How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bebek Beslenmesi Bebeğimizi doğru pozisyonda emziriyor muyuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_er

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
149
4
96
Kocaeli
Sevgili anneler ve anne adayları...
Pek çok annemiz ne yazık ki emzirme problemi yaşıyor. bebeğim doğduğunda ben de yaşamıştım. Emme bir refleks olduğundan doğumdan hemen sonra ya da mümkün olan en kısa sürede bebeğin annenin göğsüne verilmesi gerektiğini biliyoruz. Ben sezaryen doğum yaptım. O nedenle hemen doğar doğmaz emzirme şansım olmadı,spinal olduğu için uyanıktım.Odama çıkar çıkmaz bebeğimi getirdiler ve emzirme mücadelemiz başladı. İlk gece sabaha kadar uyumadık annemle ,memeye alıştırmak için. O küçücük ağzıyla nasıl emecekti? Bebek hemşirelerinin de yardımıyla sonunda basardık.Emmede önemli olan bebeğin sadece meme ucunu değil areola denilen kahverengi kısmı da ağzına almalı.Süt meme ucundan değil oradan geliyor. Diliyle oradan çekiyor. Aşağıda bazı püf noktaları var faydalı olması dileğiyle..
1-Anne ve bebeğin ten teması olmalı.
2-Bebeğin burnu göğse değmemeli burnu açık olmalı.
3-Meme ucuyla beraber areolayı da ağzına almalı.
4-Anne parmaklarıyla göğsünü desteklemeli ilk günler çok gerekiyor.
5-Bebeğin ağız hareketleri takip edilmeli yuttuğundan emin olunmalı.
6-Bebeğin alt çenesine hafifçe bastırarak dudağının dışa dönmesini sağlayabilirsiniz.Rahat emmesi için.
7- Bebeğin çenesi memeye değmelidir.
8-Emzirirken annenin canı acıyorsa bebek memeyi yanlış kavramıştır.
9-Canınız yanıyorsa bebeği nazikçe memeden ayırıp tekrar deneyin. Memeden ayırırken küçük parmağınızı ağzının kenarından içine sokun bebek parmağınızı emerken memeden ayırın.
10- Farklı pozisyonlar deneyerek bebeğiniz ve sizin için uygun olanı seçin.
Bunlar:Kucaklama(klasik emzirme tekniği)
Ters kucaklama(Prematüre ya da kavramada güçlük çeken bebekler için.Emzireceğin göğsün tersi koluyla bebeği kavrayın diğer elinizle başa ya da memeye destek olun)
Koltuk altı (yeni doğan bebeklerde,ikiz bebeklerde,meme ucu sorunu olan annelerde emzireceğiniz göğsün olduğu koltuk altına doğru bebeğinizi uzatın )
Yatarak(Özellikle sezaryen doğumlarda kullanılıyor.Bebeğin yüzü ve vücudu size dönük olmalı.
iYİ EMZİRMELER..

Sevgili anneler ve anne adayları...
Pek çok annemiz ne yazık ki emzirme problemi yaşıyor. bebeğim doğduğunda ben de yaşamıştım. Emme bir refleks olduğundan doğumdan hemen sonra ya da mümkün olan en kısa sürede bebeğin annenin göğsüne verilmesi gerektiğini biliyoruz. Ben sezaryen doğum yaptım. O nedenle hemen doğar doğmaz emzirme şansım olmadı,spinal olduğu için uyanıktım.Odama çıkar çıkmaz bebeğimi getirdiler ve emzirme mücadelemiz başladı. İlk gece sabaha kadar uyumadık annemle ,memeye alıştırmak için. O küçücük ağzıyla nasıl emecekti? Bebek hemşirelerinin de yardımıyla sonunda basardık.Emmede önemli olan bebeğin sadece meme ucunu değil areola denilen kahverengi kısmı da ağzına almalı.Süt meme ucundan değil oradan geliyor. Diliyle oradan çekiyor. Aşağıda bazı püf noktaları var faydalı olması dileğiyle..
1-Anne ve bebeğin ten teması olmalı.
2-Bebeğin burnu göğse değmemeli burnu açık olmalı.
3-Meme ucuyla beraber areolayı da ağzına almalı.
4-Anne parmaklarıyla göğsünü desteklemeli ilk günler çok gerekiyor.
5-Bebeğin ağız hareketleri takip edilmeli yuttuğundan emin olunmalı.
6-Bebeğin alt çenesine hafifçe bastırarak dudağının dışa dönmesini sağlayabilirsiniz.Rahat emmesi için.
7- Bebeğin çenesi memeye değmelidir.
8-Emzirirken annenin canı acıyorsa bebek memeyi yanlış kavramıştır.
9-Canınız yanıyorsa bebeği nazikçe memeden ayırıp tekrar deneyin. Memeden ayırırken küçük parmağınızı ağzının kenarından içine sokun bebek parmağınızı emerken memeden ayırın.
10- Farklı pozisyonlar deneyerek bebeğiniz ve sizin için uygun olanı seçin.
Bunlar:Kucaklama(klasik emzirme tekniği)
Ters kucaklama(Prematüre ya da kavramada güçlük çeken bebekler için.Emzireceğin göğsün tersi koluyla bebeği kavrayın diğer elinizle başa ya da memeye destek olun)
Koltuk altı (yeni doğan bebeklerde,ikiz bebeklerde,meme ucu sorunu olan annelerde emzireceğiniz göğsün olduğu koltuk altına doğru bebeğinizi uzatın )
Yatarak(Özellikle sezaryen doğumlarda kullanılıyor.Bebeğin yüzü ve vücudu size dönük olmalı.
iYİ EMZİRMELER..

çok teşekkürler paylaşımın için:lepi:

kavhverengı kısım nasl tam olarak agızna girecek ben onu anlayamadım...kocaman bişeyyy o bebegın agzına sıgmazkıııı.yoksa benımmı büüyükk o alan anlayamadım..
gılık gılık emerken ses gelıyor yutma sesı su içer gibi ozmaan sütü içiyordur dıye düşünüyordumm

kavhverengı kısım nasl tam olarak agızna girecek ben onu anlayamadım...kocaman bişeyyy o bebegın agzına sıgmazkıııı.yoksa benımmı büüyükk o alan anlayamadım..
gılık gılık emerken ses gelıyor yutma sesı su içer gibi ozmaan sütü içiyordur dıye düşünüyordumm

Areolanın altından diliyle emdiği için alabildiği kadar ağzına almalı. Areola büyük olabilir, sorun değil.

Back