bazen biraz anlık rahatlama sağlıyor.

katılıyorum cnm. kesinlikle ilaç şurup verilmemeli. ben 5 günlükken başladım. hiç fayda görmedim. doğum sonrası birazda tecrübesizlik ve şaşkınlıkla ne duyarsak verdik. çokk pişmanım. masaj , sıcak havlu işe yarıyor biraz. uykuya çözüm yok. nereye gidersem o odaya ana kucağında taşıyorum. biraz etrafı seyredip oyalanıyoruz. sonra oda ve mekan değiştirip babamızın gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. gelince ona devrediyorum çünkü

arkadaşlar benimde 7,5 aylık bir kızım var hemde 2 ay erken doğdu yani normalde 6 aylık falan olması gerekiyordu neyse kendinizi yok ayakta sallamıyım alışır hep ister yok kucağıma almayım alışır hep ister gibi şeylere inandırmayın ben hepsini yaptım çünkü ne gece ne gündüz uyumuyordu ama büyüdükçe düzeldi şimdi beşiğine koyuyorum dönencesine baka baka uyuyor ne bebeğinizi ne kendinizi sıkmayın herşey geçici gün geliyor birden değişiyor

gaz içinde nurse harweys diye cam şişede bitkisel bir şurup var onu kullandım hiç bir yan etkisini görmedim bağırsak tembelliği kabızlık yapmadı çok faydasını gördüm günde 2 defa tuvaletini rahatça yapıyor kızım siz rahat olun oda rahat olucak inanın...

Back