Çocuk Hastalıkları Bebeğinde böbrek büyümesi olanlar yardım eder misiniz?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

iremay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2010
141
0
46
Sinop
kızım henuz 1,5 aylık ve ultrasonda böbrek genişlemesı tespit edildi..dr.voiding ıstedı yani sonda takılan yerden ılac verılecek ve fılm cekılecek ama ben emın degılım yaptırıp yaptırmama konusunda. cok kucuk ve canı yanacak dıye cok korkuyorum.ıdrar kültürü temız cıktı cok şükür moralım cok bozuk.bu durumu yaşayan var mı aranızda?

voiding cok da korkulacak birşey değil. cocugunuza sonda takılıp radyoopak bir madde verilecek mesanesine ve işerken filmi çekilecek acaba işerken mesaneden üst tarafa da reflü oluyormu yani kaçak varmı diye. çünkü eger varsa bu bebiğinize zarar veriyor demektir. bence hiç beklemeden voidingini çektirin,sonra geç kalmış olabilirsiniz.cocugun canı az da olsa yanacak evet ama ömür boyu kalacak bir hastalığı varsa erken tanı konmus olacak bunu da düşünün.

böbreğe idrar kaçağı varsa ıdrar yolu ıltıhabı ıl bellı edermı mutlaka,yoksa ıltıhap olmadan da kaçak olabılır mı? bu arada sağlık personelımısınız merak ettım?

bende 16 haftalık ahamileyken ultrasonla tesbit edilmişti,doktor erkek bebeklerde üriner sistem uzun olduğu için geç gelişimini tamamlar ondan kaynaklanabilir demişti .doğumdan sonra mac 3 ve voiding çekildi çok zor değil benim bebeğimde 2 aylıktı o zaman,reflü yoksa sorun yok,birde genişlemenin boyutu önemliymiş,şu an 1 yaşında ve genişleme yok ilk 1 yılda genelde geçermiş,endişelenmeyin,reflü varsa bile çokta zor olamayan bir ameliyatla ehil ellerde hiç sorun değil,aynı şeyleri yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum,

merhaba iremay ben de samsun da oturuyorum ve dun 4 yaşındaki oğlumun ultrasonda böbrek kanal duvarlarında kalınlaşma tespit edildi. ay önce ultrasonu temizdi.şuan kan ve idrar tahlilleri de temiz bir şikayeti de yok sadece son günlerda arada sık idrara çıkıyordu.bizden de voiting istendi ama ben tedirgin oldum çok canı yanacak diye oğlum çok etkilenir...başka sikayetimizde yok...
dr konuştum ay erteledik buarada antibiyotik kullanacak ve 1 ay sonra tekrar ultrason...
sizi okuyunca hemen yazmak istedim şuan samsunda çocuk nefroloğu arastırıyorum bu voiting i o da isterse yaptırırm diyorum ama kafam allak bullak oldu.özelden msj atamıyorum .siz ne yaptınız son durumunuz nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…