• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğimiz gaz sıkıntısı:(((((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seminya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
120
0
96
Adana
slm arkadaşlar ikiz bebişlerimiz var.birtanesinde çok gazı oluyor ne yapmalıyız mamasındanmı acaba aptamil 1 kullanıyoruz.sizinde başınızdan geçtimi acik cevap yazabilirmisiniz.

Öncelikle çok geçmiş olsun,oğlum 4.5 aylık.Kolik bir bebekti,ilk 3 ay inanılmaz gazı vardı.Moralini bozmak istemem ama çaresi yok 3 ay çekeceksiniz,biz kaç defa doktora gittik,doktor geçecek annesi sabret dedi gönderdi hep,hala ara ara olur ama çok değil.Ben mama vermedim o zaman yeni vermeye başladım işe başladım çünkü,yediklerime de dikkat ettim ama 3 aydan önce geçmiyor.Sana önerim her gün rezene çayı içir rahatlatır biraz.Biz birde sab simplex ve nurse harveysden memnun kaldık,azaltıyor sancısını.Allah yardımcını olsun.Sabret geçecek.

cnm milupanın gazlı bebkler için conformil diye maması var bi dene istersen allah yardımcın olsun coookk zor gazlı bebek:(

:50:canım bizdede oluyor gaz sorunu doktorumuz nurse harveys bitkisel şurubu önerdi geçti çok şükür şimdi emdikten sonra hemen çıkarıyor gazını tavsiye ederim o şurubu.:40:

arkadaşlar çok saolun vallahi yapmadığımızı bırakmıyoruz.ama yavrum nasıl sancı giriyor.bu bitkisel şurubu aldırdım üzerinde 1 tatlı kaşığı yazıyor sizler nasıl kullandınız.bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.

Muskat cevizi ile bebeğin ayacıklarına masaj yapıyor kimileri...iyi geldiğini sölüyorlar...refleksolojiye göre ayaklarda tüm organların sinirleri olduğuna göre işe yarayabilir...

valla bize hiç bişey fayda etmedi altını acıp ayalarını kaldırırodum ben 3 ay öle gecti simdi yeni yeni rahatladı şükür 4ayıdolcak

Biz de çok çektik ama hiiiç bir ilaç çare olmadı.Denemediğim şey kalmadı.En sonunda sinirlenip bütün ilaçları çöpe attım ve kaderime razı oldum.4 aylık falandı kendiliğnden geçti.Biliyorum onu öyle görmek çok üzüyo ama baktın ki o şurup işe yaramıyo boşver hiçbişey verme.Bol bol karnına masaj yap ayaklarını sıcak tut.ELbet geçecek.Bir de ben babynos salbe diye bir krem almıştım karnına masaj yapıyodum o biraz rahatlatıyodu pırtlıyodu onu sürdüğüm gün.En azından ilaç değil bitkisel bir krem.Ayaklarının altına da acı elma yağıyla masaj yapıyodum onun pek faydasını görmedm ama görenler varmış

Son düzenleme:
benim kızımdada vardı aynı problem ben bi yakınımdan duyduğum birşeyi denedim ve baya iyi gelmişti

1 çaybardağı suya bir çay kaşığı çörek otu atıp cezvede 3 dk kadar kaynatıyordum süzüp sabah öğlen akşam bir tatlı kaşığı içiriyordum faydasını gördüm ben ilaçlardan daha mantıklı bir çözüm

Bence de ilaçlardan önce bitkisel yöntemleri dene.Ben çok pişman oldum ilaç verdiğime.Hem işe yaramadı hem de minicik bebeğe boşu boşuna ilaç.İlk bebek tecrübesizlik çaresizlik işte.

arkadaşlar çok saolun vallahi yapmadığımızı bırakmıyoruz.ama yavrum nasıl sancı giriyor.bu bitkisel şurubu aldırdım üzerinde 1 tatlı kaşığı yazıyor sizler nasıl kullandınız.bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.

Ben sab simplexle birlikte kullandım.6 saatte bir 8 damla sab simplex,12 saatte bir 1 çay kaşığı nurse harveys,yani ikside sab simplexle aynı anda oluyordu,şiddetle tavsiye ederim canım.

bizede doktor nurse harveys vermişti günde 4 kere bir çay kaşığı iyi geliyordu,şimdi 4 aylık olucak gaz sancıları azalmıştır diye düşündüm ama ilacımız bitti yeni almadık 2 gündür uykuları azaldı,2 aylıkken gittiğimizde doktor 4 ay daha sabrediceksiniz demişti..

Back