Doğuma Hazırlık Bebeğin ciğerlerini gelişmesi için iğne vurulan varmı..?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

susaden

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
546
7
46
kızlar dün dr gittik.ağrılarım vardı 34.haftama yeni girdim.nts de ağrılarım 100 leri gördü.doktorum hastaneye yatırcaktı ama ben istemedim.kendi yerinde hemşiresi serum taktı iki tane biraz düzeldi ağrılarım.aslında sancım yok sadece kasılmalarım var.ben sancı hisettmiyorum.sonra doktorum açılmam olmadığını söledi o kısım tam bir sorundu benim için korktum çünkü muayneden .bana prepar ilaç verdi kasılmalar için zaten 26.haftadan beri magnezyumu günde iki tane alıyorum.o zamanda böyle bi durum yaşamıştım .çok şükür bugünlere geldim.bebişim hiç pozisyon değiştirmiyo hep baş aşağı duruyo ve aşağıya çok baskı yapıyor bazen canım acıyo .doktorum erken doğum tehlikem olduğunu zaten hep söylyordu bugün nolur nolmaz die bana bbişin ciğerlerinin gelişimi için iğne yapıldı.sabah yine gidicez.iki iğnem dana var can acıtıyor bu iğnelerde:KK43:kısacası kritik dönemi atlattım sayılır ama yinede korkuyo insan benimle aynı durumu yaşayanlar varmı:KK43:

Son düzenleme:
ben de 30. haftama girdim.28. haftada bende 2 doz ciğer geliştirici iğne oldum...tüp bebek annesi olduğum için benim de erken doğum riskim var..her ihtimale karşı doktorum tedbirimizi alalım dedi....Ama inşallah bebişlerimiz vakti zamanında sağlıklı sıhhatli gelirler.....

canım bende 35. haftanın sonunda oldum o iğnede kilosu düşük ve erken doğum riski var diye sorun yaratan bi iğne değilmiş rahat ol inş bebeişlerimiz sağsağlim vaktinde gelir.

valla az zaman kaldıkça ben yusuf yusuf etmeye baladım zaten:)biran önce sağlıklı kucamıza alsakta rahatlasak

canım bende 34+3 teyim, erken doğum yapma korkusu herkeste var sanırım, senin böyle bir durumun varmış o ayrı doktorunda tedbirini almış zaten korkma riskli zamanları atlattık hem.bizim şirketten bir arkadaşta tansiyondan dolayı erken doğum riski olduğundan bu iğneyi yaptırmıştı doktoru.korkulacak birşey değil herşey bebişlerimiz için.dua edelim sağlıkla ve zamanları gelince doğsunlar..

canım bende vuruldum celestone sanırım iğnenin adı 1mg lık ikitaneyi bi seferde vuruldum 1tane vuruldum sonra ertesi gün yine aynı saatte 1 tane tabi ikişer doz olarak sonra 1 hafta sonra tekrar 1 tane ve 1 ay sonra tekrar 1 tane yine 2 şer doz olarak toplamda 8 mg yapıyo

benimde rahim ağzı boyum normalin altında ve çok ince erken doğum riski taşıdıgım için doktorum yapmıştı akciğer gelişi için
ama dediğin kadar can yakmıyo tamam diğer iğnelere göre daha agır bir iğne ama 1 saat sonra tüm acı kalkıyo ortadan tabi vücutlada alakalı bir durum bu

rahim kasılmalarına gelince benimde hiç agrılı kasılmalarım olmadı ama sık kasılma yaşıyorum ve 38. haftada çatı muaynesinde gördükki kasılmaların sonucunda rahim ağzıneredeyse 4cm açılma yapmış

şuanda 39+3 haftalık oldum beklemedeyiz

bide prepar ablamda kalp çarpıntısı yapmıştı kalp çarpıntınız olursa ilaçtandır korkmayın :)

doktorum söyldi kalp çarpıntısı yaptığını ama çok şükür bende yapmadı çarpıntı.valla şusn 35.haftaya girdim ödüm kopuyo ya açılmsm olcakta farketmicem die çünkü allttan muayne olamıyorum ben ya çok geriyo beni fobim var ciddi ciddi kasılmalrımda oluyo ama ntsde çok çıkmasına rağmen ben farketmiyorum.15 eylülde kısmetse doğum yapcam inş.o zamana kadar dayanabilir bebişim.

benim de 1 ay öncesine kadar kasık ağrılarım vardı
şükür şu an yok ama doktor her ihtimale karşı yine de
bu iğneden vurulabilirsin demişti. Fakat ağrı yok kasılma yok
herşey çok normal görünüyor yine de vurulmam gerekiyor mu
bu iğneden 1 hafta sonra kontrolüm var soracağım bakalım
ne olacak??? ayrıca bebeğimin gelişimi de 9 gün önceden gidiyor.....

umarım canlarımızı sağılıkla tam zamanında kucağımıza alırız kızlar

valla bebeğin akciğer gelişimi çok önemli benim karşımda oturan bayanın cocugu 8 aylık doğmuş ve buyüzden başlarına gelmeyen kalmamış

bebeği ölümden dönmüş

X