- Konu Sahibi Eymen-in Clnar-in Annesi
-
Ası ile ilgili cok fazla söylenti ve ne yazık ki bazı gerçekler (huysuzluk hiperaktiflik aşının yan etkisinin o hastalığın kendisi olması) gibi seyler cok gündeme geldiği için oldu.Bu is nerden cikti ben cozemedim. Son yillarda bi modadir gidiyor. 50 yil onceki cocuk ölümlerinin en onemli nedenleri bogmaca vs iken hepatit b gibi çozumu sadece asi olan bir virus var iken, çiçek nedeni ile kör olmuş Aşık Veyselimiz ölmüş nicelerimiz var iken ve çiçek hastaligini dunyadan aşı ile yok etmis bir bilim gelişmişken insan nasil olur da kiyar ve kendisine emanet edilmis olan ve malesef agzi dili olmayan (ki belki kendisi yaptirmak isteyecek ancak hakkindaki karari gelmis oldugu aile verecek) bir bebege kiyabilir ve riske atabilir. Ben çözemedim çözebilen beri gelsin.
Kendi çocuğunuzun üzerinde sağlığı hakkında bile söz sahibi olamamaniz apayrı bir konu , aşı yaptirmama fikri ayrı bir sorun. Ebeveynler olarak çocuklarımız için en iyisini araştırmak ,istemek,yapmak çok normal . Her anne de bunu düşünür zaten araştırır. Ben de araştırmıştım sonra bu sitede bir arkadaşa denk geldim kız kardeşini ve babasını kaybetmiş veremden hemde. Yani aşısı ,tedavisi var ama kurtarilamamis. Evdeki diğerlerine de bulaşmış ama annesinin ve diğer kardeşlerinin aşıları olduğu için atlatmislar. Bu yazıyı okuyunca dedim ki böyle bi acıyı kaldırabilir misin? Asla kaldiramazdım asla tereddutum yoktu bu konuda. Aşılar bu zor hastalıkların hafif atlarilmasini sağlıyo bu alınabilecek bi risk değil .Merhabalar nereden başlasam bilmiyorum
K.v. instagramda 2 tane takip ettiği sayfada aşı ların ıyi olmadığını söyledi orda öğrenmiş eşimde yatırmayacağız deyip duruyor ben ise 1 çocukta yaptırdık çok şükür bunda da yaptıralım diyorum yok k.v. öyle söyledi diye yaptirmayacak mış ız canım çok sıkılıyor 5 aylık hamileyim daha ne yapabilirim doktorum ile görüşeceğim gizlice bakalım kabul ederse eşim ile konuşsun ama umudum yok gibi imza atıp aşı yaptırmaya cağız dediaşı yaptırmayan lar varmı aramızda...
Ben de yaptırmıyorum dogumda da dilekçe vercem ama ya dinlemez de yaparlarsa diye korkuyorumaşı içeriğinde insan geni kullanılıyor prospektüslerini okuyun lütfen. Bizde yaptırmıyoruz
Asiyi yaptiran olur yaptirmayan olur hic o kisimlara girmicem de sizin esiniz bu haddi nerden buluyo kendi basina karar alma kestirip atma kafasi hep varmi.Ben kizimin butun asilarini yaptirdim 2.nin de yaptiricam insallah bana kocam hayir yaptirmayacaz dese once derim akla mantiga siğan bi aciklaman varsa buyur konusalim yok ananin lafiyla bana geliyosan sana soran yok ben yaptirirm asiyi derdim.O adam sizin kocaniz cocugunuzun babasi lutfen sahibinizmis gbi davranmasina izin vermeyin.Merhabalar nereden başlasam bilmiyorum
K.v. instagramda 2 tane takip ettiği sayfada aşı ların ıyi olmadığını söyledi orda öğrenmiş eşimde yatırmayacağız deyip duruyor ben ise 1 çocukta yaptırdık çok şükür bunda da yaptıralım diyorum yok k.v. öyle söyledi diye yaptirmayacak mış ız canım çok sıkılıyor 5 aylık hamileyim daha ne yapabilirim doktorum ile görüşeceğim gizlice bakalım kabul ederse eşim ile konuşsun ama umudum yok gibi imza atıp aşı yaptırmaya cağız dediaşı yaptırmayan lar varmı aramızda...
Malesef bende doğumda engel olamadım bebeğimin küveze girmesi gerekti hemem yapmışlar sormadan. Bu sefer baştan uyaracağım, mümkünse plesantamı da isteyeceğim gömmek içinBen de yaptırmıyorum dogumda da dilekçe vercem ama ya dinlemez de yaparlarsa diye korkuyorum
Doğuma gitmeden dilekçe vermek lazım sanırımMalesef bende doğumda engel olamadım bebeğimin küveze girmesi gerekti hemem yapmışlar sormadan. Bu sefer baştan uyaracağım, mümkünse plesantamı da isteyeceğim gömmek için
Aşı yaptırmak da modaydı modası geçtiAşı karşıtlığı da moda oldu
Kv ne oluyor pardon bide kocan onun aklina uymus balik bastan kokar tavrini koy bebis dogunca cok zorlanirsin benden söylemesiMerhabalar nereden başlasam bilmiyorum
84 yılında hepatit b aşısı olsaydı Doğum sırasında annemden bana bulaşmayacaktı. İşin garibi kendisi atlattı çok şükür ama ben ve Benin gibiler ömür boyu ilaçlara mahkum olduk.(ilaçlar karaciğer kanseri ve siroz u önlemek için kullanılıyor) Evlenmemiz sorun oldu. Doğurmamız desen o ayrı bir muamma işin garibi de eğer doğurduğumuz da bebeğimize bu aşı yapılmazsa o da bizim gibi karaciğer hastası olacak .Böyle kendinizden emin sanki kırk yıllık bilim insanı gibi konuşuyorsunuz ya yok insan geni yok hayvan geni diye . Vebali büyük kaldıramazsınız.aşı içeriğinde insan geni kullanılıyor prospektüslerini okuyun lütfen. Bizde yaptırmıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?