• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin kendi kendine uyuması için önerileriniz

kasabakizii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2018
220
127
33
32
Merhaba sevgili anneler, kızım 10 aylık oldu gittikçe ayakta sallanmaya daha çok alıştı daha çok istiyor. bir kaç ay öncesine kadar bu kadar değildı. sallamaktan ayaklarım kopuyor, benim gibi olan anneler var mı? ne gibi çözümler buldunuz paylaşır mısınız ?

Canım alıştırmayacaksın yaa ben hiç sallamadım beşiğe koydum ağladı ağladı ama sonradan alıştı. Büyüyünce daha büyük problemlere yol açabilior

Yanına uzanın artık sallanmadan uyuması gerektiğini anlatın, sakin kalın, yani sessiz ve konuşmadan kararlı bi.şekilde bekleyin. Alıştığı için tepki verecek ağlayacak sırtını okşayın sakinleştirin ama vazgeçmeyin, en çok üç gün huysuzlanıp ağlar bir haftaya alışır,şimdi yapamazsanız 3-4 yaşına kdr sallanır. İlk çocuğumu 3 yaşına kadar dalladım ikinciyi ilk üç dört ay

O kadar inatçı ve huysuz bir kızım var ki.. geçen hafta yaptım o dediğinizi. oturduğu yerde gözleri kapandı yere düştü ama kalktı ağlamaya devam etti 2 buçuk saat boyunca pes etmedi. o yüzden gözüm korktu. birde emekliyor tutunup ayağa kalkıyor. daha zorlaştı benim için. keşke daha önceden alıştırsaymışım 🤦

ay benim teyzem vardı bi tane bebeği yenidoğanken bile yanına uzanır öyle emzirirdi.Kucağa alma ,sallanma alışkanlığı olmasn diye özellikle uyurken buna çok dikkat ederdi.Poposunu pışpışlaya pışpışlaya alıştırdı çocugu valla.Şimdi görsen çocuk uyuyacak ya kendisi uzanıyor pışpışlanmayı bekliyor bence sallanmadan ve kucağa almadan daha rahat bir yöntem inşallah bnde öyle yapmayı düşünüyorum.Canm inatçıysa bu yaşta sana kafa tutacak değil ya eni sonu pes edecek uyuyacakalacak vesayre :KK15: Sıkma canını bebişin pes etsin sen değil diğer türlü sanada yazıkvalla

Bebeğim premature kuvozde kaldı 2.5 ay çıktıktan sonra hep kucagimizda alıştı sallayarak uyuttum indirmedik kucaktan hasret gidercez diye baktım olmucak böyle hep sallamak zorunda kalcam 4 aylıkken alıştırdım çok ağladı sızladı ama sabrettim ninni açtım yanında olduğumu hissettirdim elini tuttum göğsünü okşadım uyuyana kadar ve ailelerimizden rica ettim hep lutfen kucaginizda sevin ama uyutur gibi sallamayın kucakta diye mesela ben eşimle tv izlerken o yerde minderinde tabi tvye dönük yatırmıyorum ama illa bizi gorerek uyuması lazim uykusu gelince huysizlaniyor ya ninni aciyorum yada kendi bir anda uyuyup kalıyor daha sonra beşiğine alıyorum şuan 10 aylık ama herkes iyiki baştan alıştırdın diyor yoksa şuan çok zor olurdu benim için

Back