• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin emme süresi ve karnı doyuyor mu acaba korkusu

Csmbck

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
3
1
1
28
Kızlar merhaba bebeğim 10 günlük her 2 saatte en fazla 2.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum bazen emiyor hiç zorluk çekmiyor 25 dakika kadar memede kalıyor bazende 3-4 dakika durup asla emmek istemiyor yalanıyor meme arıyor ama emmiyor birde mesela 9.30 da emmeye ilk başladığı dakika diyelim 11.30 mu olmalı bir sonraki emme yoksa memeyi bıraktığı dakikadan itibaren mi hesaplamalıyım çünkü dediğim gibi bazen emme süremiz 15-15 iki meme 30 olabiliyor bu konu da deneyimi olanlar yazabilir mi lütfen

Memeye geldi sizi emdi ve uyudu bundan sonra 2 saat hesaplayıp uyuyorsa uyandırıp emzirin. Her seferinde 30 dk emecek diye bir kural yok. İdrar takibi yapmanız lazım. Günde 5-6 kere yumurta ağırlığında çişli bez alıyorsanız eğer doyuyor demektir. Doymayan bebek huzursuz olur. Siz zaten düzenli emziriyorsunuz. Memede uyuyakalıyorsa çenesine dokunun burnuna dokunun uyandırın. Henüz minicik bir çenesi var ve hemen yorulur 😊 Dinlenerek emer sizi bazen de çok acıkır memeyi hemen kapar 😊 Burda önemli olan uyuyor diye uyutmamak 2 saatte bir emzirmek 😊

Öyle yapıyorum zaten ama ben doyduğu andan değil memeyi aldığı andan hesaplamaya çalışıyordum bu seferde bazen uyanmıyor acaba açmı bişey mi oldu diye huzursuz oluyorum çişini yapıyor 5-6 kez bez takibide yapıyorum ama işte anne yüreği birazda acemilikle birlikte sürekli şüphe içindeyim bilgilendirme için teşekkür ederim ☺️🙏🏻

Back