• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinde atoipk dermatit olan emziren anneler ne yiyorsunuz ne yemiyorsunuz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

umutsuzbahar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
283
3
96
45
Antalya
arkadaşlar bebeğimde atopik dermatit var benimde ama besin alerjimiz çıkmadı. en azından süt yumurta vs bunlara karşı çokmadı. ayrıntılı bir test değildi sadece 5 maddeye bakıldı.ama sanırım alerji çıkmasa bile bazı yiyecekler tetikliyordur bunu. siz neler yemiyorsunuz .alerjisi olanları kastetmiyorum tabiyki. yada iyi gelme ihtmaline karşı yediğiniz bişeyler varmı nelerdir bunlar.
ben sadece doktor yapabilir dediği için uzun zamandır portakal limon yemiyorum ve tabi diğer asitli yiyecek içecekler. acaba doğrumu yapıyorum yoksa boşa mı kendimi mahrum ediyorum ne dersiniz. bilmiyorumkismile

Canım selam bu atopik dermatit ne çok uğraştırıyor bizi...benim bebeğimde besin allerjisi çıkmadı o nedenle herşeyi yiyebilceğimi söyledi dr.ama oğlumda yoğurt yüzüne değince reaksiyon oluşuyor o nedenle ona süt ve süt ürünleri allerji çıkmamasına rağmen 6 hafta yasak,ama ben bu altı haftada emzirmeme rağmen süt alıcam.çünkü anne sütüne geçen miktar çok düşükmüş.Allerjen gıdaları oğluma vermiyorum kendim yiyorum.turunçgiller,çilek,kivi,çiğ domates,yumurta akı.dr bana şunu söyledi,dedktiflik yapmayın ve ne azdırıyor diye düşünmeyin işin içinden çıkamazsınız.çok üstüne düşmüyorum ama farklı birşey yaptığımda da tetikteyim reaksiyon veriyor mu diye

benim oğlumda yumurta ve fındık alrjisi çıktı kahvaltısında yumurta ve bisküvi yok içinde yumurta olmayan bisküvi kullanıyoruz arada ben emzirmiyorum bbeğim 4 aylıken bıraktı mama içiyor onun için rejim yapmıyorum oğlum bunun dışında yoğurt sebze çorbası tarhana ve meyva yiyor

beyaz leblebimin dediği gibi bizede doktor aynısını sölemişti fazla üstüne gitmeyin demişti katılıyorum buna hergün acaba neresinde çıktı diye bütün vücuduna bakıodum ama şimdi nemli olmasına dikkat ediyorum kuruyunca hemen kollarımızda başlıo bizimde yumurtaya allerjimiz çıktı bebeğime vermiyorum sende yeme dedi dr. o yüzden yumurta yemiyorum ama arada canım çekincede sadece sarısını yiyorum bende bi yerde okumuştum domates asitli içecekler portakal egzamayı azdırıyo diye amakendimde çok fazla dikkat etmiyorum buna.

bizde alerji çıkmamasına rağmen kafama takılan bu hastalığı ya bişey tetikliyor yada bizde gerçekten alerji var kızlar. neden derseniz geçenlerde ben hasta oldum .3-4 gün peynir ekmekten başka bişey yemedim. oğluşumun yüzündekiler nasıl hafifledi anlatamam. çok azalmıştı.snra iyileşip yemek yemeye başlayınca gene arttı. peynir etki etmediğine göre süt alerjisi yok demekki. geçen gün sadece 1 defa yumurta sarısı verdm. yumurtaya alerjisi olsa belli edermiydi 1 çay kaşığıyla bilmiyorum ama sanırım oda değil. bilsem ne olduğunu onu yemiycem ama bulamıyorum. bulduğum sadece narenciye türleri. portakal limon yemşyordum ama geçen unuttum kumkuat yedim. hemen belli etti. arttı kızarıklıkları. bunu keşfettik bliyoruz ama mutlaka bişey daha var ve mutlaka onu bulmam lazım. doktor üstüne düşme diyor ama işte olmuyor anne yüreği. ne varsa bilsem rahatlıycam sanki. çözülmesede sorunu bilmek istiyor insan.
birde benim oğluşumda aşırı kansızlık çıktı. şimdi damlayı bıraktık ki zaten onu sevmiyor kusuyordu .şimdi demir şurubuna geçtik. acaba kansızlıkta tetiklermi bu kaşıntıları. :sinifsinif:

canım içinin rahat etmesi için bir alerji testi yaptırmanda fayda var .valla bende takmayim diyorum ama olmuyo işte dediğin gibi anne yürei ne güzel yüzü geçmişti şimdi dünden beri yine yüzünde kızarıklıklar çoğaldı

Ben de nezaman süt ve süt ürünleri ya da yumurta yesem kıpkırmızı oluyor oğlum. Epeydir yemiyorum onları. 2 hafta kadar önce azcık kıymalı sebze çorbası verdim yine döküntüleri başladı. Biraz hafiflemişti.Keçi sütüne muhallebi yaptım pirinç unuyla hafiften kızardı yine. Ben süt,peynir,yumurta,çerez,çikolata yemiyorum.

canım içinin rahat etmesi için bir alerji testi yaptırmanda fayda var .valla bende takmayim diyorum ama olmuyo işte dediğin gibi anne yürei ne güzel yüzü geçmişti şimdi dünden beri yine yüzünde kızarıklıklar çoğaldı

canım zaten yapıldı alerji testi .deriden değil kandan yapıldı. ama sanırım sadece 5 maddeye bakılmış. sanırım en çok görülenler için bakıldı. martın 23 - 24 ü gibi tekrar gidicez bu defa ayrıntılı test yapılacakmış. tekrar kan alacaklar. bize deri testi yapılmadı neden acaba. direk kandan aldı doktor. bizim doktorda sanırım direk sonuca gitmek için uğraşıyor. ama neden böyle yapıyor anlamıyorum. ilaçların bile hemen en kuvvetlisini yazıyor.
benim anladığım kadarıyla süt ve ürünlerine birde yumurtaya yok gibi alerjisi.
peki ayrıntılı alerji testinde nelere bakılıyor biliyormusun. bizim doktor pek ayrıntılı bilgi vermiyor bize.bilmiyorumkismile

Back