bebegimizi ne zaman oturtacagız

esc_

kaan'ım canım oğlum
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
669
7
gecen gün tv de bi dr cıktı bebeklerinizi oturtabilirsiniz 6 ayı beklemeyin diyordu

sizler oturtuyor musunuz kucagınıza

benim oğlum 3 aylıkken dr. oturt artık dedi ama ben korktum..

4. ayı bitirdik ama hala oturtamıyorum..

ama ana kucağındaki desteği kaldırdım direkt oturtuyorum artık..

6 aydan önce korkarım ama oturtmaya..

bende tereddüt ediyorum acaba oturtsam mı diye 6 ayı beklecegim galiba

bende daha tam olarak oturtmaya cesaret edemedim ama ana kucağına koyduğum desteği kaldırdım şimdilik oturtmak için erken olduğunu düşünüyorum

bende korkuyorum oturtmaya ama kucağımda bazen yarı oturur biçimde tutuyorum ama uzun tutmuyorum tabi.sanki kemikleri batacakmış gibime gelio

Kızlar bizim doktorumuz oturtmamamızı söyledi.Kaykılma pozisyonunda oturabilirmiş sadece.Tavana asılıp içine çocuğu oturttukları o hoppalalar ya da içine bindirilip kendi yürüyerek sürebileceği tekerlekli yürüteçler için henüz çok erken dedi.
Bizim kız şimdiden kaykılma pozisyonundayken ellerini yumruk yapıp başını yukarı doğru kaldırıyor.Öyle bir gayret içerisinde ki acıyorum bazen.Ellerinden tutunca çok rahat kendini çekip oturabiliyor.Mümkün olduğunca yatar pozisyonda,kucakta omuzda ya da kaykılır pozisyonda tutmaya özen gösteriyoruz.Bizde ana kucağı yok.Bu saatten sonra da almayız.Neredeyse kalkıp yürüyecek artık:))

kızlar benim oğlan şimdiden kafayı kaldırıp vucudunu oturur pozisyona getiriyor..sonrada dengesini kaybediyo ve yana devrilip kendin kendine gülüyor..sanırım erken oturacak benim sıpa

bir anne bebeğinin ne zaman neyi istediğini ne yapması gerektiğini bilir bence , bana çevremdeki çoğu kişi oturtma etme desede ben vaktinin geldiğine inanıyorum,tam oturtmuyorum ama kucağımda olsun oturtuyorum,ellerinden cekip gücünü deniyorum ki ellerinden cekince ayağa kalkıyor ve ayaklarının üstüne basıyor,çook hassas alıştırmamak en iyisi diye düşünüyorum...

bende oturtmuyorum.ana kucağının içine destekli şekilde yastık koyuyorum hatta beli düz dursun incilmesin diye.bende 6.ayı beklemek istiyorum.
benim zilli kızım da kafasını kaldırma eyleminde,öyle çaba veriyorki kalmak için.hatta bezlendiği zaman kolundan tutuyorum hadi gel kızım dediğimde götünü kaldırıyo,dönmeye çalışıyor.maşallah büüyorlar yaa

canım genelde kız bebeğine 6 erkek bebeğine 4 ay derler...
ama bunu aslında bebeğin kendisi ayarlıyor oturma kabiliyetine göre değişior

oturmuyorum henüz bende ama
kucağımızda arkasına yaslanarak yarı yatar yarı oturur şekildetutmam çok hoşuna gidiyor şirinemin...

oturtmuyorum ama oturmak için can atıyor bizimki...
kilosu arttıkça bu şakilde tutmak daha da zorlaşacak...kucağıma alır almaz oturmak istiyor..sürekli mücadele halindeyiz oğlumla:KK43:(((((

bence biraz daha beklemesi gerekiyor, 4 ay bitmek üzere ama bir süre daha bekleyecek, bebişime kalsa oturacak :) ama kemikleri batabilir. 1,5 ay kadar sonra destekle oturabilir sanırım.

bizimkinde de bir oturma sevdası var. sürekli oturur pozisyona gelmeye çabalıyo. dr 6. aya kadar destekli dahil oturtmayın dedi fakat bazı drlardan da bu şekilde kuralların bebğin gelişimini geciktirdiğini duydum. aslında bebekler yüzüstü pozisyonda iken başlarını göğüs hizasının üzerine kadar kaldırabiliyorsa destekli oturma zamanı gelmiştir diye duydum aslını bileniniz var mı?

hic duymamıştım szk benim oglumda oturmak istiyo artık kafasını kaldırıyo beline kadar dr soracagım bakalım ne diyecek

Yanıtı bizimle de paylaşır mısınız?
(benim dr bu konud abişi bilmiyodu da)

tabi ki nsanda kont. var haber veririm neticeyi

dün bizim de kontrolümüz vardı ve doktorumuz eylül sıkılıncaya kadar destekli oturtabileceğimizi söyledi bizde zaten oturmak için can atıyorduk kısa sürelide olsa oturmaya başladık.

dün bizim de kontrolümüz vardı ve doktorumuz eylül sıkılıncaya kadar destekli oturtabileceğimizi söyledi bizde zaten oturmak için can atıyorduk kısa sürelide olsa oturmaya başladık.

ciddi misin? gerçi seninbebişle benimkinin arasında 1 ay var sanırım ama. Bizimkini de çok yatay tutamıcaz gibi görünüyo.. Fakat bizim dr da müsade etmicek gibi.. Başka bi drun verdiği görüş çok önemli benim için o yüzden..

X