merhaba bktsn; ben eylülde doğum yaptım.. mesajını yeni görüyorum.. bu sorunu bende yaşadım... sana yardımcı olayım elimden geldiğince...
benim kızımda da 10.2mm ye kadar çıktı yapılan ölçümlerde. ama kaç haftada çıktı bilemiyorum.. kızıma 20 haftalık hamile iken ileri ultrasona girmiştim koroid pleksus kistleri çıktı.. doktorum bu kistlerin en geç 30.haftaya kadar tamamen kaybolacağını söylemişti, nithekim de öyle oldu. 30.haftada içimi rahatlatmak için tekrar ileri ultrasona gönderdi beni.. koroidlerin kaybolduğunu öğrenmiştim ama, venrikül ölçümü 10,2mm ölçüldü.. dünya başıma yıkıldı.. üzülmekten helak oldum hatta kanamam bile oldu.. ama boşuna endişelenmişim, çünkü sonraki ölçümlerde asla bu değer yükselmedi, bilakis doktorumun düşme olmaz önemli olan genişlememesi demesine rağmen, 8 mm ye kadar geriledi... sonraki ölçümler hep 8mm civarında oldu... eylülde kızım doğdu.. çok şükür hiçbirşeyi yok.. ben çok korktuğum için çocuğumun takibini ankara da iyi bir prof yenidoğan çocuk doktoruna takibini yaptırıyorum.. doktorum gelişiminin çok iyi olduğu, kafa ölçümlerinin de normal değerlerde olduğunu her gittiğimde söylüyor..
inş senin bebeğin de sağlıkla gelir dünyaya.. ventrikül genişlemesi olmaz... geçmiş olsun...