Aynen eller göze gidiyo kizarmalar oluyo mizmizlanmalar basliyo ama yinede uyumakta cok direniyo agliyor uyutmaya calisincaGözünü ovuşturmaya başladığı an sinyali almışsınızdır. Daha da büyütünce göz ovuşturmaya elindeki eşyayı fırlatıp ne istediği bilmez şekilde ağlaması eklenir
6. Ayimiza girdik ve gunduz bi 4 saat yatiriyoruz bazen 5 saat bile oluyyo ama bilmiyorum yetmiyomu bu . Evet duzgundu bir anda bozuldu 4. Aydan sonra asi günü bozuldu bidaha düzelmediGündüz uykusunu iyi alamıyorsa gece yorgunluktan da uyuyamaz. Gece uyuturken karanlık ve sessiz bir ortam olsun. Daha önceden uykusu iyiyken şu an bozulmuşsa diş de çıkarıyor olabilir.
Uykuya direnç göstermek genelde büyüme ataklarında olur. Atak haftaları bitince normale döner. Ama her zaman böyle yapıyorsa bebeğinizi uyutma şeklinizde problem olabilir. Bebekler kendileri desteksiz bir şeklide uyudukları zaman daha uzun ve kaliteli uyurlar. Uykusunun gelme sinyalleri de şöyledir. Gözleri kaşıma karnı toksa ve altı temizse mızmızlanma bağırma ağlama vs. Oyun oynama istememe. Uykusuzluktan strese giren bebek hırçın hareketler yapar. 6 aylık bebeğin 2 2buçık saatte bir uykusu gelir 3 gündüz uykusu yeterli olacaktır akşam da 8 9 gibi gece uykusuna yatıp sabah 7 8 gibi güne başlaması gerekir. Bunları sağlamak için bebeğinize düzen oluştırmalısınız. Ve en önemlisi uykuya geçiş şeklini gözden geçirmelisiniz.6 aylik kizim var ve uykuyu sevmiyor mu diye düşünür olduk her uyutmada agliyo kendini atiyor cok yorulduk uykulari zaten az kisa ve bozuk. Uykusunun geldigi nasıl anlaşılır bir bebeğin. Bizimki belli sinyaller veriyor ama biz mi hala cozemedik bilmiyorum cok zorlaniyoruzz
Yoo gece uykusuna gecene kadar olan uyku toplami 4 saat . Bi kerede o kadar uyumuyo. Bide 5 saat binde bir uyuyor. Genelde en fazla 4 saat uyur gün boyu. Oda 3-4 uykuda . Bizim zorumuzla cok kisa uyur kalkar uykulu olur geei uyumak ister tekrar uyuturuz6 aylik bebek gunde 2 kez kisa sekilde uyursa daha iyi olur. Tek seferde 4-5 saat cok uzun. Bu sefer gece uyumak istemez. Bu donemde sorun uykudan cok distendir. Dislerinin gelisi rahatsiz ettiginden herseye aglarlar. Siz sabirla bi duzen kurmaya calisin. Ikizlerim 6.ayda gunde 1e dusurmustu gunduz uykusunu 2 saat uyurlardi. Uyutucam ortam karanlik ve genelde ses acarak uyuturdum daha cabuk uyurlardi. Simdilerde yeni biraktik ses dinlemeyi cok sukurrrr
Yani 4. Aydan beri boyleyiz malesef. Evet bizde 2-2.5 saatte bir yatirmaya calisiyoruz ama yinede sıkıntı yasiyoruz gece uykusuda 8 de bazen 9 da ama sabah 5.30 da uyanirUykuya direnç göstermek genelde büyüme ataklarında olur. Atak haftaları bitince normale döner. Ama her zaman böyle yapıyorsa bebeğinizi uyutma şeklinizde problem olabilir. Bebekler kendileri desteksiz bir şeklide uyudukları zaman daha uzun ve kaliteli uyurlar. Uykusunun gelme sinyalleri de şöyledir. Gözleri kaşıma karnı toksa ve altı temizse mızmızlanma bağırma ağlama vs. Oyun oynama istememe. Uykusuzluktan strese giren bebek hırçın hareketler yapar. 6 aylık bebeğin 2 2buçık saatte bir uykusu gelir 3 gündüz uykusu yeterli olacaktır akşam da 8 9 gibi gece uykusuna yatıp sabah 7 8 gibi güne başlaması gerekir. Bunları sağlamak için bebeğinize düzen oluştırmalısınız. Ve en önemlisi uykuya geçiş şeklini gözden geçirmelisiniz.
Diş olabilir evet ama baya cektik 4. Aydan beridir böyle bakalim ne zaman duzelecek düzen olusturmaya calistikca bozuluyo malesef6 aylik bebek gunde 2 kez kisa sekilde uyursa daha iyi olur. Tek seferde 4-5 saat cok uzun. Bu sefer gece uyumak istemez. Bu donemde sorun uykudan cok distendir. Dislerinin gelisi rahatsiz ettiginden herseye aglarlar. Siz sabirla bi duzen kurmaya calisin. Ikizlerim 6.ayda gunde 1e dusurmustu gunduz uykusunu 2 saat uyurlardi. Uyutucam ortam karanlik ve genelde ses acarak uyuturdum daha cabuk uyurlardi. Simdilerde yeni biraktik ses dinlemeyi cok sukurrrr
Bide alti temiz oluyo karnida doyuyormu bilmiyorum emmeleri cok cok kısa ön süt iciyo bence geneldeUykuya direnç göstermek genelde büyüme ataklarında olur. Atak haftaları bitince normale döner. Ama her zaman böyle yapıyorsa bebeğinizi uyutma şeklinizde problem olabilir. Bebekler kendileri desteksiz bir şeklide uyudukları zaman daha uzun ve kaliteli uyurlar. Uykusunun gelme sinyalleri de şöyledir. Gözleri kaşıma karnı toksa ve altı temizse mızmızlanma bağırma ağlama vs. Oyun oynama istememe. Uykusuzluktan strese giren bebek hırçın hareketler yapar. 6 aylık bebeğin 2 2buçık saatte bir uykusu gelir 3 gündüz uykusu yeterli olacaktır akşam da 8 9 gibi gece uykusuna yatıp sabah 7 8 gibi güne başlaması gerekir. Bunları sağlamak için bebeğinize düzen oluştırmalısınız. Ve en önemlisi uykuya geçiş şeklini gözden geçirmelisiniz.
15 aylik ikizlerim.erkegi azi dislerini ayni anda cikariyo gece uykusu haram bana daDiş olabilir evet ama baya cektik 4. Aydan beridir böyle bakalim ne zaman duzelecek düzen olusturmaya calistikca bozuluyo malesef
Bence problemin en büyük kaynağı uyutma şekli. Destekle uyuyan bebekler ilk yarım saat 45 dk dan sonra gelen derin uykuya geçişi yapamazlar. Çünkü geçiş esnasında uyku hafifler ve bebek uykuya geçerken verilen desteği beklerler. Eğer destek kesildiyse uyanırlar. Anneler genelde çözümü uyku boyu destek vermekte ararlar. Ama maalesef o da kesin çözüm olmaz. Bebek sallana sallana sadece ona alışır ve gerçek bir uyku uyumuş olmaz. Uykusuz bebek huzursuz bebektir. Sizin endişenizi çok iyi anlıyorum aynı yollardan bende geçtim. Ama sabredip araştırmalar yaparak bebeğime düzenli bi uyku sağladım şimdi uyku saatini geçirmeden yanına uzanıyorum elini tutuyorum o da artık uyuması gerektiğini anlıyor. Bununla ilgili çok güzel paylaşımlar yapan bi uzmandan yardım aldım. Anladığım kadarıyla bebeğiniz gündüz kısacık uykular yaptığı için uykusunu tam olarak alamadan geri uyanıyor kısa bir süre sonra da yine uyku geliyor ya da huysuzlanıyor. Gündüz uykuları yeterli gelemediği için geceyi de etkiliyor. Çok uykusuz olan bebek iyi uyur inanışı maalesef yanlış. Çok uykusuz bir bebek aşırı yorgunluktan gece de kötü uyuyor. Ve zor uyuyor.Yani 4. Aydan beri boyleyiz malesef. Evet bizde 2-2.5 saatte bir yatirmaya calisiyoruz ama yinede sıkıntı yasiyoruz gece uykusuda 8 de bazen 9 da ama sabah 5.30 da uyanirderdi ne anlamiyoruz. Uyutma seklimizde elde carsafta yatiyor ona alismis malesef
Yani evet saclarini seviyorum oynuyorum ama bizim kiz biraz zor sanirim hic birsey fayda etmiyosaçlarıyla oynayın , benım kız ensesini kaşırdı
Hadi ya cok zoe ama ya uyumayan bebek heleki gece gercwkten anliyirum bizde cok zorlaniyoruz 10 yaş yaslandik 6 ayda15 aylik ikizlerim.erkegi azi dislerini ayni anda cikariyo gece uykusu haram bana da
Bende yanina uzanip uyusun diye cok deniyorum ama olmuyor bir türlü. Siz kimden destek aldiniz acaba isim verebilirmisiniz bende bakayim bi. Yani evet gündüz cok cok kisa uyuyor surekli kalkiyor tekrar yatiriyoruz oyle oyle zorla uyutuyoruz her uyanmada ele al tekrar salla oda bizi cok yipratiyo. Desteksiz nasil ogretecem uyumayi bi türlü bulamiyorum aglatmadan olmuyo sanirim. Onuda yapamiyorumBence problemin en büyük kaynağı uyutma şekli. Destekle uyuyan bebekler ilk yarım saat 45 dk dan sonra gelen derin uykuya geçişi yapamazlar. Çünkü geçiş esnasında uyku hafifler ve bebek uykuya geçerken verilen desteği beklerler. Eğer destek kesildiyse uyanırlar. Anneler genelde çözümü uyku boyu destek vermekte ararlar. Ama maalesef o da kesin çözüm olmaz. Bebek sallana sallana sadece ona alışır ve gerçek bir uyku uyumuş olmaz. Uykusuz bebek huzursuz bebektir. Sizin endişenizi çok iyi anlıyorum aynı yollardan bende geçtim. Ama sabredip araştırmalar yaparak bebeğime düzenli bi uyku sağladım şimdi uyku saatini geçirmeden yanına uzanıyorum elini tutuyorum o da artık uyuması gerektiğini anlıyor. Bununla ilgili çok güzel paylaşımlar yapan bi uzmandan yardım aldım. Anladığım kadarıyla bebeğiniz gündüz kısacık uykular yaptığı için uykusunu tam olarak alamadan geri uyanıyor kısa bir süre sonra da yine uyku geliyor ya da huysuzlanıyor. Gündüz uykuları yeterli gelemediği için geceyi de etkiliyor. Çok uykusuz olan bebek iyi uyur inanışı maalesef yanlış. Çok uykusuz bir bebek aşırı yorgunluktan gece de kötü uyuyor. Ve zor uyuyor.
Instagram hesabınız varsa sizi ordan yönlendirebilirim. Sadece paylaştığı şeylere bile çok yol katlediliyor. Bildiği ne varsa orda anlatmış. Ama kendisiyle direkt görüşerek onun yönlendirmesiyle daha kısa sürede sonuç alırsınız.Bende yanina uzanip uyusun diye cok deniyorum ama olmuyor bir türlü. Siz kimden destek aldiniz acaba isim verebilirmisiniz bende bakayim bi. Yani evet gündüz cok cok kisa uyuyor surekli kalkiyor tekrar yatiriyoruz oyle oyle zorla uyutuyoruz her uyanmada ele al tekrar salla oda bizi cok yipratiyo. Desteksiz nasil ogretecem uyumayi bi türlü bulamiyorum aglatmadan olmuyo sanirim. Onuda yapamiyorum
Uyku Danışmanlığı - Baldan Anne bağlantı adresi de varmışBende yanina uzanip uyusun diye cok deniyorum ama olmuyor bir türlü. Siz kimden destek aldiniz acaba isim verebilirmisiniz bende bakayim bi. Yani evet gündüz cok cok kisa uyuyor surekli kalkiyor tekrar yatiriyoruz oyle oyle zorla uyutuyoruz her uyanmada ele al tekrar salla oda bizi cok yipratiyo. Desteksiz nasil ogretecem uyumayi bi türlü bulamiyorum aglatmadan olmuyo sanirim. Onuda yapamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?