Bebek Beslenmesi bebeğin kilo alması için neler verilmeli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eylull

premseslerim büyüyor
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2009
2.988
10
316
44
İstanbul
merhaba arkadaşlar 11 aylık ikiz kızlarım var bu ara hiç kilo almadılar ve kilo verdiler doktor çok fazla değil mama zayıflar dedi dikkat etmem gerekirmiş kilo aldıran besinler verebilirsin dedi yağlı kıyma tereyağı cevizi önerdi sizin önereceğiniz başka besinler var mı yarayışlı ve kilo aldıran

merhaba arkadaşlar 11 aylık ikiz kızlarım var bu ara hiç kilo almadılar ve kilo verdiler doktor çok fazla değil mama zayıflar dedi dikkat etmem gerekirmiş kilo aldıran besinler verebilirsin dedi yağlı kıyma tereyağı cevizi önerdi sizin önereceğiniz başka besinler var mı yarayışlı ve kilo aldıran

pirinçli yoğurt çorbası,pilav,makarna...
şuan aklıma gelenler bunlar,
hem doyurucu hemde besleyicidir.:56:

eylulcum dr bana kılo aldıran mama var odan tavsıye ettı ...mamaya katılıyor cok frketmedı ama daha az kusuyolar benımkıler ve ıstahları azda olsa daha ıyı .....cok optum kızlarını canım ben cevız fındık badem ezıp katıoyrum muhallebılerıne hala normal yemege gecemedık bakalım ınş gececez zaten kıyöma tavuk kıyması cıgerı mutlaka donusumlu katıyorum tereyagı kullanıyorum bende cok sısman degıler zayıfız ama azcık alalım dımı ...on kılo belkı gelırız bız onsekız ayımız dolucak

nohut mercimek barbunya yemekleri yapıp bu yemeklerin içine makarma erişte ve tavuk yada kıyma koymalısın..
Yani mesela tavuklu nohut yemeği yaptın içine pilav katmış gibi düşün pirinç +
erişte ile pişir..
kıymalı barbunya yaptın diyelimki içine makarna kat bir avuç kadar..
Mercimek çorbasına hem kıyma (tavukta olur) hemde bulgur+pirinç yada erişte koy...
hem protein hem karbonhidrat bir arada almış olurlar hem sağlıklı hem kilo aldırır..

Birde pekmezi gündüz bir tatlı kaşığı direk ağzına ver..

canım benim kızımda yemiyordu vitamin ne yapsak aylarca kilo almadı balık yağı kulldım son çaremdi ve kızım yemek yiyor iştahı açıldı kilo aldı doktoruna söyle verir..

eylulcum dr bana kılo aldıran mama var odan tavsıye ettı ...mamaya katılıyor cok frketmedı ama daha az kusuyolar benımkıler ve ıstahları azda olsa daha ıyı .....cok optum kızlarını canım ben cevız fındık badem ezıp katıoyrum muhallebılerıne hala normal yemege gecemedık bakalım ınş gececez zaten kıyöma tavuk kıyması cıgerı mutlaka donusumlu katıyorum tereyagı kullanıyorum bende cok sısman degıler zayıfız ama azcık alalım dımı ...on kılo belkı gelırız bız onsekız ayımız dolucak

18ayliklar ve normal yemege gecmediniz mi yoksa yazarken yanlislikmi oldu dr ne diyor bu duruma cidden cok sasirdim

Back