Bebeğin kafa çapı büyük olunca

feministic

God's timing is always perfect.Trust in Him!
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
1.065
705
merhabalar,

Bebeğimin kafa çapı önde gidiyor. 36+3teyken 95mm idi. Doktorum 100 mm geçerse sezaryen diyor. Sonuçta 40 haftaya tamamlansa neredeyse 4 hafta daha var ve 100 mm geçmesi büyük ihtimal görünüyor. Tüp bebek olduğu için tedirgin oluyormuş doktorum, hem kafa büyük olursa oksijensiz kalabilirmiş falan Allah korusun. Ama ben sezaryen hiç istemiyorum ve bu sadece doktorum sezaryen yanlısı olduğu için olacaksa çok üzülürüm. Bu konuda fikri ya da bir tecrübesi olan var mı aranızda? Gerçekten bu 5 milim bu kadar önemli olabilir mi?

Tüp bebek olunca genelde sezeryan yapiyorlar .riske atma bence :KK66:
Evet ama tüp bebek olması ve sezaryen arasında hiç bir doğrudan bağlantı yok. Kıymetli bebekmiş ondan doktorlar tedirgin olurmuş. Çok saçma değil mi? Herkesin bebeği kıymetli

merhabalar,

Bebeğimin kafa çapı önde gidiyor. 36+3teyken 95mm idi. Doktorum 100 mm geçerse sezaryen diyor. Sonuçta 40 haftaya tamamlansa neredeyse 4 hafta daha var ve 100 mm geçmesi büyük ihtimal görünüyor. Tüp bebek olduğu için tedirgin oluyormuş doktorum, hem kafa büyük olursa oksijensiz kalabilirmiş falan Allah korusun. Ama ben sezaryen hiç istemiyorum ve bu sadece doktorum sezaryen yanlısı olduğu için olacaksa çok üzülürüm. Bu konuda fikri ya da bir tecrübesi olan var mı aranızda? Gerçekten bu 5 milim bu kadar önemli olabilir mi?
bebeğin kafa çapının büyük olması yani bebeğin bir nevi iri olmasının kötü sonuçlarından bahsetmiş size.. bence doktorunuza güvenin.. keyfinden yapmış olsa bunu açıklamazdı bile.. benim bebeğim iri idi.. normal denedik ama olmadı.. sezeryen öcü değil ki.. bebeğim oksijensiz kalabilirdi, kolu takılabilirdi vs vs.. bir sürü olumsuz şey var okuyabilirsiniz iri bebek yazıp.. ben doktoruma güvendim, denedik ama olmadı.. ultrasonda 3800 gözüküyordu... 4220 doğdu, doktorum haklı çıktı, sayesinde sağlıklıyız :)

Niye bu kadsr onyargilisiniz sezeryana karşı. Normal dogumda kafası buyuk olan cocuklar cok zorluyormus bende duydm. Benim çocuğunda kafasi onden gidiyormus ama ben basindan beri sezeryan istiyodm zaten. Bence normal dogumla riske atmayin derim

Niye bu kadsr onyargilisiniz sezeryana karşı. Normal dogumda kafası buyuk olan cocuklar cok zorluyormus bende duydm. Benim çocuğunda kafasi onden gidiyormus ama ben basindan beri sezeryan istiyodm zaten. Bence normal dogumla riske atmayin derim
Benim için anestezi ister spinal ister genel olsun daha korkutucu maalesef. Bebeğim doğunca ten tene temas olsun hemen emzireyim vs istiyordum, başından beri hep bunları okudum ama şimdi spinal anestezi almam gerekecek ten tene temas için. Ben uyanıkken kesilip biçilecek olma fikri zorluyor beni. Genel anestezi alsam bebeğim ilk bir kaç saat yalnız kalacak diye üzülüyorum falan.

Benim için anestezi ister spinal ister genel olsun daha korkutucu maalesef. Bebeğim doğunca ten tene temas olsun hemen emzireyim vs istiyordum, başından beri hep bunları okudum ama şimdi spinal anestezi almam gerekecek ten tene temas için. Ben uyanıkken kesilip biçilecek olma fikri zorluyor beni. Genel anestezi alsam bebeğim ilk bir kaç saat yalnız kalacak diye üzülüyorum falan.
zaten ömür boyu yanında olacak çoook ten tene temas edeceksin :)

Yengemin tüp bebekti hiç bir sıkıntı yoktu Bebek normal Doğum gözüküyordu ama Dr bu Bebek için çok uğraştık riske atamam dedi sezeryan yaptı. Yengem yabancı tamamen doğal yöntemler isteyen bi kadındı bebeğini kaybetme korkusu olunca itiraz etmedi ağlaya ağlaya sezeryan oldu

He sizin anestezi korkunuz var. Bende sezeryana karşı onyarginiz var sandim. Epidural sezeryan düşünseniz. Gorumcemde 3 hafta once epiduralle oldu. Oda çok korkuyordu ama ıyikide bu yöntemle olmuşum dedi. Hem bayilmadigi icin çocuğu hemen emzirebildi. Bide ameliyattan yorgunda çıkmadı sanki hic dogum yapmamış gibiydi. Zamanin nasil geçtiğini hic anlamadim dedi

kafa çeperi 37cm doğdu oğlum.. sancım açılmam yoktu suni sancı veririm ama kafası büyük olduğundan parçalanırsın dedi.. bu göze almadım sezaryenı kabul ettim. spinal anestezi ile oldu.. kesilip biçilme değil de doğsa da görsem düşüncesi oluyor:KK66:

X