Bebeğin 1 hafta önden gitmesi

endorfin2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
89
41
30
Arkadaşlar merhaba. Son adet tarihim 11 mayıs 2019. Yani sat dan bugüne tam 37 gün geçmiş yani tam 5 hafta.bugün doktora gittiğimde şükür ki kalp atışınu duyduk ancak doktor 5 haftalık bir bebeğin bırakın kalp atışını kesede bile gözükmeyeceğini söylüyor. Kesemde 6 hafta 6 günlük gebe kesesi büyüklüğündeymiş. Bu bi sorun mudur yoksa aksine bebek fazla geliştiği ve sağlıklı olduğunumu gösterir. Cevaplar için teşekkürler şimdiden..

Merhaba benim bebeğim de 2 hafta ileri den gidiyor.sekerden olabilir dedi doktor ama suyu da fazla olması gerekirdi öyle olsaydı dedi. Simdilik bekliyoruz takipteyiz aranın fazla acılmaması içşn
Diğer bir ihtimal erken döllenme olasılıgymıs

Merhaba benim bebeğim de 2 hafta ileri den gidiyor.sekerden olabilir dedi doktor ama suyu da fazla olması gerekirdi öyle olsaydı dedi. Simdilik bekliyoruz takipteyiz aranın fazla acılmaması içşn
umarım şeker değildir.. erken döllenme benimde aklıma geldi zaten ben 21-22 günde bir adet oluyordum yanı yumurtlamada erken umarım ondandır.

bence endişe etmeyin kullanılan cihazlar çok etkili. benim boş gebelik yasadığımı ve küretaj olmam gerektiğini söylemişlerdi. 12 saat sonra başka bir hastanede başka cihazlarla bakıldı . kese kalp atımı hepsi görüldü. yani bence cihaz önemli .

İlk baslarda benimde öyleydi .. Yarıya kadar öyle devam etti sonra 1 hafta ya düştü simdi 5 gün kadar önde diyor değişebilir ama 2 hafta ileri ve geri normalmis

Cihaza göre değişiklik gösteriyor endişelenmeyin özelde benimde ileriydi ama devlette tam günü çıkmasına rağmen bebeğin boyutu önde gidiyordu.
Ayrıca denilen gibi ilk zamanlarda döllenmeden kaynaklı farklılık olsada ilerleyen haftalarda düzene oturuyor.

Erken dollenmedır benımde bır hafta gerıden basladm adetıme gore bısey olmaz hep bır hafta ılerden gıdebılır. Benım ortalarda gunu gununu tutmustu sımdı tekrar bır hafta gerıye dustu sorun yok dıyor doktor.

bence endişe etmeyin kullanılan cihazlar çok etkili. benim boş gebelik yasadığımı ve küretaj olmam gerektiğini söylemişlerdi. 12 saat sonra başka bir hastanede başka cihazlarla bakıldı . kese kalp atımı hepsi görüldü. yani bence cihaz önemli .
doktor emin olmak için baska bir doktor ve baska bir ultrason cihazıylada baktırdı. hatta o bakalında gebeliğim dahada büyük cıktı :) olmadı baska bir doktora daha gideceğim artık

Cihaza göre değişiklik gösteriyor endişelenmeyin özelde benimde ileriydi ama devlette tam günü çıkmasına rağmen bebeğin boyutu önde gidiyordu.
Ayrıca denilen gibi ilk zamanlarda döllenmeden kaynaklı farklılık olsada ilerleyen haftalarda düzene oturuyor.
bakalım inşallah sağlıkla doğsunda. çok teşekkürler :anne:

Benim de 1 hafta ileride. Ozellikle sordum cok normal nezaman gebe kaldığını bilmiyoruz sonucta dedi. Cok takilma yani.

Arkadaşlar merhaba. Son adet tarihim 11 mayıs 2019. Yani sat dan bugüne tam 37 gün geçmiş yani tam 5 hafta.bugün doktora gittiğimde şükür ki kalp atışınu duyduk ancak doktor 5 haftalık bir bebeğin bırakın kalp atışını kesede bile gözükmeyeceğini söylüyor. Kesemde 6 hafta 6 günlük gebe kesesi büyüklüğündeymiş. Bu bi sorun mudur yoksa aksine bebek fazla geliştiği ve sağlıklı olduğunumu gösterir. Cevaplar için teşekkürler şimdiden..
Selam canım, ben de tam 6 haftalıkken gittiğimde kalp atışlarını duydum. Şimdi 34 hafta bitecek bugüne kadar hep 1 hafta-10 gün kadar önden gidiyor. Hiçbir sorun yok. Ölçümler 1-2 hafta önden ya da geriden gösterebiliyormuş. Her insan nasıl ki farklıysa her anne karnındaki bebek de farklıdır. Doktorun bir anormallik görürse mutlaka söyler sana. Ama icin rahat etmiyorsa başka bir doktora daha gidebilirsin 👍

Selam canım, ben de tam 6 haftalıkken gittiğimde kalp atışlarını duydum. Şimdi 34 hafta bitecek bugüne kadar hep 1 hafta-10 gün kadar önden gidiyor. Hiçbir sorun yok. Ölçümler 1-2 hafta önden ya da geriden gösterebiliyormuş. Her insan nasıl ki farklıysa her anne karnındaki bebek de farklıdır. Doktorun bir anormallik görürse mutlaka söyler sana. Ama icin rahat etmiyorsa başka bir doktora daha gidebilirsin 👍
eğer 1-2 hafta daha bu şekilde devam ederse bir doktora daha gözükmeyi düşünüyorum zaten... bende bir sorun olduğunu düşünmüyorum cevaplardan sonra. inşallah tabi

Selam cnm ben Pers tekrar doktora gittim 2 haftalık acılma 1 haftaya düşmüş. Ben karbonhidrat ve sekeri kesmiştim ve bol su. Acaba onun mu etkisi oldu diyorum. Bilemedim

Benim de 11+4 olmasi gerekirken 13+1 doktorum erken dollenme yuzde 90 dedi. Boyu uzun bir bebek olacak dedi. Bir de ben kurtaj oncesi 28 sonrasinda 25gunde adet oluyodum. Son adet tarihimi de 3 gun one cekti.

Evet cihazdan cihaza değişiyor bende birinde 2 hafta birinde 1 hafta dedi başlarda sonra doğuma yakın 5 güne düştü sadece bebeğim biraz iri bi bebek oldu onun dışında şükür bişey yok şu anda 10 aylık oldu 😊

Bu hiç birşeyin göstergesi değildir . Bir hafta önde olması ya da geride olması önemli bir durum değil ayrıca bu bebeğin doğumuna da etki etmez yani bir hafta geriden gelen bebek bir hafta geç dogmayacagi gibi bir hafta önde olan bebek de bir hafta erken doğmaz.
Erken döllenme olmuş olabilir farklı bir durum olabilir ama olumsuz bir durum yok neticede kalp atışını duymussunuz . şimdilik bundan daha güzel bişey yok.
Bebek gelişimi bazı haftaları hızlanır bazı haftalarda yavaşlar. Yani ilerde aradaki fark kapanada bilir açıladabilir. Benim bebeğimin de kilosu falan hep iki hafta önceydi şuan 23+3 olduk ve tam haftasında görünüyo şimdi.

X