• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin eşi ( plasanta previa)

Herdem32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2017
110
54
98
38
Arkadaslar aranızda bebeğin eşi rahim ağzını tikama sorunu oldu mu olduysa nasıl çözdunuz Dr sezaryen dedi şimdi biraz internetten araştırdım anne de bebek de allah korusun ölebilir diyo sabah sabah canım sıkıldı Rabbim hayırlısıni versin inşallah eğer bu problemi yaşayan varsa yazabilir mi şimdiden teşekkür ediyorum

Arkadaslar aranızda bebeğin eşi rahim ağzını tikama sorunu oldu mu olduysa nasıl çözdunuz Dr sezaryen dedi şimdi biraz internetten araştırdım anne de bebek de allah korusun ölebilir diyo sabah sabah canım sıkıldı Rabbim hayırlısıni versin inşallah eğer bu problemi yaşayan varsa yazabilir mi şimdiden teşekkür ediyorum
Endişelenmeyin.Ben de aynı sorunu yaşadım.Evet ciddi bir durum Dr kontrolunde bir sorun olmaz.Benim 25.haftadan sonra plesenta yukarı çıktı normal Doğum yaptım.siz şuan kaçıncı haftadasınız düzelme ihtimali var.

Yaaa Dr da öyle dedi şimdi internetten bi bakayım dedim ölümden bahsediyor çok canım sıkıldı yapacak bişey yok Rabbim den gelene boynum kildan ince ama bebegimin yaşadığını benim olduğumu her ihtimali yaaa eşim ne yapar diyorum kafayı yicem 23 . Haftaya girdim Dr allahtan gelen bişey dedi ve yapılabilecek bişey yok dedi herhangi bişey yaptınız mı peki

Yaaa Dr da öyle dedi şimdi internetten bi bakayım dedim ölümden bahsediyor çok canım sıkıldı yapacak bişey yok Rabbim den gelene boynum kildan ince ama bebegimin yaşadığını benim olduğumu her ihtimali yaaa eşim ne yapar diyorum kafayı yicem 23 . Haftaya girdim Dr allahtan gelen bişey dedi ve yapılabilecek bişey yok dedi herhangi bişey yaptınız mı peki
Benim teyzem ve kuzenim aynı şekildeydi çokta korkmuşlardı ama ikisi de sezayen doğumla bebeklerini dünyaya getirdi.sıkıntı yapma

O nasıl bir doktormuş yahu işini allah'a bırakmış:) 24 den sonra yukarı çıkıyor plasenta. Bana da 19. Hafta Plasentan aşağıda rahim ağzını kapatıyor, normal doğum yapamazsın dedi ultrason doktoru. Başka bir doktor önümüzdeki haftalarda yukarı çıkacak dedi. Çıktı da. 3 ay önce normal doğum yaptım. O doktorunu değiştir bence.

O nasıl bir doktormuş yahu işini allah'a bırakmış:) 24 den sonra yukarı çıkıyor plasenta. Bana da 19. Hafta Plasentan aşağıda rahim ağzını kapatıyor, normal doğum yapamazsın dedi ultrason doktoru. Başka bir doktor önümüzdeki haftalarda yukarı çıkacak dedi. Çıktı da. 3 ay önce normal doğum yaptım. O doktorunu değiştir bence.
Canim sanırım ben yanlış lens ettim Dr bana çıkmaz demedi ama çıkar da demedi orasını allah bilir dedi ama çıkmazsa sezaryen doğum olur dedi normal doğum da hem seni hem bebeği riske ederiz dedi ay sizin için çok sevindim inşallah benim de çıkar yine de herseyin hayırlısı olsun saolun valla yüreğime su serptiniz

Ben yaşamadım ama şimdi bir daha ki kontrole kadar acaba bende de çıkar mı diye korku olacak içimde. Allah yardımcınız olsun sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Çok da düşünmeyin doktorunuza güveniyorsanız korkmayın dualarım sizinle. :dua:

Bana da demişlerdi

Doktorum aman zaten sezeryan yapacağız ki sorun değil demişti

Bu stres sizi ve bebeği kötü etkiler

Sağlıkla kucağınıza alın doktorunuza güvenin internette çok araştırmayın

İnternete bende geçen bakıyım dedim benide kanser etti hemen zaten kaygılı birisiyim haftasonum berbat geçmişti doktorum sakin ol dedi sürekli kontrolden dedi
Sizde içinizi ferah tutun doktoruna güvenin bebeğinde seni hisseder tıp çok ilerledi

Canim sanırım ben yanlış lens ettim Dr bana çıkmaz demedi ama çıkar da demedi orasını allah bilir dedi ama çıkmazsa sezaryen doğum olur dedi normal doğum da hem seni hem bebeği riske ederiz dedi ay sizin için çok sevindim inşallah benim de çıkar yine de herseyin hayırlısı olsun saolun valla yüreğime su serptiniz
Fizyonomik olarak o haftalar plasentanın yukarı çıktığı dönemdir. Henüz bunun ne olduğu belli olmadan hamile bir kadını telaşlandırmak bir doktorun yapacağı en son şey olmalı.
Bu ''gözlerim görüyor ama ileride kör de olabilir, allah bilir'' demek gibi bir şey.

Bir de doktorlar böyle felaket tellalığı yaparak sezaryene zemin hazırlamaya çalışıyor dikkatli olun. Henüz gebeliğin yarı dönemindeyken doğumun nasıl olacağının, olabileceğinin pazarlığını yapmamak gerek. Son ana kadar sezaryen dersin, açılman 5 cm olur hastaneye yetişene kadar, mecburen normal doğum yaparsın. Ya da tam tersi. Doktorlar her zaman iyi niyetli olmuyor, iyi tartın.

İnternete burun kanaması yazıyosun beyin timörü dıyor :)
Endıselenme konu sahıbesı saglıkla kucagına alacaksın

Korkmaa internet bakma bende yaşadım sonra çıktı kendi oluruna bırak ağır is yapma ağır kaldırma yat dinlen bebisinin sev müzik dinlet basit bi konu

Bende de vardı bu durum son haftalara doğru yukarı çıktı. normal doğum yaptım... İnşallah sıkıntısız kavuşursunuz.

Ben yaşamadım ama şimdi bir daha ki kontrole kadar acaba bende de çıkar mı diye korku olacak içimde. Allah yardımcınız olsun sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Çok da düşünmeyin doktorunuza güveniyorsanız korkmayın dualarım sizinle. :dua:
Yasamazsiniz inşallah allahım hepimizi kurtarsin allah razı olsun mahallede bi kadın var o benden iki hafta sonra sağ tarafa yapismis demiş Dru hayırlısı artık Mevlam neylerse güzel eyler bunda da vardır bi Hayır

Korkmaa internet bakma bende yaşadım sonra çıktı kendi oluruna bırak ağır is yapma ağır kaldırma yat dinlen bebisinin sev müzik dinlet basit bi konu
Tamam canım tavsilerin için çok teşekkür ederim eşim de kızdı zaten internet bakiyon ediyon canını sıkıyorsun diye ama sabah çok kötü oldum yaaa evde birde yalnizdim hüngür hüngür ağladım :-(

Bende de vardı bu durum son haftalara doğru yukarı çıktı. normal doğum yaptım... İnşallah sıkıntısız kavuşursunuz.
Inşallah canım Rabbim hepimizi kurtarsin çıkmazsa da sezaryen doğum benim için daha hayırlıdır belki Rabbim o yüzden görünen sebep veriyor inşallah sağ salim tamamlarim saolun kızlar valla hepiniz çok iyi geldiniz allahım sizlerinde hayırlı dileklerini kabul etsin cekemeyecegimiz dertler vermesin

İnternete bende geçen bakıyım dedim benide kanser etti hemen zaten kaygılı birisiyim haftasonum berbat geçmişti doktorum sakin ol dedi sürekli kontrolden dedi
Sizde içinizi ferah tutun doktoruna güvenin bebeğinde seni hisseder tıp çok ilerledi
Evet canım yaaa bende mahvoldum aklıma hersey geliyor allahım yardımcımız olsun hepimizin

Back
X