Bebeğin 3 hafta geriden gelmesi ve karın çevresi küçüklüğü

Efsaar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
353
397
Arkadaşlar herkese merhaba. Tüp bebek transfer tarihime göre hesaplandığında 34 haftalik hamileyim. Pazartesi gunu rutin kontrole gittigimde bebegimin kilosunun dusuk oldugunu 1800 gramda kaldigini ve gelismezse erken alinacagini soyledi doktorum. Kafama takildigi icin ikinci bir gorus alma amaciyla perinatologa gittim. Perinatolog ise yapilan olcumlerde kilonun 1660 gram oldugunu soyledi ve karin cevresinin 3 hafta geride kaldigini belirtti. Bebegin plasenta doppler kan akimi vs herseyi normal ancak nedense 3 hafta once gelisimi yavaslamis . İster istemez cok stres oldum , yakin takibe alindim 3 gunde bir perinatolojide takip edilecegim bebegin gelisimine bakilacak. Muz , avokado , ceviz , kefir , gece ve gunduz sütü , tahin pekmez , kabak cekirdegi akliniza ne geliyorsa abandim. Buna ilaveten yuksek miktarda omega takviyesine baslandi. Ayni durumu yasayan var mi ? Bebegim sizce haftasini yakalar mi ? Doktor cok ciddi konustu.

Arkadaşlar herkese merhaba. Tüp bebek transfer tarihime göre hesaplandığında 34 haftalik hamileyim. Pazartesi gunu rutin kontrole gittigimde bebegimin kilosunun dusuk oldugunu 1800 gramda kaldigini ve gelismezse erken alinacagini soyledi doktorum. Kafama takildigi icin ikinci bir gorus alma amaciyla perinatologa gittim. Perinatolog ise yapilan olcumlerde kilonun 1660 gram oldugunu soyledi ve karin cevresinin 3 hafta geride kaldigini belirtti. Bebegin plasenta doppler kan akimi vs herseyi normal ancak nedense 3 hafta once gelisimi yavaslamis . İster istemez cok stres oldum , yakin takibe alindim 3 gunde bir perinatolojide takip edilecegim bebegin gelisimine bakilacak. Muz , avokado , ceviz , kefir , gece ve gunduz sütü , tahin pekmez , kabak cekirdegi akliniza ne geliyorsa abandim. Buna ilaveten yuksek miktarda omega takviyesine baslandi. Ayni durumu yasayan var mi ? Bebegim sizce haftasini yakalar mi ? Doktor cok ciddi konustu.
Öncelikle geçmiş olsun böyle bir durum yaşamadım ama yine de yorum yapmak geldi içimden bebeğiniz 34 haftalık yani ciğerleri oldukça gelişmiş o yüzden endişelenmeyin Allah ona güzel bir ömür nasip etmişse hiçbir şey ona zarar veremez

Canim son durumun nedir paylasabilir misin?

merhaba benimde 31+1 de karın ölçüsü 1 hafta geriydi. Şuan 32+6 dayım karın ölçüsü 2 hafta geri, diğer herşey çok iyi. Haftada 2 gün kontrole başlamıştı doktor. Kilosuna baktıklarında her hafta 150gr almış gözüküyor. Şuan 1950 grda normalmiş ama kilo yanıltır karın çevresi önemli dediler. Bugün birde kordon kan akışına baktılar oda normal. Buna rahmen takip için yatış dedi doktor ama özelde detaylı ultrasona gitmek için yatmadım yarın ona gidip cumada tekrar kendi doktoruma gidecem. Sizde bebek en son söyledikleri kiloda mı doğdu.

Selamlar, ben de 29+4'teyim. Şu an karın çevresi 2 hafta kadar geride. Bendeki sebep bebeğe olan kan akışıyla ilgili. Doktorum perinatolog, haftalık kontrol ile nst ve ölçümlerini yapıyor. Şu an alarma geçeceğimiz bir durum yok yine 1 hafta sonra bakacağız dedi. Çünkü çok şükür akımlarla ilgili bir sıkıntı yoktu. Kilosu da elbette geriden geliyor, 1050 gramdı ama kiloya takılmadı. Önemli olan senin içinde olduğun hafta, akımlarının iyi olması ve gelişim durumunu yakın takip etmek dedi. 30-32-35. haftayı tamamlamak gibi adım adım hedefler koydu. Maalesef konu kan akımı olduğundan dışarıdan müdahale ile değiştirebilecek bir durum yok (yeme-içme vb.). Zaten pıhtılaşma sorunum olduğu için erken haftalardan beri kan sulandırıcı iğne ve 150 mg ecoprin kullanıyordum. Hem ona hem diğer takviyelere devam ediyorum. Onun dışında normal hayatıma devam etmemi, stresten, aşırı yorgunluktan uzak durmamı söyledi ve preeklampsi riskini de takip edebilmek için günde 2 kere tansiyon kontrolü yapmamı istedi. Erken haftalarda olduğum için bu durumu ve riskleri ilk öğrendiğimde çok korkmuştum ve endişeliydim. Hafta ilerledikçe daha iyi hissettiriyor. Şu an 1 kiloyu geçtiği ve 30. haftayı tamamlamak üzere olduğum için bile mutluyum. Bundan sonra sanıyorum hepimiz için asıl önemli olan bebeği içeride riske sokmadan, doktorun yakın takip ile doğru doğum zamanına karar veriyor olması. Sağlıkla gelsin hepsi ♥🙏🏻

X