Bebeğin kalbinde parlaklık...

Mehtap2041

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2015
3
0
39
Merhaba anneler ve anne adayları...
Dünden beri canım cok sıkkın. Dün normal kontrolümüz vardı. 20 haftalık ikizlerimize hamileyim. Bebegimin birinin kalbinde parlaklık gördü doktorumuz. Ancak kesinlikle korkulacak bir sey olmadığını, tek basına hic bir sey ifade etmediğini söyledi. Ben biraz internetten araştırdım ama down sendromu olabilir filan yazıyo. Ancak yine de tek basına bir anlamı olmadığını, zaten son aylarda geçici bir sey olduğu yazıyor. Anne yüreği ya işte dünden beri içim hic rahat değil. Ara ara ağlama nöbetlerim geliyor. Basına böyle bir sey gelen var mı? Yarın için tavsiye edilen bir prof.tan randevu aldm. Umarım sorun çıkmaz. Cok tedirginim.

Hiç sıkma canını canım. Benim bebeğimde de oldu. Hatta bağırsaklarda da parlaklık vardı. Doktorum da down sendromu ve mongolizm riski az da olsa var dedi. Amniyosentez oldum. Kesin sonuç. Çok şükür sonucu iyi çıktı ve bebeğim şimdi 1 aylık oldu bile. Gayet sağlıklı karşımda uyuyor. Hiç üzülme. Bu sadece küçük bir olasılık ve bu durumun aynısını yaşayan 2 arkadaşımda da sorun çıkmadı. Çok çok düşük bir ihtimal.

Merhaba,
Benzer durum bende de var maalesef.21 haftalikken detayli ultrasonda bebegimin bagirsaklarinda parlaklik gordu doktor.bir de ustune down sendromu oranini da yanlis hesaplamis.300 de 1 olasiklik cikmisti.bizde emin olmak icin aminiyosentez yaptirdik.aminiyosentezi yapan doktor isinin ehli cok iyi bir doktordu.bebegim cok hareketli oldugundan yaklasik bir saat surdu ama sag saglim tamamlandi.simdi sonuclari bekliyoruz.kistik fibroz ve down sendromu icin bakiliyor.

Takilma bunlara bir arkadasima böbreğinin arasinda bosluk var dendi doğdu cocuk masallah hicbirseysi yok normal cikti herseyi

Merhaba tekrardan arkadaşlar.
Az önce bahsettigim doktordan geldik. Şükürler olsun hic bir sıkıntı yokmuş. Tek basına hic bir anlam ifade etmezmiş. :)

Arkadaslar benim de bebegimin kalbinde parlakkik cikti 2 ayri prof a gittim tek basina oldugnda baska belirti yoksa rhat olun dedi butun her yerini incelediler baska bi bulgu yoktu umarim ileriki haftalarda kaybolur ister istemez kafaya takiliyor

merhaba benim 17.haftam bebeğin kalbinde parlaklık olduğunu söyledi doktorum ve bana da gösterdi ama ikili testte sorun yoktu. Şimdi 3lü ve 4lü test yaptı sonucu 5 gün sonra çıkacakmış. Bu durumu yaşayan var mı? yardımcı olun noluuuur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…