Onları bilmiyorum, ama sizin nasıl akrabalar olduğunuzu anladım. Kimileri daha rahat, herkesin temizlik anlayısı bir değil. Yazdığınız her şeyin açıklaması olabilir. Bizim bir yakınımızın 6 aylık bebeğinin bezi tükenmişti de çocuk plajdan eve kadar sırtına kadar taşmış kakayla gitmişti. Eve gider gitmez halledildi, bitti.
Belki unuttular? Emzik konusunda temizlik anlayısı herkesin aynı değil. Onlar ev ortamı filan diye daha rahatlar demek ki. Kıyafeti başkasından almanın zaten sözü bile edilmez. Bebek kıyafeti kolay eskimiyor. Öyle sandığınız gibi pis kaka değiller. Çocuk baygınken gülerek nornal konuşmak, kayına (ki kardeş bu) gitmek hep sizin abartılarınız. Sanırsınız ki insanlar çocukları hastayken çok mutlu, vur patlasın çal oynasın gezmelerde.
Siz hiç bir şey bilmiyorsunuz. Onların içini bilmiyorsunuz en başta. Onların yaşadıklarını. Siz sadece uzaktan yargılayın. "Onlar çocuk haketmedi, ben hakettim" diye sonuca varın. Çocuk hastanedeyken gittiği kayınbirader çok yakın akraba oluyor; kardeş. Çocuğun amcası. Niye kardeşine gitmiş acaba düşündünüz mü? Herhalde siz içeride zevk-i sefa yaptıklarını düşünüyorsunuz. İnsanlara sonunda telefonlarını kapattırdınız galiba. İnanın her halinizden anlaşılıyordur onlara ne gözle baktığınız.
Siz yargılamaya odaklanmışsınız, onları anlamaya değil. Biz ne desek boş. Ama lütfen kimin evlat hakedip haketmediğine karar vermeyin. Bu kimsenin haddine değil. Kendinizle ilgilenin.
Kusura bakmayın ama benim evlerden ırak diyebileceğim bir akraba türüsünüz. Her gördüğünü en kötü yönünden algılayıp habire dedikodusunu yapan biri... ayıp gerçekten. Bence aynayı biraz kendinize çevirin. Onlardan da uzak durun tavsiyem. Ne sinir bozarsınız, ne sizin sinirleriniz bozulur boş yere.