- 1 Aralık 2021
- 249
- 79
- 25
- Konu Sahibi Fantastikivi
Merhaba hanımlar buraya bebeğim ilk doğduğunda uzayan sarılıktan bahsetmiştim sonunda sarılığın kaynağını bulduk bebeğimde cmv enfeksiyonu varmış. Ben ilk defa duydum böyle bir şey artık gebelikte mi geçti doğumda mı oldu yenidoğan halindeyken mi kaptı yoksa benden anne sütü ile mi geçti bilemiyorum. Değeri sürekli artıyor bin küsürken dört bin küsüre çıkmış dört bin küsürden de son kan testinde sekiz bin küsür olduğunu gördüm. Bebeğinde enfeksiyon olan varsa deneyimini anlatabilir mi acaba? İnternette çok kötü şeyler yazıyor. Enfekte olan bebekte zeka geriliğinden dalan bahsediyor. Bebeğim 3 aylık belirtisi sarılıktı ve karaciğerde büyüme vardı hala enzimleri yüksek geliyor. Bilemiyorum sese tepkisi gözle takibi konuşunca gülmesi falan normal gibi inşallah zeka geriliği falan olmamıştır. Ayın 15inde kafa ultrasonu çekilecek beyinde hasar var mı diye… içim içimi yiyor o kadar mutsuzum ki korkuyorum yavruma bir şey olacak diye. Lütfen hiç bilgim yok bebeğinde bu cmv enfeksiyonu olan varsa yaşamış görüp geçirmiş insanlar bana deneyimlerini anlatabilir mi?