Bebeğin karın çevresinin haftayla uyumlu olmaması

Uyuyamayanguzelll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
567
254
103
Kızlar slm
36 haftalık hamileyim, son kontrolümde doktorum bebeğimin karın çevresi genişliğinin 32. Haftayla uyumlu oldugunu söyledi, yani dört hafta geriden geliyormuş, onun dışında her şeyi normalmiş her hafta kontrol edelim dedi, çok önmli bişey değil gibi konuştu ama ben çok kafaya taktım varmı bilgisi olan benzer bi durum yaşayan, düzelirmi doğuma kadar

Bizimde 3 haftaya kdr gerilemisti bir kontrolde ama dogduktan sonra hicbir sikinti olmadi sadece dogum kilosu dusuk oluyor bebegim 3110 dogdu ama o arayi cok cabuk kapatti simdi tosun oldu:) birde bu ultrason verileri son haftalarda dogruyu yansitmaz pek

Evet drda sürekli minik bi bebek olck diyor halbuki bi ara üç hafta önden gidiyordu ayrıntılı ultrasona bakan dr tosun gibi olck demişti:) inşallah benim bebeğimde sizinki gibi olur, tesekkür ederim

Evet drda sürekli minik bi bebek olck diyor halbuki bi ara üç hafta önden gidiyordu ayrıntılı ultrasona bakan dr tosun gibi olck demişti:) inşallah benim bebeğimde sizinki gibi olur, tesekkür ederim
Merhaba kilosu ne kadar acaba son aylarda ultrasonda + - yakınlık payları var çok net bilinmiyor bence canınızı sıkmayın, rabbim sagglıklı bir şekilde dogurmanızı nasip etsin inş..

Karın çevresi çok da önemli olmuyor genelde biraz zayıf doğuyorlar. Ama sizin önceden tosun gibi olup şimdi böyle gerilemesi düşündürücü. Acaba plasenta yaşlanması mı var. Bu genelde son aylarda görülen ve plasentanın artık bebeğe yeterli akışı sağlayamaması durumu oluyor, bu bakımdan değerlendirdiyse ve sorun yoksa inşaallah sıkıntı yoktur

Doktor baanda ince uzun bebek olcak dedi ilk dogdugunda oyleydi ama suan 4 aylik enine boyuna gitti hem kilosu dusuk bile olsa takilmayin daha cabuk kilo alir dusuk agirlikli dogan bebekler

34. Haftada gittiğimizde 2100dü bir hafta sonra yani 35. Haftada 2380 olmuş bir haftada yaklaşık 300 gram almış azmı sizce, inşallah öyle bişey yoktur

34. Haftada gittiğimizde 2100dü bir hafta sonra yani 35. Haftada 2380 olmuş bir haftada yaklaşık 300 gram almış azmı sizce, inşallah öyle bişey yoktur
Gerileme yada yavaşlama olmamışki bir haftada 300 gr gayet iyi bence Maşallah.. Çok takılma bebek kilolarının standart bir ölçüsü yokki normal süreçte alıyorsa sıkıntı yok bence..

Ben varim... 42 haftalikken 36 ile uyumluydu bebegim. Karin cevresi hep geriden geldi. 2620 gr 46 cm dogdu. Ben de minyonum kizim da oyle 2 yasinda su an yasitlarina gore bir tık kilosu az ama iyi gelisimi.

Benim bebegimde de 3 hafta gerilik vardı. Berbat bir hamilelik geçirdim. 3090 doğdu. Su an 2 aylik 5600 kontrollerinizi ihmal etmeyin. Et,muz, yumurta, tahin pekmez, kaşar peyniri, badem ceviz findik yemenizi tavsiye ederim

Ama ileride giderken geriye düşmesi arastirilmasi gereken bir durum. Benim bebegim hep geriden geliyordu, yapisi oyleydi. Sizinki neden geriye dustu acaba? Tiroidlerinizi duzenli kontrol ediyor musunuz? Bebegi besleyen damarlarda centiklenme var mi? Plesentada yaşlanma var mi? Bunlar onemli. Eger bunlarda sorun yoksa korkmayın

Evet tiroid bezlerim alındığı için ilaç kullanıyorum ve her ay düzenli bakılıyor bi sıkıntı yok onda ama diğerlerini bilmiyorum olsa derdi heralde, sadece her hafta takip edelim dedi inşallah yoktur sorun

Seninkinin kilosu düşükse :))
Uyuyamayanguzelll
Bizim son zamanlarda 2 hafta 3-4 gün kadar gerideydi karın çevresi, baş çevresi de bir hafta falan öndeydi. 38+1de 2660 olarak doğdu. Ultrasonda 3000i geçmiştik ama baya zayıf doğdu. Sonra bir toparladı, maşallah. :) 6. Ayda sadece 300 gr almış olmasına rağmen (az emmiş fark edememişiz biz de) 9 kiloya yakın. (7.5 aylık şu anda) benim de eşim baya takmıştı kafaya ama kilosu dediğim gibi şu anda gayet güzel. :) kafası hala büyük ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…