Çocuk Hastalıkları Bebeğimizi kış ayında nasıl giydirmeliyiz...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

palver

pınar
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
42
0
Kızlar 9.5 aylık bir oğlum var.Evimiz doğalgazlı 24-26 c derece felan oluyor. Bana kalsa çok giydirme taraftarı değilim. içine çıtçıtlı kollu yada kolsuz atlet, onun altına kilotlu çorap(belki ona bile gerek yok), üstüne uzun kollu bir badi, altına bir eşofman yada pijama altı ayağına da 1 adet çorap.Ama ben çalışıyorum kayıvalidem bakıyor bebişime bizim evde. O da eski kadın sıcaktan zarar gelmez bebeği üşütmemek lazım kafa yapısına sahip. onun giydirme şekli ise;
altına yün ayaksız içlik,onun üstünde kollu atlet,üstüne çıtçıtlı uzun kollu bir badi,onun altında bir esofman, 2 adet çorap,en üstte yelek ama ben bebeğimin dayanıksız olmasını istemiyorum.ufak bişeyde hasta olmamalı yani.Ama ne yapacam onu da bilmyrm.bişey desen biz cahil oluyoruz kalıplaşmış eski boş inanışlar işte... Sizler nasıl giydiriyorsunuz bebişlerinizi.

selam canım evınızın sıcaklıgı ıyımıs aslında bızım evde dogalgazlı ama oturma odamız kuzey cephe oldugundan bıraz daha serın benım kızım 13 aylık ben uzun kollu zıbın uzerıne badı uzerınede terletmeyen bır yelek gıydırıyorum altınada kılotlu corap ve esofman altınada kısa corap gıydırıyorum sen kısa kollu zıbın uzerınede badı yada ınce esofman ustu gıydırsen yeter altınada corap ve esofman altı gıdyırmen yeter evınızın sıcaklıgı ıyıymıs cunku yınede sen kontrol ederek terleyıp terlemedıne vucut sıcaklıgına bakarak uygun kararı verırsın.....

Son düzenleme:
benım bebeğim 6 aylık ev sıcaklıgıda 22-23 falan.ustune cıtcıtlı kısa kol atlet.ustune uzun kol penye badi(bazen ıkı kat uzun kol penye badi cok ınce olunca).altına esorfman ve corap.bazen serin gıbı gelırse ev penye yelek gıydırırım.biyerde okumustum kendı gıyımımızın bır kat fazlasını gıydırmelıymısız bebege.kilotlu corap hıc gıydırmıyorum evde bende hıc sevmem daral gelır gıydıgım zaman cocuguda sıkcak gıbı gelıo o yuzden sadece dısarı cıkarken gıydırıyorum.

Tşk ederim kızlar en azından benim gibi düşünen birileri varmış.sıcaktan zarar gelmez derler ama bence ne gelirse sıcaktan gelir.Benim yanında çalıştığım dr.hanım hep söyler kuru vücut soğukta hiçbir zaman hasta olmaz ama terleyen sırtla soğuğa çık hastalığı kaparsın der.untmayın bunu.Allahım bebişlerimizi hayırlısıyla ve sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin...

benim oğlumda 9,5 aylık ve hiç öyle üstüste giydirmedim şimdiye kadar odamızda 25 26 derece falan olur. çıtçıtlı body, alttan bir tayt üstünede çok kalın olmayan bir eşofman alt üst. ayağınada 1 tane çorap. bir arkadaşım oğlunu yazın bile kat kat giydirdi görünce ben bile bunalıyordum. bu kış boyunca çocuğu hep hastaydı her hafta doktora gittiler. çok kalın giydirince bebeğin bağışıklık sistemi güçlenmiyor. kayınvalidenize bunu bir şekilde anlatın bence.

Aynı fikirdeyim canım,sana sonsuz katılıyorum ama işte kayınvalidem bunu anlayacak kapasitede değil.o çocuğu hasta etmemeyi marifet sanıyor.Bana göre hastalıkta iyi bişey çünkü bünye mikroba bağışıklık kazanıyor.Ne diyeyim işte eski kadın yaa kalıplarla büyümüş o öğrendiği kalıpların dışına çıkmıyor sabit fikirli öyle görmüş öylede gider.onu değiştirme çabasına girmiyorum artık evet evet deyip geçiyrm.o gidince kendi bildiğimi yapıyrm...

Benim oğlum 13 aylık.Evimiz de en fazla 23-24 derece.Kısa kollu body üstüne de penye eşofman alt üst ve çorap.Çorabın üstüne de ayakları kaymasın diye patik.Sadece uykudan kalkınca penye bir yelek giydiririm sonra çıkarırım.Sıcağı çok seven ve evde kat kat giyinen biri olarak oğlumu buna alıştırmıyorum.Erkek çocuğuna külotlu çorap giydirmeyi hiç anlayamıyorum.Biraz dayanıklı olsunlar.Alışmasınlar sıcağa kat kat giyinmeye.Sonra en ufak serinlikte üşütüp hasta olurlar.Kendin bakmayıp da başkası bakınca hele ki kayınvalideyse insan pek de bişey diyemiyo.Allah hepimizin bebişlerine sağlık versin.

evim 22 23 derece olur uzunkollu cıtcıtlı badı ustune bırtane ust altına ince penye pijama ustune normal esofman bır cıft corap altına ıkı kat gıydırıyorum cunku oglum ıkı yasında halıda kayıyor top oynarken dız kapakları yannıyor onun için ıkı kat :))

Bence bebekleri kesinlikle kat kat giydirmeye alıştırmamak lazım nekadar kat kat kalın giydirirsen okadar hasta oluyorlar birde yanlış anlamayın ama evde ve yatarken kilotlu çorap giydirmeyin bence çünkü sıkı şeyler sıcak tutacağına tam tersi kan dolaşımını engelliyor ve çocuğuda bunaltacak birşey düşünün yün külotlu çorapla biz bile kaşınıyoruz giyince kaşınmayı bilmeyen çocuk naapsın ne kadar rahatsız edici birşey onun yerine ayaklı penye alt giydirin

bizim ev 23 derece civarı. Doktorun da önerisiyle 2,5 aylık kızımı şöyle giydiriyorum: yarım kollu çıtçıtlı body-ayağına çorap-tulum...uyanınca yelek giyiyor ama daha sonra çıkarıyoruz. kilotlu çorap bana çok bunaltıcı geliyor hiç giydirmedim.

bende aynı şekilde giydiriyorum,evin ısısı aynı hemen hemen,ilk doğduğunda bende sarar sarmalardım kaynanamda fazla sıcağa alıştırmayın sonra hep sıcak ister derdi bizden bir kat fazla giydirilmesi normalmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…