Çocuk Hastalıkları bebeğin oda ısısı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dilara103

Prenses
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2009
84
0
44
meraba bayanlar benim bebeğim çok sık grip oluyor ve burnu tıkanıyor genizde akıntı başlıyor devamlı boğazında balgam var acaba oda ısısı fazla ve kıyafetleri kalınmı 23 derece sıcaklıkta atlet ve ikikat kıyafet giydiriyorum sizce fazlamı yattığı zaman başı terliyor uyanıkken teri olmuyor acaba ondanmı çok sık hasta oluyor sizler nasıl giydiriyorsunuz.

oda isisi hakkinda bi bilgim yok ama eger bebeginiz uyurken kaloriferin üzerine islak havlu yada bir kase icinde su koyarsaniz bogazindaki kuruluk balgam olmaz kalorifer odadaki nem oranini azalttigi icin insanda bogaz ve burun kurulugu yapar

yikanmis camasirlarinizi da bebginizin odasina asabilirsiniz mesela ben kisin camasiri yattigimiz odaya tele asarim

26 derece ideal oda ısısıdır,doktorun kuzenlerim için söylediği derece bu... atlet ve 2 kat kıyafet tabiki de fazla...çok fazla giydirmeyin bebeğinizi,bi de sıcak soğuk dengesini iyi ayarlayın...bi sıcağa bi soğuğa çıkarsa o da hasta eder..

Bana doktorumuz odaya asılan çamaşırın yada peteğe konulan suyun buhar nem açısından fayda sağlamayacağını söylemişdi tek çözüm buhar makinesi ama bence doktora sormadan onuda alma çünkü buhar nem burun tıkanıklığı için iyiyken eğer alerjik bronşiti öksürüğü varsa buhar cihazı kullanmak nem tam tersi sakıncalı oluyor astıma davetiye çıkartıyormuş çünkü ozaman.Bebeği asla terletmemen lazım sanılanın aksine kalın giydirmek odayı sıcak yapmak çocukları çok rahatsız ediyor kat kat giydirmeye çok sıcağa alıştırmamak lazım 23 derece gayet normal iyi bir derece ama kalın giydiriyor olabilirsin kaç aylık bebeğin bilmiyorum ama bence uzun kollu badynin üstüne çok kalın olmayan bir pijama yeterli ben yeni doğduğunda öyle yatırıyordum oda sıcaklığınıda 23-24 derece yapıyordum alt kısmınada patikli altın üstüne ince bir pijama giydiriyordum kış bebeğiydi benimkiside

buhar makinası var canım çünkü doğduğundan beri sürekli burnu tıkanıyor du günümüz hastanede buhar vermekle geçiyordu soğuk buhar makinası aldık kullanıyorum ama sürekli açık burakmıyorum odamız çok büyük sanki fayda etmez gibi geliyor bebeğim 7 aylık çıtçıtlı badinin üzerine içi tüysüz penye bişeylermi giydirsem.

buhar makinasını geceleri sürekli çalıştırmanızda fayda var. ama gündüzleri çalıştırmayın bence. Ayrıca gündüzleri mutlaka odayı havalandırın. ne kadar soğuk olursa olsun. 23 derece çok uygun bi sıcaklık. bende hep 22-23 derecede tutarım. ayrıca kalın giydirmem. uzun kollu bir çıtçıtlı body altına bir ince patikli alt giydiririm. üzerinede ince bir patikli tulum giydirdim mi tamam. tabi bir de en içine lastikleri sıkmayan bir çorap veya en üstüne bir patik giydiririm. en önemlisi ayakları sıcak tutmak. sakın şapka giydirme. ilk ay eldiven giydirdim ben ama 25 günlükten itibaren onuda takmıyorum. ama geceleri üzerini açıyor kollarını hep dışarda tuttuğu için bir yelek giydiriyorum. sıcak olursa çıkıyorum böyle dengeliyorum. 2 ay 20 günlük olduk çok şükür hiç hasta olmadık.
birde bebeğiniz yedi aylık sanırım ek gıdalara başlamışsınızdır. bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirecek bi takviye alabilirsiniz. doktor önerebilir sanırım.

mehaba.. Bence de oda sıcaklığı 22-23 derece olmalı. 24 olduğunda 23 e düşürtüyorum. Ben alttan uzun kollu çıtçıtlı atlet bady, sıkmayan pamuklu çorap, patikli çok kalın olmayan pijama altı; üzerine de yine ne çok kalın ne ço ince pijama takımı ve yelek giydiririm. gün içinde uyutacağım zaman üerindeki bir kat pijamayı ve yeleğini çıkartıp uyuturum, uyanınca yine heen yelek ve alttan pijama.. Benim kızımda uykuda kollarını dışarıda ve başının yanında uttuğu için yatarken imce bi penye yelek giydiriyorum omuzlarıüşümesin diye. Önemli olan terletmemek. Üşümeyle hasta olmaz. Ama terletip farkına varmaz da üşütürsen hasta olur.

ben 22- 24 derece arasında tutuyorum. uzun kollu çıtçıtlı badi üstüne bir penye, altına penye pantolon ve iki kat pamuklu çorap. oda ısısı 22- 24 derece olduğu için kıyafetlerinde pek değişiklik yapmıyorum. terlemediği sürece sorun yoktur. uykudan kalkınca bişey giydirmeye gerek duymuyorum. çünkü zaten hemen hareketleniyor.

ben sadece çok kalın olmayan polar veya kadife battaniyesini örtüyorum ama göğsünden yukarısı açık zaten. sadece bacak kısmını örtüyorum

Bende polar bir battaniye örtüyorum omuzlarına kadar çekmeden sen çıtçıtlı badynin üstüne iki kat giydiriyorsan kalın oluyordur üstü çocuklar sıcağı sevmiyorlar birde bana doktor sen üşüyorsan oda üşüyordur sen terliyorsan oda terliyordur demişdi yani sıcaklık ayarları bizden çokda farklı değil bizden daha çok üşürler diye birşey yok

Boğazındaki balgam yalnız oda ısısından olmaz,bir doktora götürmeniz gerekiyor.Balgamın kuruması ancak ilaçla mümkündür.
Bizim evimiz sobalı biz 24-26 arası ayarlıyoruz.Sobanın üzerine sadece su koyuyorum.Çamaşır asma sakın odada dedi bana.
Bende 2 uzun kollu bir kilotlu çorap ve eşofman altı giydiriyorum.Kalkıncada mutlaka sırtına yelek gydiriyorum.

bende sizin gibi giydiriyorum canım bizim evde sobalı 24 dereceye çıkmıyoruz ama halada terliyoer iki gündür bir kat giydiriyorum yoksa tekrar iki katmı giydirsem yine terliyor şimdi bişey de yemez oldu çok üzülüyorum kilosuda azaldı kilo önemli değil ama cansızlaştı daha bacaklarına canlı basamıyor bükülüveriyor 7,5 aylık kahvaltı desen hiç yok sadece mama oda 150ml şimdi 100ml oldu nedense yemez oldu benimki gibi kahvaltı yapmayan çocukların anneleri ne yediriyorlar acaba beslenmeye bir konu açıp sorsammıki

Benzer sikayetler alerjiden de kaynaklanabilir.Özellikle mamadaki inek sütü ve yünlü esyalar bebeklerde
alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor.

dilara canım alya da öyle yemesi az bir bebek.
kahvaltı olarak ben bir kaseye ekmek,tahıl,2 cicibebe,labne peyniri,tereyağı,erik ezmesi ve sütle yapıp blendardan geçiriyorum.
ek gıdaya geçmekte zorlanıyorsan yavaş yavaş da olsa az az da olsa yedirmeye çalış.bir kaşık da alsa yarar ona,tadına alışır.
100 cc derken bir öğünde mi 100 cc içiyor.
evet benim kızımda terliyor ama tek katda giydirmeyi gözüm almıyor hiç.

Bende bir ara alerjiden şüphelenmişdim kanda alerji bakılıyor testi var ayrıcada doktor anlar zaten öksürüğünün alerjik kökenli olup olmadığını

oda ısısı 22 23 derece olmalicanim ama benim anladigim kadarıyla senin bebeginin dogdundan beri böyle sorunu var..bence sıcaktan yada soguktan degil diye düşünüyorum..sürekli burnu tıkanık diyorsun burnunda et falan olmasin bilmiyorum drun ne söyledi burnu tıkali olsugunda ama böyle bi düşünce geçti..ayrıca çokda kalın degilki giydirdigin bende aynı senin gibigiydiriyorum ama terlemiyor..tabi cocukdan cocugada degisiyor..geçmişolsun cnam

'23 derece oluyor ev. ıki kat giydirmiyorum. Uzun kol çıtçıtlı üstüne de penye pijama takımı. Ya da penye tulum. GEce yatarkende peluş battaniye örtüyorum. Göğüs açıkta kaldığı için kıyafetinin içine küçük bi havlu kokuyorum göğsü üşümesin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…