24 haftalık gebeyim, daha önce hiç duymadıgım bir olay başıma geldi 19. Haftada özel hastanede rutin kontroller sırasında bebegimin sag böbreginde kistlere bağlı büyüklük gördüler ayrıntılı ultrasona gönderdi doktorum o gün bakıldı ve raporu yazıldı sonrasında kendi kadın dogum doktorum bi perinatolojiye görünmem gerektigini söyledi tıp fakültesine daha önce gittiğim için aldım randevuyu orada da hocaya yönlendirdiler, ultrasona bakan asistan doktor sanki ilk defa gördüğü bir durum gibi başıma bütün asistan doktorları topladı korkum o zman başladı 45 dakika incelediler hayatımın en kötü günüydü bana da adam akıllı bir açıklama yapılmadı kendi aralarında konuştular kist mi böbrekmi üreter mi mesane mi diyerek bana hastalığın adını bile söylemeden amiyosentez önerdiler, tedavsii var mı dedim yok denildi suyu biterse ölebilir bebek onun için genetik ni degilmi araştırmanız lazım denildi ben çantamı alıp çıktım adam akıllı açıklama yapacak özel bir doktor aradım kendi muayenanesi olan kadın dogum doktoruna gittim incelemesini yaptı tedavisinin şuanda olmadığını Multukistik diplastik böbrek oldugunu söyledi, herşeyi güzelce anlattı suyunun iyi oldugunu daha sık kontrollerle takip edilmesi gerektigini söyledi büyük ihtimalle sag böbrek çalışmıyor çünkü kistler çok ama digeri çalışıyor ki suyu iyi dedi, doguma kadar suyuna dikkat edecegiz dogumdan sonra tek böbreklede yaşayan çok insan var dedi sorum şu bu hastalıgı yaşayanlar varmı başına gelip sorunsuz hayatını devam ettirenler varmı, insan düşünmeden edemiyor erken dogum olur mu çok acı çeker mi 4000 dogumda bir oluyormuş sık görülen bir durum degilmiş