- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.117
Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde çalışıyorum. 101 yataklı, Abd'nin en büyük ilk 10 yenidoğan y.b. ünitelerinden birinde. Ailelerin isterse 7/24 bebekleriyle kalma hakkı var. Ama geneli geceyi evlerinde geçiriyor. Bu konuda çocuklarını göstermiyorlarmış bile. Bu çiftin başka çocukları da varmış. Evde çocuklar beklerken hastane kapısında beklemenin mantığı ne? Allah korusun çocuğa müdahale gerekse de aileyi çağırmayacaklar kurtarmaya zaten. Başkalarının annelikleri üzerine uzaktan yargılama yapıp başkaları üzerinden sözle kahramanlık yapmaya gerek yok. Bizim 101 ailemiz gibi bu insanlar çocuklarını sevmediği için eve geliyor değil. İnsanların sorumlulukları var, mecburiyetleri var. Kimse canını hastanede bırakıp mutlu mesut evine dönmüyor emin olabilirsiniz. Bu konuda bazı cevaplarda dikkatimi çekti. Konudaki kadının anneliğine filan laf edilmiş bilmeden. Konu sahibi arkadaşım, sen bu kadını çocuğunu merak ettiğin için mi arıyorsun, yoksa açığını bulup buraya yazıp kadını yargılamak ve yargılatmak için mi? Sizden bir şey saklarlar tabii, her şeyden kendinize malzeme çıkardığınızı hissetmişlerdir belki. Baksana burada kadını yerden yere vurdun. Çocuğunu yoğun bakımda bırakıp evine dönmek zorunda kalan bir annenin bu lafları duymaya ihtiyacı yok, arkasından bile konuşmak hoş değil. Bence yardımınız dokunmuyorsa yorum da yapmayın onların meselesinde. Ben anne değilim, kendimden bilmiyorum. Ama bir insanın anneliğini yargılamak, ne biçim anne vs konuşmak asla yapmak istemeyeceğim bir şeydir. Çok ağır bir şeydir bu bana göre. Hiç bir şey göründüğü gibi değil. O kadının acısı sadece kendini yakıyordur. Sanki onun çocuğunu ondan daha çok düşünüyormuş gibi kahramanlık taslamaya gerek yok burada.
Son düzenleme: