• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimizin aşısı 😔

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Eymen-in Clnar-in Annesi

👶Çınar❤Eymen👶
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2017
493
673
103
İstanbul
Merhabalar nereden başlasam bilmiyorum
K.v. instagramda 2 tane takip ettiği sayfada aşı ların ıyi olmadığını söyledi orda öğrenmiş eşimde yatırmayacağız deyip duruyor ben ise 1 çocukta yaptırdık çok şükür bunda da yaptıralım diyorum yok k.v. öyle söyledi diye yaptirmayacak mış ız canım çok sıkılıyor 5 aylık hamileyim daha ne yapabilirim doktorum ile görüşeceğim gizlice bakalım kabul ederse eşim ile konuşsun ama umudum yok gibi imza atıp aşı yaptırmaya cağız dedi 😭 aşı yaptırmayan lar varmı aramızda...

Bu is nerden cikti ben cozemedim. Son yillarda bi modadir gidiyor. 50 yil onceki cocuk ölümlerinin en onemli nedenleri bogmaca vs iken hepatit b gibi çozumu sadece asi olan bir virus var iken, çiçek nedeni ile kör olmuş Aşık Veyselimiz ölmüş nicelerimiz var iken ve çiçek hastaligini dunyadan aşı ile yok etmis bir bilim gelişmişken insan nasil olur da kiyar ve kendisine emanet edilmis olan ve malesef agzi dili olmayan (ki belki kendisi yaptirmak isteyecek ancak hakkindaki karari gelmis oldugu aile verecek) bir bebege kiyabilir ve riske atabilir. Ben çözemedim çözebilen beri gelsin.

Bu is nerden cikti ben cozemedim. Son yillarda bi modadir gidiyor. 50 yil onceki cocuk ölümlerinin en onemli nedenleri bogmaca vs iken hepatit b gibi çozumu sadece asi olan bir virus var iken, çiçek nedeni ile kör olmuş Aşık Veyselimiz ölmüş nicelerimiz var iken ve çiçek hastaligini dunyadan aşı ile yok etmis bir bilim gelişmişken insan nasil olur da kiyar ve kendisine emanet edilmis olan ve malesef agzi dili olmayan (ki belki kendisi yaptirmak isteyecek ancak hakkindaki karari gelmis oldugu aile verecek) bir bebege kiyabilir ve riske atabilir. Ben çözemedim çözebilen beri gelsin.
Ası ile ilgili cok fazla söylenti ve ne yazık ki bazı gerçekler (huysuzluk hiperaktiflik aşının yan etkisinin o hastalığın kendisi olması) gibi seyler cok gündeme geldiği için oldu.
Mesela kafasını duvara vuran çocukların kafasının yani beyninin aşıdan şiştiği (bu uydurma) ama hiperaktiflik yemek yememe yemeği yemeden önce koklama oturup kalkması bile bir değişik olan çocuklar,(bu dogru)gıda alerjisi (bu da dogru)
Aşıların icinde olan yumurta süt (rota aşısının icinde süt var mesela) yaygınlaşması. Aileleri ürkütüyor .
Bir de grip aşısı olununca genelde grip olunur belki bilirsiniz
Bu ve bunun gibi seyler insanları aşı yaptırmaktan uzaklaştırdı.
Biz çocuğumuza aşı yaptırdık daha da hastalandı diyenler cok fazla.
Aslına bakarsanız aşılar bağışıklık da sağlamıyor.
2008 den beri var su çiçeği aşısı. 2008 den önce neredeyse hepimiz biz eski nesil yani su çiçeği geçirdik ama şimdiki cocuklar gecirmiyormus. Mesela bu doğru mu merak ediyorum benim çevremde cocuk ta yok🤔🙄.
Şahsıma ben oğluma yaptırdım birkaç özel aşı hariç aşıları. Ve her asi da huy değiştirdi mi evet değiştirdi. Bütün bebegi olanlardan bunu duyuyorum kondurmak ta istemiyorum ama bir de cocuk büyüdükçe tabi huyu değişir o da var ama bilemedim. Bulaşıcı ve ölümcül hastalıklardan aşı ile korunan cok insanda var tabiki. Mesela benim hepatit B antikorum 3 sene once falan 5000 lerdeydi 25 sene once olmustum aşıyı ama kızamık aşısı olup kızamık antikoru oluşturmayan bünyelerde var.. anlayamadım ben de..

Aşı önemlidir.. Kimse kusura bakmasın insan bile isteye çocuğunu hastalıkları karşı savunmasız bırakmamalı.. Ben liseye giderken su çiçeği oldum .. Nasıl birşey olduğunu bilseniz yatamıyordum, uyuyamıyordum ... Aşı olunca çocuklar huy değiştiriyor derler biz yaşamadık çok şükür öyle birşey. Sadece atak haftalarında zorlu günler yaşadık o da birkaç gün.. Aşı olunca ateşlenmek falan gayet doğal şeyler çünkü vücuda bağışıklık kazanması için o virüs hafif şekilde enjekte ediliyor zaten.. Bugün çocuğunuza aşı yapmayıp yarıh çocuğunuzu kızamıktan su çiçeğinden veya herhangi bir hastalıktan kaybetmek veya çoçuğunuzun hastalandığını görmek sizi vijdan azabı yaşatmayacaksa yaptırmayın.. Tüm dünya zaten milletin kötülüğünü istiyor veya doktorlar çok cahilmiş gibi önünüze gelinin laflarına inanarak hareket etmeyin.. O doktorlar bunca yıl boşuna okumuyor..

K.v. instagramda 2 tane takip ettiği sayfada aşı ların ıyi olmadığını söyledi orda öğrenmiş eşimde yatırmayacağız deyip duruyor ben ise 1 çocukta yaptırdık çok şükür bunda da yaptıralım diyorum yok k.v. öyle söyledi diye yaptirmayacak mış ız canım çok sıkılıyor 5 aylık hamileyim daha ne yapabilirim doktorum ile görüşeceğim gizlice bakalım kabul ederse eşim ile konuşsun ama umudum yok gibi imza atıp aşı yaptırmaya cağız dedi 😭 aşı yaptırmayan lar varmı aramızda...
Kendi çocuğunuzun üzerinde sağlığı hakkında bile söz sahibi olamamaniz apayrı bir konu , aşı yaptirmama fikri ayrı bir sorun. Ebeveynler olarak çocuklarımız için en iyisini araştırmak ,istemek,yapmak çok normal . Her anne de bunu düşünür zaten araştırır. Ben de araştırmıştım sonra bu sitede bir arkadaşa denk geldim kız kardeşini ve babasını kaybetmiş veremden hemde. Yani aşısı ,tedavisi var ama kurtarilamamis. Evdeki diğerlerine de bulaşmış ama annesinin ve diğer kardeşlerinin aşıları olduğu için atlatmislar. Bu yazıyı okuyunca dedim ki böyle bi acıyı kaldırabilir misin? Asla kaldiramazdım asla tereddutum yoktu bu konuda. Aşılar bu zor hastalıkların hafif atlarilmasini sağlıyo bu alınabilecek bi risk değil .

Kızamık,su çiçeği,kabakulak gibi hastalıklar yetişkinken geçirildiğinde yüksek ateşin kısırlığa neden olduğunu gözardı etmemek gerek. Siz aşı yaptırmadınız ama hadi diyelim çocukluk çağında atlatmadı ama ilerki yaşlarda bununla karşılaşma riski çok yüksek.Aşı olupta atlatanlarda var benim aşım vardı fakat ben atlattım ama çok ağır geçirmedim.Veya hepatit b çocuğunuzda olmasa bile çevresindeki insanlardan kapabilir. Çoğu suriyelide(ırkçılık için demiyorum) hepatit b gibi hastalıkların çok yoğun olduğu da bir gerçek. Çünkü çocukları aşılanmamış belki kendileri bile yaptırmamışlardır.

Asiyi yaptiran olur yaptirmayan olur hic o kisimlara girmicem de sizin esiniz bu haddi nerden buluyo kendi basina karar alma kestirip atma kafasi hep varmi.Ben kizimin butun asilarini yaptirdim 2.nin de yaptiricam insallah bana kocam hayir yaptirmayacaz dese once derim akla mantiga siğan bi aciklaman varsa buyur konusalim yok ananin lafiyla bana geliyosan sana soran yok ben yaptirirm asiyi derdim.O adam sizin kocaniz cocugunuzun babasi lutfen sahibinizmis gbi davranmasina izin vermeyin.

Kv ne oluyor pardon bide kocan onun aklina uymus balik bastan kokar tavrini koy bebis dogunca cok zorlanirsin benden söylemesi

aşı içeriğinde insan geni kullanılıyor prospektüslerini okuyun lütfen. Bizde yaptırmıyoruz
84 yılında hepatit b aşısı olsaydı Doğum sırasında annemden bana bulaşmayacaktı. İşin garibi kendisi atlattı çok şükür ama ben ve Benin gibiler ömür boyu ilaçlara mahkum olduk.(ilaçlar karaciğer kanseri ve siroz u önlemek için kullanılıyor) Evlenmemiz sorun oldu. Doğurmamız desen o ayrı bir muamma işin garibi de eğer doğurduğumuz da bebeğimize bu aşı yapılmazsa o da bizim gibi karaciğer hastası olacak .Böyle kendinizden emin sanki kırk yıllık bilim insanı gibi konuşuyorsunuz ya yok insan geni yok hayvan geni diye . Vebali büyük kaldıramazsınız.

Bebeginiz icin asilari yaptirin asi karsiti olan insanlara da saygim var ama gunumuzde bebeklerin daha hiperaktif yada huysuz vs olmasinin sebebi asilar degil yedigimiz hormonlu yiceklerdir, esiniz de umarim bebeginiz ile ilgili her seyi sizinle danisir onu tasiyip doguracak ve bakicak olan sizsiniz

Back