• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin kalpde parlaklık olup sağlıklı doğum yapan

Bunu bnde merak ediyorum doktor korkulacak bisi yok sağlıklı gebeliklerde çok sık görülen bir durum dedi. Tek başına bir anlam ifade etmez dedi
İns oledir sürekli aklımdan cikmiyo 20.hafda.da detylida çıktı testlerm temz di..sizin kaçıncı hafdada görüldü çoğu kişi geçmiş yazmış hangi tarafda

Kızkardeşimede bebeğin kalbinde parlaklık var dediler ama ileriki haftalarda kapandı bebeğide sağlıklı doğdu şuan 4.5 yaşinda

merhabalar. benim bebeğimin de 20li haftalarındaki detaylı ultrasonunda sol ventrikülünde bir tane hiperekojenik odak (parlaklık) çıkmıştı. doktorumuzun söylediğine göre bu parlaklık, down sendromu riskini arttıran hafif bir belirteçmiş. bizde başka bir belirteç yoktu (beyinde plak, bağırsakta parlaklık vs.) ama yine de doğuma kadar kendimi o kadar üzdüm ki şuan çok pişmanım o günler için. 4 mart tarihinde normal doğum yaptım, odaya geçtiğimde bebeğimde baktığım ilk şey avuç içinde simian çizgisi var mı ve gözleri çekik mi… çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu, sadece çocuk doktorumuz bir kardiyolog görse iyi olur içiniz rahatlamış olur diye tavsiyede bulundu. ilerleyen zamanlarda göstermeyi düşünüyorum.
sizlere tavsiyem kendinizi üzmeyin. detaylı ultrasonda sadece kalbinde parlaklık varsa doktorlar pek dikkate almıyor. birden fazla parametre bir arada bulununca o zaman üzerinde duruyorlar.

Benim ilk oğlumda vardı çok şükür sağlıklı 8 yaşında şimdi ikinci bebeğime hamileyim pazartesi doğumum var onunda kalbinde parlaklık var İnş. Bi sorun olmaz dedi doktor.

Back