bebegin rontgenini cektirmek...zararli olmaz mi :(

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
83
Merhaba arkadaslar yine ben...Bebegim 4aylik oldu,kalca usg 1ay kadar once cekilmisti ve kalca gelisim geriligi var denmisti sagda.. (alfa açisi 52 cikmisti) Cocuk pek bi kipir kipirdi acaba olcum yanlis mi oldu ki diye dusundum,icim rahat etmedi gidip baska yerde daha usg cekimi.yaptrdim.. orda hersey gayet normal cikti.. ( ayni bacak, açi bu sefer de 62 cikti)
(Herseyin normal.olablmesi.icin alfa açisinin 60in ustu olmasi gerekiyor..)

Bacak bogum pililerinde de sanki bi esitsizlik sezdigim icin bugun bi ortopediste gittim,doktora anlattim boyle boyle.. gozle elle muayene etti,kesin sonuc icin rontgen cekelm dedi. Ama icim.hic rahat degil Kucucuk bebege radyasyon aldirmak hic dogru gelmiyor,ic organlari etkilenir mi... yani kiz bebek bir de,pelvis bolgesinden alincakmis rontgen..daha hic biyeri tam olusmadi...ilerde sorunlarla karsilasir mi ergenlikte yada eriskinlik doneminde...
radyasyon isinlari zararli olur bence...
Benim durumumda olup da cektiren yada cektirmeyen varmi acaba... yardimci olanlara smdiden tesekkurler

Duzenleme.. Yarin icin usg randevusu aldim,fakat doktorum rontgen cektirmem konusunda israrli..

Bir de,sonuclarin normal gozuktugu hastaneye gitmis olsaydim ilk olarak, aklimda hic kusku kalmayacakti.. neye inanacagimi sasirdim

Bence bir kereden cok buyuk zarar gormez uzun sure maruz kalmayacak sonucta isinlara ama normal diyen doktor da olmus istersen bir doktora daha goster canim. Bazen fikir birligi olmayinca geziyoruz birkac doktor mecburen.

Bende oğlum daha 3 aylıkken karnında inanılmaz bir şişlik oluşmustu ve cok ağlıyordu,kolik bir bebek olduğunu zaten biliyorduk ama doktor bu şişlik normal olmayabilir röntgen çekmemiz gerek dedi,vücudunun diğer kısımlarına isinlari geçirmeyen plakalar yerleştirdiler,karın bölgesi o şekilde çekildi,ve doktorumuz röntgenden sonra hemen rüzgara karşı bı beş dk bebegimiz kucagimizda yurumemizi ve eve gider gitmez banyo yaptırmamizi söyledi.
Doktor çok gerekli olmasa USG de anlaşılacak birşey olsa istemezdi bence doktorunuzu dinleyin.

Tıpta zaten çoğu şeye kar-zarar hesabı ile karar veriliyor ki.

Kullandığınız ilaçların bir sürü yan etkisi var.

Ama hasta olmak mı bu "olası" yan etkiler mi diye düşünerek ilaç kullanmayı seçiyorsunuz.

Aynı mantık.

Usg de radyasyon yok. Rontgen cektimek icinize sinmezse 2. Bir doktor gorusu alin istereniz

37 yaşındayım

Bundan yıllar önce kalça çıkığı ile dünyaya gelmişim ama teşhis vs hep röntgenle konulmuş zira o Zaman usg vs yok

Üstüne anestezi ile yerine oturtma aylarca alçı vs vs

Kaç röntgen çekmişlerdir bilmiyorum ama çocuğum da var çok şükür herhangi bir rahatsızlığım da şimdiye kadar çıkmadı

Gerekli deniyorsa yaptırın zira o hastalık
Ne kadar erken tedavi edilirse o kadar kolay ve çabuk iyileşir

Bir de altını açınca burada tarifim için kusura bakmayın ama cinsel organının dudaklarının simetrisine de bakın

Bir yakınımızın kızının kalça sıkıntısını oradan fark etmiş annesi

artı eksiyi düşüneceksiniz. Allah korusun kalça çıkıklığa varsa sadece çift bez kullanmayla geçecekken daha farklı boyutlara gidebilir. ben olsam çektirirdim.

Benim kızımda kırk gunlukken devlet hastanesinde kalça cıkığı konmuştu doktor karşıda medical var aleti hemen getirin takalım deyince eyvah dedım Önemli bısey yurumeyecek herhalde normalde 100 lira olan aparatı 500 liraya sattılar bize sonra özele goturdum aklım başıma gelince tekrar bakmaya gerek yok yanlışlık olmaz genelde dedi bıray sonra baska doktora gittik ve bişey yok hersey normal dendi bıray içinde bu kadar değişiklik olmaz yanlış ölçmüşler dendi yinede 6 aylıkken röntgen cekerız dendi sordum zararı yok kendi Çocuklarıma da Öyle yaptım dedi işini yanlış yapan ve fırsatçılık yapan kim varsa hakkımı helal etmiyorum allah sorsun o an ömrümden ömür gitti uzattım kusura bakmayın imkanınız varsa baska donanımlı bir hastanede tekrar baktırın sevgiler Rabbim korusun kuzuyu

evet rontgen zararlı.. ama bu zarardan kaçarak gözden kaçırabileceğin şeyler bebek için daha zararlı bunu unutma. rontgen vucuda bi miktar radyasyon yüklüyor. ve bu da vucutta belli zaman kalıyor. tahmin ediyorum bebiş şu an sütünü alıyordur. ek gıda da alıyorsa vucut içindeki radyasyondan daha çabuk kurtulmak için yoğurt yedirirsin bol bol ki anne sütü de az da olsa bunu sağlar diye düşünüyorum. yani radyasyon vucudu terkeder ama bir ihmal geri dönülmez zararlara yol açabilir canım. benim nacizane fikrim bu

Aynen,ben de etmiyorum. Onlar icin hadi hemen bakalim da bitsin diye yaptiklari bisey,gozden kacan kucucuk bisey bizim icin dert haline gelebiliyo..Bi de onemli bisey varsa da ustunde durmuyo kimisi,zaman.kaybi yaptiriyorlar insana..
Smdi vicdanim hic rahat degil 3aylikken keske 2ortopediste o zaman gitseymisjm
Sizin açilar kacti acaba,hatirkiyor musunz..

Ne olacagini bilemiyorum ki iste. Anne olmak ne zormus,karar almak sana bakiyo,ihmal etsen suclusu sen oluyosun vicdanen rahat edemiyosun. Cocugum saglikli olsun baska bisey istemiyorum. Cok kotu seyler var internette. Moralim iyice bozuldu

artı eksiyi düşüneceksiniz. Allah korusun kalça çıkıklığa varsa sadece çift bez kullanmayla geçecekken daha farklı boyutlara gidebilir. ben olsam çektirirdim.
Bi doktor,ara bezi kullan dedi 1ay daha.. dun gittigim ara bez bi ise yaramaz bunu bil dedi...
Biri,daha bebek 52 aci duzelir dedi,biri hemen pavlik bandaj gerek hatta alçiya alabiliriz dedi..
Alçiya da baktim netten gogusten ayak bileklerne kadsr aliyolarmis cocugun bacaklari ayrik olcak bi de ya icim kotu oluyo onlari gorunce. Smdi yeni yeni hareketlendi anlamaya basladi etrafini. Aglar durmaz oyle gormeye dayanablir miyim ki

Bence bir kereden cok buyuk zarar gormez uzun sure maruz kalmayacak sonucta isinlara ama normal diyen doktor da olmus istersen bir doktora daha goster canim. Bazen fikir birligi olmayinca geziyoruz birkac doktor mecburen.
Evet geziyoruz. Bi de sure kisitli su an. Eger varsa bisey zaman gecirmeden mudahale de gerekiyor. Ya cok muallakta kaliyorum. Netten de bakiyorum doktorlar ikiye ayrilmis rontgen konusunda..

Anlamıyorum bazen sizleri ya, sonuçta gerekli ki Dr istemis, ilerde çocuğun topal kalsa daha mı iyi?
Anlamazsiniz cocugunuz yoksa.. ben de bundan 4 ay once cektir nolcak salak misin cocugun gelecegi onemli derdim de.. off..
Uzaktan oyle duruyo. Ama netten bakinca da rontgen cektirmenin zararlari 1yasin altinda bir hayli fazla

Gecmis olsun,gerci uzun yillar once gecmis gitmis sanirim da.. cocuklugnuz bebekliginiz hastanelerde gecmis galiba hatirlamasi guzel olmasa gerek
Kac yasinizdayken teshis konmustu size,rontgenleri 1yasin altindayken mi cektilerdi mesela..
Bacaklarinda ilk pili esit degil biri daha kalin bogumlu biri daha ince bogumlu. Ondan sonraki 1 tane ve diz cizgisi esit ama.o ilki kafami karistiriyor iste..

Usg de radyasyon yok. Rontgen cektimek icinize sinmezse 2. Bir doktor gorusu alin istereniz
2 radyolog ve 2ortopediste gittik smdiye kadar.. radyologlar farkli ölcum verdi,birine gire hersey normal birine gore baya bi gerilik var...
Ortopedistlerin birine gore nolcak canim bebek daha duzelir,arabezi kullan olmadi.rontgen cekeriz obur ay.. Dgerine gore,zaman.kaybetmissinz eger gercekten gerikik varsa simdiye tedaviye baslanmaliydi. Alciya bile alinabilir...
3.doktorlar sart oldu sanirim
Usg den yanayim ben de,radyasyon olmadigni bilyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…