Bebeğinde benzer bir durum yaşayan var mı

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
9,5 aylık bebeğim var. 11,5 kilo. Yani ayına göre kilolu. Kesinlikle sağ sola yüzüstü dönmüyor. Ben döndürmek istediğim zaman direniyor. Yatağa iyice yapışıyor. Kollarının altından tutup yürütmek istesek hemen ayaklarını topluyor. Ama desteksiz saatlerce oturuyor. Yattığı yerden deli gibi tekme atıyor. Yüzüstü yatırsam hemen ağlamaya başlıyor. Düzenli doktor kontrolerine gittik. Hatta 9. Ayda bütün kan, şeker, tiroid vs bakıldı. Doktorumuz problem yok, desteksiz oturuyorsa sıkıntı olmaz dedi. Ama gevşek bebek, sma2 durumları aklıma geliyor. Allah korusun. Bebeği böyle olan var mı?

Dokunsal hassasiyeti olabilir belki.

Dediğiniz gibi bir şey olsa nasıl otursun, doktor nasıl fark etmesin?

Duzenli doktor kontrollerine gitmissiniz, ferahlayin. Bebekte birsey yok ama sizde annelik hastaligi var bende de var da ordan biliyorum. Surekli endise, surekli panik hali. Insallah hormonlardandir da gecer feraha ereriz.

Daha 9 aylik abartmayin sorun olsa oturamazdi benim oglumda gec donmeye basladi kiloluydu cunku ama erkenden yurudu asla aklima bir sorunu varmi falan diye dusunmek gelmedi hemen hastalik aramayin hic oturamasaydi evet belki bisey olabilirdi bence. Zaten doktorda biseyi yok demis

Duzenli doktor kontrollerine gitmissiniz, ferahlayin. Bebekte birsey yok ama sizde annelik hastaligi var bende de var da ordan biliyorum. Surekli endise, surekli panik hali. Insallah hormonlardandir da gecer feraha ereriz.
Zaten normalde sağlık konularıbda takıntılı bir insanım. Çocuk olunca iyice tavan yaptı

Benim oğlum da öyleydi. Ben de şüpheleniyordum o ihtimallerden. 14 aylıkken yürümeye başladı. Geç olacak demek ki bazı şeyler. Bu arada Sma hastası bebekler genelde zayıf oluyor. Sizinki kiloluymuş.

Daha 9 aylik abartmayin sorun olsa oturamazdi benim oglumda gec donmeye basladi kiloluydu cunku ama erkenden yurudu asla aklima bir sorunu varmi falan diye dusunmek gelmedi hemen hastalik aramayin hic oturamasaydi evet belki bisey olabilirdi bence. Zaten doktorda biseyi yok demis
Mutlaka her bebeğin gelişimi farklı, bunu biliyorum ama yğne de kendime engel olamıyorum.

Benim oğlum 6 aya kadar kafasını tutamadı 9 aya kadar da oturmadı çok doktora götürdüm sma için tahlilde çıkmadı bazı bebekler geç sertleşir dedi. 10 aylık olana kadar da yürütmek için tuttugumda ayaklarını yukarı çekiyordu basmiyordu. 11 aylık oldu yeni yeni basıyor. Ama gelişimi hep 3 ay geriden

anladığım kadarı ile emeklemiyor da

arkadaşımın kilolu kızı da emeklememiş asla yüz üstü yatmamıştı

direkt yürüdü

hatta benimki emekliyor deyince çok bozulmuştu benimki 5 ay küçüktü ama onun yarı kilosundaydı

her bebek özel zaten kızınızın da algıları vs de açık

kolunun altında tutup yürütmeyi değil de tutunarak dikilmeyi denetin

hani sıralamak denir ya yatak kenarı koltuk kenarı vs tutarlar

anladığım kadarı ile emeklemiyor da

arkadaşımın kilolu kızı da emeklememiş asla yüz üstü yatmamıştı

direkt yürüdü

hatta benimki emekliyor deyince çok bozulmuştu benimki 5 ay küçüktü ama onun yarı kilosundaydı

her bebek özel zaten kızınızın da algıları vs de açık

kolunun altında tutup yürütmeyi değil de tutunarak dikilmeyi denetin

hani sıralamak denir ya yatak kenarı koltuk kenarı vs tutarlar
Öyle yapayım bu akşam bakalım

9,5 aylık bebeğim var. 11,5 kilo. Yani ayına göre kilolu. Kesinlikle sağ sola yüzüstü dönmüyor. Ben döndürmek istediğim zaman direniyor. Yatağa iyice yapışıyor. Kollarının altından tutup yürütmek istesek hemen ayaklarını topluyor. Ama desteksiz saatlerce oturuyor. Yattığı yerden deli gibi tekme atıyor. Yüzüstü yatırsam hemen ağlamaya başlıyor. Düzenli doktor kontrolerine gittik. Hatta 9. Ayda bütün kan, şeker, tiroid vs bakıldı. Doktorumuz problem yok, desteksiz oturuyorsa sıkıntı olmaz dedi. Ama gevşek bebek, sma2 durumları aklıma geliyor. Allah korusun. Bebeği böyle olan var mı?
benim kızımda tam tersi 9 ayına girecek dönüyo emekliyo kolundan tutunda yürüyo ama desteksiz oturamıyor ve kilosu ve boyu doktorun söylemesine göre çok zayıf 6 buçuk kilo hepimiz annelik hastalığına yakalandık galiba bende oturamamasını kafaya takıyorum sağa sola yıkılıyo hemen

Öyle yapayım bu akşam bakalım

belki onu da sevmez

aaa böyle de durmadı diye düşünmeyin ama

yani alternatif teklif ediyoruz sadece

mesela bazı bebekler el çırpmayı bazısı biberonunu tutmayı oyuncağı alıp atmayı ya da vurmayı sever

ay ay değişir bu durumlar

öyle tutması vs yerinde ise kendinizi germeyin

cidden o yürüme emekleme falan tamamen kişisel tercih

ha bir de bence sizin kızın ihtiyacı yok yürümeye vs

yani evde zaten her dediğine amade 4 yetişkin var biri olmasa biri kucaklar gezdirir vs vs

mesela merak uyandıracak bir şeyler alın koyun ama kimse onun görmesini sağlamasın yani inceletmesin

eşim pazardan gelip poşetleri kapının önüne koydu çoktu böyle poşetler bir tane patlıcan düştü yuvarlandı

böyle parlak koyu renkli bir şey

oğlum gitti ona baktı ilk desteksiz yürümesi idi

merak her şeyi yaptırır

Canım sma başlangıcı belirtileri nasıl oluyo bilmiyorum ama benim bebeğim 8. Ayında hala güzel oturamiyodu. Hep sağ tarafına doğru yamuk duruyodu. Şuan 14 aylık gayet sağlıklı.

Benim bebeğim de 10 ayı geçince dönmüştü
Yere bırakınca ağlıyordu
12 aylıkken de yürüdü
Şimdi at gibi koşuyor evde 😂😂
Bazı bebekler geç dönüyor

Back