bebeğimizin kafasına telefon çarptı :(

Herzaman.. bebekleri o şekilde sallayarak uyutmak beyinciklerine zarar veriyor . Beyin tranvasi tehlikesi var. Intenetten makaleleri okuyabilirsiniz
Sallayarak uyutmak kötü fakat deli deli sallamak... Beyni içerde sağa sola çarptırıcak kadar sert sallamak zararlı. Yoksa hafif hafif sallamanın beyne bir zararı yok. Hepimizi salladılar küçükken kimsede hasar yok. Sadece çocuk susmaz ağlar onun ağladığı ölçüde aşırı aşırı sallayan tipler oluyo çocuk Bi gidiyo 2 metre Bi geliyo 2 metreonlarda tehlike oluyo... Yoksa arabada giderken en ufak Bi çukura girsen bebeklerin beyinleri içerde 3 4 tur atar valla aşağı yukarı

Ben de diyorum milkciğim diye kim başlıyor. İyiyiz çok şükür. Çok sağoll

Çok doğru dostum

Herzaman.. bebekleri o şekilde sallayarak uyutmak beyinciklerine zarar veriyor . Beyin tranvasi tehlikesi var. Intenetten makaleleri okuyabilirsiniz
Valla benim bebek hiçbi koşulda uyumuyor. Uyku eğitiminde de ağlayarak odada bırakmaya içim el vermediği için yarım kaldı. Mecbur sallıyorum

Valla benim bebek hiçbi koşulda uyumuyor. Uyku eğitiminde de ağlayarak odada bırakmaya içim el vermediği için yarım kaldı. Mecbur sallıyorum
Ben anadizini keşfettim, onda sallıcam. Sırtım kopuyo saatlerce. Sırtımı yaslayamıyorum, eğilip ellerini tutuyorum, uyanıyor ya çarparak. Dalınca yaslanıyorum ama yaslanmak da kâr etmiyor. Şuan bile ağrıyor. Üç beş güne rahat edicem inşallah.

Bizimde ikinci bir telefon vardı. Sadece beyaz ses için kullandığınız. Hatsız netsiz falan. Komodinin üstünde beşiğin yanındaydı. Bende onu düşürdüm kızımın kafasına. Kim daha çok ağladı bilmiyorum. Sonrasında ani uyku hali, fışkırtarak kusma, hareket kısıtlılığı, donuk bakma gibi sorunlar olmazsa 3 saat içinde problem yok.

Çok sağolun. Uyku saati gelmişti çoktan . Uyudu. Birşey olmadı şükür

Bebeğe hızlı bi şekilde çarptıysa morarma şişme kızarma falan olurdu görünürde birşey yoksa sert çarpmamış demekki, genellikle bebekler çok düşer çarpar falan kafatasının tam kemikleşmemiş olması bu çarpma etkilerini hafifletir, bebeğiniz daha çok düşecek çarpacak falan öncelikle telaş etmeden bi çarptığı yere bakmak lazım kafasının hangi kısmı nasıl çarptı çok küçül değilse bilinci yerinde mi yürüyosa denge sağlıyormu kusma(özellikle fışkırtarak) sersemleme gözlerde kayma mantıksız konuşma burnundan kusma varmı bu tarz birşey olursa acilen götürmelisiniz uyutmyın diyen arkadaşlar da aslında bu durumu daha net gözlemleyebilmek için uyumayınca daha net fark edersiniz diye soğuk suyla yıkamak biraz daha morarma ve şişmesini önleyebilir. Yeni annesiniz rabbim tehlikelerden korusun ama bebekler ne kadar dikkat etsekte düşe kalka büyüyorlar geçmiş olsub

“aşkım ben tuvalete gidicem, sen giderken salona götürür müsün bebeğimizi” o da tabi götürdü.

bu konuya yakışmış mı şu cumle
merak etmeyin ne olacak, miniğin canı acımıştır o kadar.
çocuk doktorları eğe buke muayene ediyolar, bişey olacak olsa onların elinde olurdu.
bebişler dayanıklı geliyor dunyaya.

Anadizi neymiş ki? Bu arada benim bebek büyük bacaklaroma tam sığıyor.

Geçmiş olabilir bebek çocuk daha neler yasicaksiniz herşey oluyor olmaz dediklerimiz bile oluyor yapmam dediklerini yapıyorsun ..
Ama doktora götürmeniz de fayda var emin olmasanız bile götürün ..
Kavga tartışma sizin işinizi çözmez bunu söyleyebilirim bizde esimle 2.senemizde farkına vardık çocuk bu herşey başına geliyor kendine zarar vericegini bilmeden anlamadan birşeyi cekistiriyor ediyor devriliyor ..
Benim emeklemeyi bile zor yapan oğlum 8 aylıktı saanirim yanlış hatırlamıyorsam..
Mama sandalyesine koydum oyuncağını attı oyuncağı düştü diye ağlamaya başladı hemen eğildim oyuncağı aldım aramızda bir metre var yok ..
Mama sandalyesinden kafa üstü bıraktı kendini ..
Sanırım en büyük şok buydu benim için ..
Koltuktan bile tutunup ayağa kalkamiyordu ..
Hemen meme mememm diye ağlayınca o şokla hem emzirdim hem ağlıyorum .
Bir dakika icinde yaşandı herşey bu arada ailemi arıyorum komşum arabayı hazırladı çocuk pat ağlamadan uyudu hemen ben zaten doktorun odasına gittim hatırlamıyorum sonrasini 8 saat gözetim altında tutulduk ama doktor beni sakinleştirdi sakin ol bebeginin acı hissetmedigine biryerinin agrimadigina eminim diye şeyler söylemişti ..

Oğlum 3 yaşındaydı yatağa bizim yanimza geldi sabaha karşı ve sabah yataktan düştü ortada yatmayı sevmiyor , ağlamadı düşünce neyse sonra alnim ağrıyor dedi , o ara geniz akıntısı cok yoğundu alnina ağrı oluyordu biz 2 saat zaten kontrol ettik ama doktorda da randevumuz vardi gidince söyledik akıntıdan dolayi olabileceğini söyledi, Iste diğer doktora gidelim mi dedik yok dedi, hastaneden çıktık kapinin önünde cocuk kustu oh rahatladim dedi alinin ağrısı geçmiş ama biz girdik geri bos olarak beyin cerrahini bulduk. Kaç saat geçti dedi nerdeyse 3.5-4 saat dedik. Göz takibi yaptı, alni ağrıyordu kusunca gecti dedi oda kusma onla bağlantılı değil gerek yok tomografiye dedi. O gün hep kontrol ettim çocuğu bisey olmadi. Ama olmayacağı anlamina gelmez. papyonkilikli nin dediği şeye katilmiyorum arkadaşımn çocuğu düştü çektirmerdi sonra farketti az kanamami olmuştu catlak mi neyse unuttum. Yani bunlar benim çocuğuma olmadi demekle olacak seyler değil.

Oğlum hala geliyor geceleri yanımıza yattigi tarafta yere park yatağının süngerini koyuyorum dusuyorda hala ama allahtan yumusak yere düşüyor

İnş bebeğiniz de bir şey yoktur.
Bir de bu konuyu gündüz okudum sürekli aklımda yankılanan söz '“aşkım ben tuvalete gidicem, sen giderken salona götürür müsün bebeğimizi”. sanırım hep böyle naifsiniz. Ne diyeyim hep böyle kalın.

Şükür iyiyiz. Çok teşekkürler “aşkım” a alışmışım yazarken bile alışkanlık edinmişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…