Bebeğin tutunduğu yer rahim ağzına yakın olursa?

ocozbel

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
11.327
3
406
43
Kızlar merhaba,

5+2 hamileyim. Bugün Doktora gittim, kesemizi gördük çok şükür..
Fakat sonra doktor dedi ki, bebeği rahim ağzına biraz yakın yerleşmiş görüyorum, 1 hafta sonra gel tekrar bakalım dedi.
Ben de böyle olması ne sorun yaratır ne olur dedim. O da daha erken tam emin değilim, bakalım burda mı gebelik devam edecek ne olacak haftaya gel göreyim o zaman sana kesin cevap verebilirim dedi..
Ben de şimdi çok korktum bu 1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum.
Bu konuyu bilen ya da böyle birşey yaşayan var mı aranızda???

canım hıc bı bılgım yok ınan ama buyudukce yukarı dogru cıkar bakarsın...
sıkma canını umıdınıde yıtırme bebısıde uzuyosun annesı...
ıyı haberlerle gelmen dılegıyle...

canım hıc bı bılgım yok ınan ama buyudukce yukarı dogru cıkar bakarsın...
sıkma canını umıdınıde yıtırme bebısıde uzuyosun annesı...
ıyı haberlerle gelmen dılegıyle...

inşallah canım.. inşallah bir sorun cıkmaz..
hayırlısı olsun bakalım.. cevap yazdığın için sağol opuyorumnanaktan

hayırlı olsun önclikle..
benim kızımda rahimağzıma çok yakındı..sürekli kasıklarda bir ağrı yapıyor.her an regl olabilecek gibi..
başıda aşağı dönüktü kızımın
bir de ara ara kahverengi kanamalarım oluyordu.
uzanmadım,eğilmedim,sürekli dinlendim.su içtim..
korkma Allahın izni ile bir şey olmaz.dikkat etmen gerek sadece..
hiç korkma.ne ilksin nede sonsun yani canım..
benim kızım büyüdükçe rahim ağzınada dayanıyordu ama Allahımın izni ile 38.çhaftamda aldık kızımı..

hayırlı olsun önclikle..
benim kızımda rahimağzıma çok yakındı..sürekli kasıklarda bir ağrı yapıyor.her an regl olabilecek gibi..
benim kızım büyüdükçe rahim ağzınada dayanıyordu ama Allahımın izni ile 38.çhaftamda aldık kızımı..

canım bebişin çok şeker, Allah analı babalı büyütsün inşallah..
içimi rahatlattın biraz. çok teşekkür ederim..
inşallah farklı bir sorun çıkmaz da ben de hayırlısıyla doğururum bebişimi...

hayırlı olsun önclikle..

ben daha önce ameliyat geçirdim ve rahim inceldiği için en uygun yere tam rahim ağzına yerleşmiş bebek. Hergün kahverengi leke geliyor ve bel ağrısı çekiyorum benimde moralim çok bozuk ama ben dinlenemiyorum iş yerimdeyim ve kimse bana yardım etmiyor

ben daha önce ameliyat geçirdim ve rahim inceldiği için en uygun yere tam rahim ağzına yerleşmiş bebek. Hergün kahverengi leke geliyor ve bel ağrısı çekiyorum benimde moralim çok bozuk ama ben dinlenemiyorum iş yerimdeyim ve kimse bana yardım etmiyor

benden leke gelmiyor ama bel ağrısı çekiyorm evet.. rahim ağzında demedi ama rahim ağzına yakın görüyorum dedi.. sonra içim rahat etmedi bizim hastanedeki iyi bir tüp bebek doktoruna gittim. us görüntüsünü gösterdim. ben de bir bakayım dedi. baktı ve sorun yok yakın falan değil, yanlış görmüş o dedi. bu daha profesyonel oldugu için buna inandım ben de..
artık hayırlısı olsun, olacak birşey varsa kimse engel olamaz zaten..

ama çok araştırdım bu sırada.. düşüğe sebep değilmiş bu durum.. kanama falan yapıyormus ama bu şekilde doğuran çok insan var..
sen de moralini yüksek tut canım.. bak öteki doktor beni o kadar rahatlattı ki.. şimdi çok iyiyim..

benden leke gelmiyor ama bel ağrısı çekiyorm evet.. rahim ağzında demedi ama rahim ağzına yakın görüyorum dedi.. sonra içim rahat etmedi bizim hastanedeki iyi bir tüp bebek doktoruna gittim. us görüntüsünü gösterdim. ben de bir bakayım dedi. baktı ve sorun yok yakın falan değil, yanlış görmüş o dedi. bu daha profesyonel oldugu için buna inandım ben de..
artık hayırlısı olsun, olacak birşey varsa kimse engel olamaz zaten..

ama çok araştırdım bu sırada.. düşüğe sebep değilmiş bu durum.. kanama falan yapıyormus ama bu şekilde doğuran çok insan var..
sen de moralini yüksek tut canım.. bak öteki doktor beni o kadar rahatlattı ki.. şimdi çok iyiyim..

sanırım plasentanın rahim ağzında olması daha tehlikeliymiş. Benim bir an beynim durdu dr a hiçbir şey soramadım pazartesi gidince detaylıca konuşcağım ama benim tehlikem var sanırım çünkü düşük önleyici ilaçlar verdiler

benim de bebeğim rahmin ağzına yakın olduğu için doktorum almamız gerekiyor dedi. o kadar şaşkındım ve doktoruma çok güvendiğim için hiçbir şey diyemedim. 5. haftamı bitirmiştim. doktor bebek normal ama çok aşağıya tutunmuş ilerde 5.5 aylık olunca mesela erken doğum olur seni o şekilde doğurtmak zorunda kalırız dedi. yani bu bebek burda büyür ama erken doğar. senin için ilerde bu şekilde bebeğini kaybetmek daha zor olur erkenden alalım dedi. doktorum hatta rahmini bile almak zorunda kalabiliriz dedi bu durum çok sık karşılaşılan bir şey değilmiş. yani doktorum bu benim gördğüm 2. vaka dedi. hamileyken perişan olmuştum kürtajdan sonra 2 saate çabucak toparlandım. ruhsal olarak demiyorum ilk bebeğim sağlıklıdı ama kilo vercem diye hamile kalmışım haberim yok spor yapıyordum belki sebebi odur dicem doktorum bunu kabul etmedi. bir şey de demedi. başka bir doktora görünmedim ertesi gün alındı bebeğim

katinamu çok geçmiş ama umarım okursun.kızımdan 6 yıl sonra sürprizle gelen bebeğimiz evimize neşe getirdi.beta hcg 8 di öğrendiğimde 23 günlük bir kanamanın ardından sorunmu var diye gittiğim doktorum düşük yapmış olabileceğimi söyledi onun için kanamamın uzamış olabileceğini söyledi.düşük takibi yaparken beta hcg yükselmeye başladı meğer hamileymişim.bebeğin kalp atışlarını görmeye gittiğimde kesenin çok aşağıda olduğunu yaklaşık olarak eski sezaryen dikişimin hemen üzerinde olduğunu söyledi doktorum.yükselmesini bekleyeceğiz dedi bende doktoruma çok güvendiğim için huzurla döndüm evime.6.haftada çok şiddetli mide bulantısı ve sıtmalanma lar10, hafta dada kahverengi akıntı başladı hiç kesilmedi.15,haftada şiddetli kanama ve ağrı ile hastaneye yatırıldım 4 gün iğne ve ilaç ile durdu kanamalarım.ve bir daha olmadı ne kanama nede k.rengi akıntı.ta ki 22.hafta ya kadar her şey mükemmeldi.22.hafta da sabah 8 de uyurken sıcak bir şey hissettim suyum gelmişti kabus gibiydi.meleklerimle uyuduğum sıcacık uykumdan böyle uyandım.giyinemedim bile sürekli su geliyordu eşimle hastaneye zor attık kendimizi.4gün bekledik bir mucize olur diye ama enfeksiyon panelim yükseldi ve o gün aldılar meleğimi sezaryenle.ben bebeğime üzülürken girdiğim hastane odasında herkesin yüzü kireç gibiydi çok kan kaybetmişim plasenta eski sezaryen dikiş imin üzerine yapışmış çıkarırlarken neredeyse rahim imi de alacaklarmış kazımışlar plasentayı 3 ünite kan verdiler.sonrasında çektiğim acılarda cabası.doktorum bile bunca yıllık meslek hayatında böyle birşey görmedim dedi.
15.gün bugün hala ağrılarım var beden ağrısı neyse de nasıl geçecek bu iç acısı bilmiyorum.4 gün yaşadı güzeller güzeli kızım.yani sakın üzülme bebeğini aldırdın diye doktorun çok büyük iyilik yapmış sana hiç acaba mı diye düşünme.zamanlaması bile süper 5.5 aylık erken doğum yaparsın demiş sana çok merak ettim doktor un kim.ben acabaların faturasını çok ağır ödedim.plasenta previa ya eşlik eden ağır akreata bir daha anne olabilecek miyim onu bile bilmiyorum.

Sevgili modeman, çok büyük geçmiş olsun. İnan çok ama çok üzüldüm. Benim bebeğim erken alınsa bile senin çektiğin acıyı anlayabiliyorum. Hatta arada acaba alınmasa nasıl olurdu diyorum. Aklımdan gitmiyor diyebilirim. Ama şimdi senin durumun çok daha önemli. Allah sana büyük sabır versin arkadaşım 15 gün en kötü dönemdir atlatmışsın (doğumda bile). İnşallah bundan sonra hızla iyileşirsin ve ikinci bir bebeğiniz daha olur. Ben mersindeyim doktorum mehmet toyaksi. Çok net ve kesin bir doktordur ve inanmayacaksın ben bebeğimi aldırdıktan sonra bana şu kadar bekle öyle hamile kal falan demedi. Bu bebeğimi aldırdığımda yani 2.imi bir ay sonra bir daha bebek istiyorum dedim ve doktoruma danışmadım. 1 ay sonra tekrar hamile kaldım ve inanmayacaksın şu anda oğlum 6 aylık yani 2011 ekiminde doğdu. Bu iletiyi yazdığım sıralar hamileymişim :) doktorum da hiçbir şey demedi bir sorun olmaz dedi yine güvendim ona ve ilk bebeğimden daha rahat geçti her şeyim. Kısaca şunu demek istiyorum he üzüntünün ardında bir sevin. yaşanıyor. önemli olan senin niyetin ve çabuk toparlanman. Allah'ım seni güzelim kızına ve eşine bağışlasın önce sağlık. Kendine çok iyi bak geçmiş olsun. :nazar:

çok teşekkür ederim katinamu.senin adına da çok sevindim.allah sağlıklı uzun ömürler versin bebeğine,sana ve eşine.hiç düşünmüyorken düştü ikinci bir çocuk ateşi içime inşallah rabbim bir tane daha sağlıklı bir hamilelikle nasib eder bana da.sevgiyle kal...

amiiin inşallah..benimki çok fazla aşağıdaydı.düşer demişlerdi düşmedi.normalden biraz aşağıda olabiliyor gebelik haftası ilerledikçe yükseliyor sakın bozma moralini.ama sakın ağır iş yapma.doğumdan sonra nasıl olsa yapacaksın.iyi haberlerini almak dileğiyle..

Modeman mesajını yeni okuyabildim. İnşallah yeniden ikinci bir bebiş sahibi olursunuz. Oğlumun hamileliğinde kızım gibi değildi son ana kadar sessizlik hareketsizlik -doktoruma göre her şey normal- son anda bile doğuracak gibi değilim daha hafifledim demiştim. Ben kızımı doğurduktan sonra 4. ayımda hamile kaldım ve kızım 5,5 aylıktı ikinci hamileliğimdeki 6 haftalık bebeğimi aldırdık. Bana şu kadar bekle demedi ilaçlarımı yazdı. 1 ay dolunca ben eşime daha önceden soruyordum bir tane daha denesek mi bu ikinciye kazara hamile kaldım diye. O da ikinci bebek istiyordu. Yani niye yazdım? Sen kendini bedenen ve ruhen hazır hissettiğinde bebişin de gelecektir. :) Umarım ikinci bebeğini de kucağına bir an önce alırsın. Bu arada mihrimah, inşallah senin de dileklerin kabul olur. Ne zor zamanlar olduğunu çok iyi bilirim. O karmaşıklığın o bir yere sığamamanın anlamını çok iyi bilirim. İnşallah sorunsuz bir hamilelik geçirirsin. Hem bu arada ben bi topic bile kurdum bakın bakalım belki hoşunuza gider :D

bebek süslemeleriyle ilgili herşey

katinamu çok geçmiş ama umarım okursun.kızımdan 6 yıl sonra sürprizle gelen bebeğimiz evimize neşe getirdi.beta hcg 8 di öğrendiğimde 23 günlük bir kanamanın ardından sorunmu var diye gittiğim doktorum düşük yapmış olabileceğimi söyledi onun için kanamamın uzamış olabileceğini söyledi.düşük takibi yaparken beta hcg yükselmeye başladı meğer hamileymişim.bebeğin kalp atışlarını görmeye gittiğimde kesenin çok aşağıda olduğunu yaklaşık olarak eski sezaryen dikişimin hemen üzerinde olduğunu söyledi doktorum.yükselmesini bekleyeceğiz dedi bende doktoruma çok güvendiğim için huzurla döndüm evime.6.haftada çok şiddetli mide bulantısı ve sıtmalanma lar10, hafta dada kahverengi akıntı başladı hiç kesilmedi.15,haftada şiddetli kanama ve ağrı ile hastaneye yatırıldım 4 gün iğne ve ilaç ile durdu kanamalarım.ve bir daha olmadı ne kanama nede k.rengi akıntı.ta ki 22.hafta ya kadar her şey mükemmeldi.22.hafta da sabah 8 de uyurken sıcak bir şey hissettim suyum gelmişti kabus gibiydi.meleklerimle uyuduğum sıcacık uykumdan böyle uyandım.giyinemedim bile sürekli su geliyordu eşimle hastaneye zor attık kendimizi.4gün bekledik bir mucize olur diye ama enfeksiyon panelim yükseldi ve o gün aldılar meleğimi sezaryenle.ben bebeğime üzülürken girdiğim hastane odasında herkesin yüzü kireç gibiydi çok kan kaybetmişim plasenta eski sezaryen dikiş imin üzerine yapışmış çıkarırlarken neredeyse rahim imi de alacaklarmış kazımışlar plasentayı 3 ünite kan verdiler.sonrasında çektiğim acılarda cabası.doktorum bile bunca yıllık meslek hayatında böyle birşey görmedim dedi.
15.gün bugün hala ağrılarım var beden ağrısı neyse de nasıl geçecek bu iç acısı bilmiyorum.4 gün yaşadı güzeller güzeli kızım.yani sakın üzülme bebeğini aldırdın diye doktorun çok büyük iyilik yapmış sana hiç acaba mı diye düşünme.zamanlaması bile süper 5.5 aylık erken doğum yaparsın demiş sana çok merak ettim doktor un kim.ben acabaların faturasını çok ağır ödedim.plasenta previa ya eşlik eden ağır akreata bir daha anne olabilecek miyim onu bile bilmiyorum.

mrb öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda atlatırsınız. ben 26 haftalık hamileyim ve son zamanlarda bebeğimi rahmime çok yakın hissediyorum ta ki sizin yazınızı okuyana kadar bununla ilgili bi kuşkulu bi yaklaşımım olmamıştı ve şimdi ben düşünüyorum ki acaba benimde böyle bişey yaşama olsalığım var mı ki diye bir kuşku düştü içime:(

mrb öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda atlatırsınız. ben 26 haftalık hamileyim ve son zamanlarda bebeğimi rahmime çok yakın hissediyorum ta ki sizin yazınızı okuyana kadar bununla ilgili bi kuşkulu bi yaklaşımım olmamıştı ve şimdi ben düşünüyorum ki acaba benimde böyle bişey yaşama olsalığım var mı ki diye bir kuşku düştü içime:(

Arkadaşların sözünü ettikleri plasenta previa ve bununla ilgili sabit konu var previalï arkadaşlarla dertlesiyoruz.ama previa olsanız bile siz bunu anlayamazsınız.usg kontrollerinizde plasentanın yeri tespit edilir.ben previa oldugunuzu düşünmüyorum.bir dahaki muayenenizde doktorunuza plasentanın yerini sorun.

benim de bebeğim rahmin ağzına yakın olduğu için doktorum almamız gerekiyor dedi. o kadar şaşkındım ve doktoruma çok güvendiğim için hiçbir şey diyemedim. 5. haftamı bitirmiştim. doktor bebek normal ama çok aşağıya tutunmuş ilerde 5.5 aylık olunca mesela erken doğum olur seni o şekilde doğurtmak zorunda kalırız dedi. yani bu bebek burda büyür ama erken doğar. senin için ilerde bu şekilde bebeğini kaybetmek daha zor olur erkenden alalım dedi. doktorum hatta rahmini bile almak zorunda kalabiliriz dedi bu durum çok sık karşılaşılan bir şey değilmiş. yani doktorum bu benim gördğüm 2. vaka dedi. hamileyken perişan olmuştum kürtajdan sonra 2 saate çabucak toparlandım. ruhsal olarak demiyorum ilk bebeğim sağlıklıdı ama kilo vercem diye hamile kalmışım haberim yok spor yapıyordum belki sebebi odur dicem doktorum bunu kabul etmedi. bir şey de demedi. başka bir doktora görünmedim ertesi gün alındı bebeğim

Doktorunuzun daha hicbirşey belli olmadan sağlıklı bir bebeği alması kabul edilemez cünkü en ağır previa vakalarinda bile problem yasanmadan bebek saglıklı doğabiliyor.doktorunuz nasıl bir vicdansızlıkla bunu yapabilmiş çok şaşırdım.plaenta previa adlı sabit konumuz var biz previalı arkadaşlar orada sohbet ediyoruz ve buğün totalisli bir arkadaşımız 35. Haftasinda bebeğini doğurdu ikisi de turp gibiler masallah.hem de bu arkadaş hamileliği süresince kanama yaşadı.ama hiç kanamayanlar da var.yani hiç belli olmuyor.yavrunuz için çok üzüldüm onu öldüren dr bunun hesabinı er geç verecek.

Merhaba,sizi anlıyorum Allah sabırlar versin cennetteki meleğinize de rahmet diliyorum.o sizi cennette bekliyor.ben de geçen tıl previayla erken doğum yaptım.27. Haftada aniden kanamam oldu bebeğim 3 gün yaşadı.ben de çok üzùldüm.şu an yine hamileyim ve yine previa var.ilki gibi değil daha az riskli ama tabi panik içinde gečiyor günlerim.dikkat ediyorum yorulmamaya çalışıyorum.
Size bir konuda katılmıyorum.bebeğin rahim ağzına yakın tutunması onun aldirılmasına mazeret olamaz.çünkü doktorlar 20.haftaya kadar previa teşhisini kesinleştirmezler.32.haftaya kadar da rahim büyüdükçe plasenta rahim ağzından çekilip yukarı çıkabilir.nitekim topiğimizdeki bir sürü arkadaş 20.haftasından sonra düzeldiler şu an normal hamileliklerini yaşiyorlar.previa düzelmese bile hamilelik sürecini güzel güzel geçiren ve bebeklerine kavuşanlar var.yani hersey kısmet hersey Allahtan.40 haftalık doğmakuzereyken kalbi duran olen bebekler var.ama 28 haftalık doğup ta yaşayan da var.hicbir sebep bebeğin hayatinı sonlandırmaya mazeret olamaz kısacasï.benim de su an hayatim tehlikede önceki sezaryenimde ben de çok kan kaybettim 8 ünite kan aldim yoğun bakımda yattım ben de akreata oldum rahmimi zor kurtardılar.şimdi de dikislerime yapışma ihtimali var öyle olursa doktorum bu sefer rahmi kurtarmaya uğraşmayacak direk alacak.11 yaşında bir kızım var.mnik oğlum da insallah doğarsa bir daha hamileleik falan kesinlikle düşünmem zaten.hoş Allah korusun bu hamileleiğim de husranla biterse yine de bir daha bebek düsünmem ben düşünsem ailem izin vermez.

Back
X