• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinde B12 eksikliği anemisi olan varmı lütfen cevap yazın çok zor

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmbf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mmbf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2023
26
1
1
37
Bebeğinde B 12ye bağlı anemi kansızlık var mı lütfen yardım edin bebeğim gözümün önünde soluyor

Bilen birileri yok mu arkadaşlar

Lütfen başından böyle bir rahatsızlık geçen var mı bebeğimin kan değerleri 4 lere 3 lere kadar düşüyor 3 kere kan takviyesi yapıldı b12 si 36 şimdilik sebebinin b 12 olduğunu düşünüyorlar aranızda yok mu başımdan geçen

Konunuz üste çıksın diye yazıyorum

Bende B12 vitamin eksikliği var. Iğne vuruldum ve haplar kullanıyorum
Ama bebekte nasıl bi tedavi uyguluyorlar onu bilmiyorum henüz. Ayrıca 8 haftalık hamileyim.

Bende B12 vitamin eksikliği var. Iğne vuruldum ve haplar kullanıyorum
Ama bebekte nasıl bi tedavi uyguluyorlar onu bilmiyorum henüz. Ayrıca 8 haftalık hamileyim.
Bizde bebeğe iğne vuruyoruz ama geç yükseliyormuş bu bizim değerler çok düşük çünkü dize tavsiyem ocean dil altı spreyi kullanmanız

İğne verdi onu kullanıyoruz ama kan değerlerimiz halen düşüyor iğne önce günlük sonra haftalık şimdi aylık vurunacak

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ufak bir eksikliği vardı oğlumda çok az bir tedavi gördük ama yoğun bir tedavi değildi. Takviye fıs fıs lardan aldık ve bol bol et tükettik. Bu konuyla ilgili sebebini size söylediler mi? Değerlerde takviyeye rağmen düşüş oluyorsa metabolizma polikliniğinde incelendi mi?

Teşekkür ederim hamileyken ve emzirirken benim b12 seviyem çok düşük müş tahlil yaptırdım benden bebeğe hiç geçmemiş doktorların hiç biri beni uyarmamış b12 takviyesi ancak oğlumda bu anemi b12 den dolayı gerçekleştiğinde anladık durumu nabızdan eski tahlil sonuçlarıma bakarak antep hemotoloji bölümüne gidiyoruz orda tüm tahlilleri yapılıyor periferik yayma yapıldı iki defa çok şükür temiz çıktı ama bebeğim çok yıpranıyor ve ona bişey olacak diye çok korkuyorum

Teşekkür ederim hamileyken ve emzirirken benim b12 seviyem çok düşük müş tahlil yaptırdım benden bebeğe hiç geçmemiş doktorların hiç biri beni uyarmamış b12 takviyesi ancak oğlumda bu anemi b12 den dolayı gerçekleştiğinde anladık durumu nabızdan eski tahlil sonuçlarıma bakarak antep hemotoloji bölümüne gidiyoruz orda tüm tahlilleri yapılıyor periferik yayma yapıldı iki defa çok şükür temiz çıktı ama bebeğim çok yıpranıyor ve ona bişey olacak diye çok korkuyorum
Sizin adınıza üzüldüm normalde kadın doğumcular gebelerin kanına 3 ayda bir bakarlar en son doğum öncesinde bakarlar ama siz bir ihmal kurbanı olmuşsunuz. Oğlum da demir eksikliği yaşadı bir doktor sebebiyle. O dönem çok zor geçti yaklaşık 5-6 ay boyunca emen bir bebek olduğu için bizim için çok zorlayıcı olmuştu ama şimdi bakıyorum geçip gitti. Dilerim sizinde öyle olsun beslenmesine dikkat edin ilaçları düzenli kullanın ve inanın.🙏❤️

Sizin adınıza üzüldüm normalde kadın doğumcular gebelerin kanına 3 ayda bir bakarlar en son doğum öncesinde bakarlar ama siz bir ihmal kurbanı olmuşsunuz. Oğlum da demir eksikliği yaşadı bir doktor sebebiyle. O dönem çok zor geçti yaklaşık 5-6 ay boyunca emen bir bebek olduğu için bizim için çok zorlayıcı olmuştu ama şimdi bakıyorum geçip gitti. Dilerim sizinde öyle olsun beslenmesine dikkat edin ilaçları düzenli kullanın ve inanın.🙏❤️
İnşallah Allah insanı iyi doktorlarla karşılaştırsın meğer b12 ne kadar önemliymiş bebeğimden ismini bile söyleyemediğim bir sürü zor hastalıktan şüpelendiler şimdiye kadar yapılan tahliller temiz çıktı çok Şükür ama bu anemi hala devam ediyor çok çaresizim Allah kimseyi evladıyla sınamasın Ve burdan Allah rızası için sesleniyorum yokmu başından buna benzer bir şey geçen Dünyada sadece benim mi başıma geldi Daha öncede bir yavrumu kaybettim bunu Rabbim bana bağışlasın

İnşallah Allah insanı iyi doktorlarla karşılaştırsın meğer b12 ne kadar önemliymiş bebeğimden ismini bile söyleyemediğim bir sürü zor hastalıktan şüpelendiler şimdiye kadar yapılan tahliller temiz çıktı çok Şükür ama bu anemi hala devam ediyor çok çaresizim Allah kimseyi evladıyla sınamasın Ve burdan Allah rızası için sesleniyorum yokmu başından buna benzer bir şey geçen Dünyada sadece benim mi başıma geldi Daha öncede bir yavrumu kaybettim bunu Rabbim bana bağışlasın
Ah canım benim başın sağ olsun. İyi doktor çok önemli sürekli okuyup araştırıp bazen de sorgulamak gerekiyor doktorları. Ne yazık ki demir b12 d vitamini bunlar gelişim için çok önemli b12 sinir sisteminden tut kaslara , dişlere kadar etki edebiliyor. İnşallah yaşayan birileri gelir de sana güzel önerileri olur.

B12 çok önemli gerçekten. Bizde alerji var doktor kanına bakarken b12 baktı. Ve düşük sizinki kadar değil tabi ve dedıkı en çok bunu fark ettiğimize sevindim çünkü b12 zeka için çok önemli biz şuan ağızdan vererek ilacı kullanıyoruz çok küçük olduğu için ama benim b12 iyi yanı neden bebeğime geçmedi bilmiyorum

B12 çok önemli gerçekten. Bizde alerji var doktor kanına bakarken b12 baktı. Ve düşük sizinki kadar değil tabi ve dedıkı en çok bunu fark ettiğimize sevindim çünkü b12 zeka için çok önemli biz şuan ağızdan vererek ilacı kullanıyoruz çok küçük olduğu için ama benim b12 iyi yanı neden bebeğime geçmedi bilmiyorum
Cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim dün bebeğe tekrar kan takviyesi yapıldı çok üzgünüm benim hamileyken de düşünmüş emzirirken de daha düşmüş doktorlar uyarmamış ben hakkımı helal etmiyorum ama bu durumu yaşayan varsa lütfen Allah rızası için yazsın

Back