Bencede farkedilirdiSarılık uyku halinde ilk akla gelen hastalik oluyor genelde. Olsa farkederlerdi diye düşünüyorum.
Amerikada boyle bir olay yasanmis kadin yillarca kizina hastanede bakmis fedakar anne rolundeymis yasadigi yerde dernekler yilin annesi falan secilmis doktorlar bu hastaligin bu kadar uzun surmesinden ve kadinin davranislarindan suphelenip izlemisler kadin kizina verilen ilaclari kullandirmiyor bagladiklari cihazlari kapatiyormus kadin polise verdigi ifadede kizimin hastaliginin uzun surmesini herkesin ilgisini uzerime cekmeyi ve populerligimi korumak istedigim icin yaptim demis bu da bir ruh hastaligi iste ilgi cekmek amacliAma oyle olsa korkup hastaneye goturmezlerdi bence kaynim aglayack gibiymis nesi var diye dr bagiriyoms falan
Emzik zinciri kullanmak yasaklandi diye biliyorum bebek bogulmalarina sebep oldugu icinİnsallah
eltim kotu niyetli degildir ama saf gibi biraz tuaf biri yani temiz pis anlayisi yok nerde nasil davranacigini bilmez
Ama kaynim parasi gitmesin diye bebege emzikzinciri bile almayacak fesat birisi yanimda dedi eltim zincir al diye bide onami paravvercm diyoki dogrudzn bisey almadilar cocuga cok cahiller ben eltm hamileykn esime bunlar cocugu 3 gune oldurrler bakimszliktann dedim cocuk yine iyi valla cocugu sevmediklerinden degil davranislari cahillikten
Nasil insanlar varyaAmerikada boyle bir olay yasanmis kadin yillarca kizina hastanede bakmis fedakar anne rolundeymis yasadigi yerde dernekler yilin annesi falan secilmis doktorlar bu hastaligin bu kadar uzun surmesinden ve kadinin davranislarindan suphelenip izlemisler kadin kizina verilen ilaclari kullandirmiyor bagladiklari cihazlari kapatiyormus kadin polise verdigi ifadede kizimin hastaliginin uzun surmesini herkesin ilgisini uzerime cekmeyi ve populerligimi korumak istedigim icin yaptim demis bu da bir ruh hastaligi iste ilgi cekmek amacli
Yasaklandigi icin degil cimriligindan almam diyo kaynim oyle bilincli degiller emzik surekli yere dusuyo yikamadan agzina tepiyorlar eltimde zincir al emzik kayboluyor surekli diyo oda bir okaldi eksigimiz diyoEmzik zinciri kullanmak yasaklandi diye biliyorum bebek bogulmalarina sebep oldugu icin
AminIlk defa duyuyorum
Rabbim yardımcısı olsun
İnsallah peki sizin bebginiz birden biremi busekilde oldu birde uyandiginda gozunu acmiyormuyduDuydum böyle birşey hatta yaşadım benim küçük kızım 5 aylık olana kadar nerdeyse hiç uyanmadı. Ağlamazdı bile.Ben uykusunda yedirirdim.Doktor û aradım bir gün sorun değil bırak uyusun dedi ama benin kızım prematüre doğdu yoğun bakımda yattı. Yoğınbakım dq beynine bakıldı her türlü test yapıldı herşeyi normal çıkıyordu. Şimdi 18 aylık.
İnşallah o bebeğine birşeyi yoktur allah ım korusun
O tip insanlari degistiremezsin canim onlar icin dogru tektir o da kendi dogrularidir rabbim insallah sana da bir evlat bagislar sana ve tum anneligi hak edenlereNasil insanlar varya
ilgisiz sorumsuzlar hatta kaynimdan nefret ederim ama bunlar cocuklarini seviyo cahilliktenn ilgisizler bilincli degiller eski kafalilar
Amin cnim insallah sagol. Bazen anlam veremiyorum daha karnima duser dusmez hastanede karnima birisi carpmasin diye karnimi elimle korumaya calisan dogmamis bebegime herseyin en sagliklisini dusunen ben ve benim gibilere allah vermeyip kokusuna hasret birakirken umursamaz insanlara veriyo isyan etmek iayemiyorm ama bu iste bir terslik varO tip insanlari degistiremezsin canim onlar icin dogru tektir o da kendi dogrularidir rabbim insallah sana da bir evlat bagislar sana ve tum anneligi hak edenlere
Madem emzik veriyor bebegine (ben iki cocugumada vermedim)birkac tane emzik alsin sicak suda kaynatip dezenfekte etsin dustukce temizini versin yazik o bebege goz gore gore mikrop kapar emzik cok pahali birsey degil gerwkirse insanlik namina siz aliverin boyle yap diyin yazik birde bebis mikroplarla ugrasmasinYasaklandigi icin degil cimriligindan almam diyo kaynim oyle bilincli degiller emzik surekli yere dusuyo yikamadan agzina tepiyorlar eltimde zincir al emzik kayboluyor surekli diyo oda bir okaldi eksigimiz diyo
Benimki hep öyleydi sürekli uyurdu gözünü açmazdı hiç. Yedirirdim giydirirdim yıkardım ağlardı arada ama gözler hep kapalıydı. Prematüre doğan bebeklere berbat bir göz muayenesi yapılır rop diye ona da bakıldı herşey normal çıkmıştı.İnsallah peki sizin bebginiz birden biremi busekilde oldu birde uyandiginda gozunu acmiyormuydu
Oyle deme yinede herseyin vakti zamani vardir o bebekte birgun senin kucagina gelecek iyi dusun iyi olsun bosver herkes dogurabilir ama anne olamaz senin siteminini anliyorum ama haklisinAmin cnim insallah sagol. Bazen anlam veremiyorum daha karnima duser dusmez hastanede karnima birisi carpmasin diye karnimi elimle korumaya calisan dogmamis bebegime herseyin en sagliklisini dusunen ben ve benim gibilere allah vermeyip kokusuna hasret birakirken umursamaz insanlara veriyo isyan etmek iayemiyorm ama bu iste bir terslik var
Ben soyledim mikrop kapar busekilde diye genel anlamda pisler kari koca 10 tane alsan yine ayni pis pis teperler eskiden cocuklari umarsamazlarmis ya o sekildeler ayni biZde boyle buyudk bisey olmadi zihniyetindelerMadem emzik veriyor bebegine (ben iki cocugumada vermedim)birkac tane emzik alsin sicak suda kaynatip dezenfekte etsin dustukce temizini versin yazik o bebege goz gore gore mikrop kapar emzik cok pahali birsey degil gerwkirse insanlik namina siz aliverin boyle yap diyin yazik birde bebis mikroplarla ugrasmasin
Sizinki bastan beri busekilmis ama bu birden basladi sizin isinzde zormus gozu kapaliuken uyuyormu uyanikmi bellisiz olurBenimki hep öyleydi sürekli uyurdu gözünü açmazdı hiç. Yedirirdim giydirirdim yıkardım ağlardı arada ama gözler hep kapalıydı. Prematüre doğan bebeklere berbat bir göz muayenesi yapılır rop diye ona da bakıldı herşey normal çıkmıştı.
Sizin bebeğede rop bakarlar belki gözün arkada damarlarına bakıyorlar biraz zor birşey ama zaten anne babayı almıyorlar yanlarına bakarken. Bizim uykuyu sorun olarak görmedi doktor hatta ne istiyorsun bırak uyusun herkes uyumuyor diye şikayetçi sen neden şikayetçisin diye dalga geçmişti. Herkes kızımın erken doğmasına bağlardı uykusunu gününü tamamlıyor diye.34+3 te doğdu küçüktü yani baya.
Dip not: şimdi mümkün değil uyumuyor aylardır gece uyusun diye gözünün içine bakıyorum ama yok bu sabah ta sabahladık dişler çok zorluyor ondan diyor doktor yoksa hiç birşey fayda etmedi uykusuzluğuna.
İnsallah hayirlisi olsun elden gelenler sınırlı allah ol desin insallah hayirlisindanOyle deme yinede herseyin vakti zamani vardir o bebekte birgun senin kucagina gelecek iyi dusun iyi olsun bosver herkes dogurabilir ama anne olamaz senin siteminini anliyorum ama haklisin