• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin kalp atışını neden dinletmedi ?

Merveturann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
458
550
103
Merhabalar❤
7 haftalik gebeyim bu gun doktora gittim ozele. Keseyi gormustum 10 gun once bu gun yine gittim her zamanki gittigim doktota gidemedim farkli bir doktora gittim. Doktor bebegin olustugunu var oldugunu soyledi kesenin icinde. Kalp atisininda oldugunu soyledi iyi gittigini soyledi ama kalp atisini dinletmedi anlamadim neden ? Ben kalp atisini dinletip olcum yapiyorlar dakikada ne kadar atiyor ona gore bisey diyorlar diye biluyorum. Nedenini anlamadim bunu yasayan varmi ?

Ozelde dibletiyolar genelde ama soyledinizmi dinlemek istediginizi
Dinleyemiyomuyum dedim kalp atisini. Biz sadece kalp atisi varmi diye bakiyoruz dedi bende ustelemedim. Anlamadim cihazlarimi eski. Eski desem luks gibi duruyor hastane. Benim bildigim kalp atisi olustugu an dinlenebiliyor. Hatta dakikada 120 en olmali en az diye biliyorum bi bebekde kalp atisi. Onun kalp atisi bu kadar suan bu kadar atiyor normal veya normal degil demesini bekliyodum. Sadece iyi guzel kalp atisi var dedi o kadar. Anlamadim. Birde ilk gebelikgim ve cok gencim bilgim yok pek

Merhabalar❤
7 haftalik gebeyim bu gun doktora gittim ozele. Keseyi gormustum 10 gun once bu gun yine gittim her zamanki gittigim doktota gidemedim farkli bir doktora gittim. Doktor bebegin olustugunu var oldugunu soyledi kesenin icinde. Kalp atisininda oldugunu soyledi iyi gittigini soyledi ama kalp atisini dinletmedi anlamadim neden ? Ben kalp atisini dinletip olcum yapiyorlar dakikada ne kadar atiyor ona gore bisey diyorlar diye biluyorum. Nedenini anlamadim bunu yasayan varmi ?
Kalp atışı dinletilmesi bebekte aşırı ısınmaya neden oluyor o yüzden dinleten doktorlar da en fazla 5 sn dinletiyor . Sadece siz duyun diye yoksa doktor atıp atmadığını görüyor dk kaç attığını cihaz hesaplıyor.

Gebeliğin yeni olduğu için dinletmemiştir. Bebeğe zarar verebilir demişti doktorum sadece atışını göstermişti sonraki kontrollerinde dinlersin bol bol💕

Merhabalar❤

Yok cnm telaşlanma. Bende aynı durumu yaşadım doktorum ekranda gösterdi kalbi yanıp sönüyordu görüntüde. Neden sesini dinlemiyoruz dedim. Şimdi daha erken bebeğe zarar verebilir dedi. 10. Haftada sesi duyduk. Eğer sağlıklı dediyse sorun yoktur :) Bana açıklaması mantıklı gelmişti üstelemedim :)

Back