Bebek Beslenmesi bebeğimin yemek saatleri hep gecikiyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kubraderin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
237
1
0
İstanbul
arkadaşlar aranızda bilgisi olan varsa yardım bekliyorum
kızım 7 aylık sabah kahvaltısı 12:00 12:30 gibi yemek istiyor çorbasını 15:00 gibi yogurdunuda 18:00 gibi yemegi seviyor yani o saatler arasında yemek istiyor..
çalıştığım için annem veriyor.ne yapmam lazım sizce?

her bebek kendine göre bir düzen kuruyor.benim kızımda kahvaltısını saat 11 gibi yapıyor.sonra 12 gibi uyuyor kalktığında saat 2 oluyor ve öğle yemeğini yiyor.saat 4 gibi uyuyor ve 6 da kalkıyor akşam yemeğinide 7 gibi yiyor. daha sonra oyun oynuyoruz biraz sonra meyve bisküvi yada muhallebi falan yiyor ve akşam 11 gibi uyuyor.bence önemli olan sağlıklı beslenmesi illaki sabah 7 kahvaltı 12 öğle yemeği 6 akşam yemeği olacak diye bir kural yok.doktorumuza sormuştum kızım kahvaltısını 11 gibi yapıyor demiştim.her bebeğin düzeni farklıdır sakın kahvaltı saati sabah olsun diye uyandırmayın hiç bişeye zorlamayın zamanla kendi düzenlerini oluşturur bebekler demişti.
rahat ol bebeğin doyuyorsa sağlığında bir sorun yoksa büyümesi gelişimi kilosu boyu olması gerektiği gibiyse endişelenecek bir durum yok demektir.umarım yardımcı olabilmişimdir.

weyden tşk ederim öncelikle
doktorumuz ısrarla kahvaltı 9:30 da bitecek diyor.bende anneme baskı yapıyorum sürekli
kadın bunaldı.yemiyor diyor. demekki böyle büyüyen sadece beni kızım değil

canım her bebek kendi düzenini kuruyo sen çok fazla müdahale edemiyosun genelde.
kaçta kalkıyo ?
benim bebeğim 10 aylık 7-7,30 arası uyanıyo 9 gibi de kahvaltı yapıyoruz beraber.
eğer seninki geç kalkıyosa saatlerin kayması da normal...

weyden tşk ederim öncelikle
doktorumuz ısrarla kahvaltı 9:30 da bitecek diyor.bende anneme baskı yapıyorum sürekli
kadın bunaldı.yemiyor diyor. demekki böyle büyüyen sadece beni kızım değil

fazla ısrarcı olmak bebeği yemek yeme keyfinden uzaklaştırıp hırçın yapabilir.en iyisi kızına hiç baskı yapma bırak 12 de kahvaltı yapsın ne olur düşün ne kaybedersin 12 de kahvaltı yaparsa???bebeğinin mutlu şekilde karnının doymasımı senin için daha önemli yoksa doktorunun söylediklerini yerine getirmek mi daha önemli??bende aynı sıkıntıyla doktorumuza başvurmuştum asla yemeye zorlamayın bu geri tepebilir ve tepki olarak yediklerini çıkarma yemek sırasında ağzında bekletme yada hiç ağzını açmama gibi durumlara gidebilir buda yemekten soğutur bebeğini demişti.seni çok iyi anlıyorum kızım1 yaşında ve bende kızım ekgıdalara yeni başladığında okadar panik okadar stresliydimki ama zamanla anladım ki önemli olan kızımın mutlu şekilde beslenmesi.ben zorladığım için değil kendi istediği için yemek yemeli.doktorunda belki öğünleri kaçırmasın sağlıklı beslenmeye alışsın diye ısrarcı olmuştur bilemem ama düşünsene bebeklerimiz bundan 3_4 yıl sonra zaten kreşlere gittiklerinde sabah çok erken satte kahvaltı yapacak.erkenden uyanacaklar.eğer işin içinden çıkamıyorsan başka doktora danış.yada bebeğin sağlıklı ve kilosunda bir sorun yoksa bırak istediği zaman yesin.inan bebeğinin uyku, yemek düzeni daha çokkk değişecek.sende stres yapma derim hallolmayacak sorunlar değil bunlar.uzun oldu biraz kusurabakma sadece seni çok çok iyi anlıyorum ve tecrübelerimi paylaşmak istedim.

haklısın her bebek kendi düzenini kuruyor ve gerçekten müdahale etme şansın çok olmuyor.kızımı kendi isteği dışında uyandırırsam çok hırçın oluyor ve ne oyun ne yemek hiç bişey istemiyor. oyüzden bebeklerimizi de bir birey olarak kabullenip düzenlerine saygı duymaktan başka yapıcak çok fazla şeyimiz yok sanırım.

ilk çocuğumun olmasının vermiş olduğu acemilik mi diyeyim disiplin mi diyeyim bilemiyorum her şeyinin düzenli olmasını çok isterdim...okuduğum kitaplarda böyle diyordu zaten bu saatlerde yedirin uyutun falan
ama tecrübeyle şimdi öğrendim ki: dr bile yazmış olsa o kitapların uydurduğu kılıfa çocuğumu zorla sokma gayretim ve çocuğumun hep reddetmesi ve benim onu ısrarlarımla sıkmakla çocuğa bunalımdan başka birşey yediremediğimdir..
şimdi sürekli çocuğuma birşeyler öneriyorum yerse yer yemezse yemez..sıkmıyorum ve şartlandırmıyorum..taaaaki bazı şeyleri kavrayacak yaşa gelene kadar böyle devam edeceğim..

haklısın bende ilk zamanlar okadar kitap okudum hep yazanları uygulamak zorundaymışım kendi bildiklerim yanlışmış gibi geliyordu ve sürekli panik şekilde çocuğuma bişeyleri kabullendirmek istiyorum.zamanla anladım ki her bebek farklı, ısrarcı olmak bebeği hırçın asi yapmaktan başka hiç bir işe yaramıyor.kızım şimdi istediği zmaan yemek yiyor istemezze ısrar bile etmiyorum zaten acıktığında mama mama diye sızlanıyor.şunu anladım ki bebeğimin mutluluğu tüm otoritelerden kitaplardan hada önemli ve biz böyle çok mutluyuz.

galiba haklısın arkadaşım biraz disiplin oluşsun istedim.yarın birgün kreşe gittiğinde dediğin gibi olacak,
rahatlattın beni tşk ederim sana:)

bende hep düzenli olsun istedim 9 kahvaltı etsin
öğeln yemeğini yesin öğleden sonra ara öğün yapsın akşamda yemeğini yesin
yatarkende sütünü içsin 10 gibide uyusun ama malesef
öyle olmuyor çocuklar kendi düzenlerini oluşturuyorlar
doktora pek takılmayın çokta zorlamayın yoksa hiçbişey yemerek
kendi kendine inat yapacaktır büyüdükçe zaten zamanla hepsi yerine oturur

bu konuyla ilgili aranıyordum tam :) bizimkide aynen anlattığınız saatlerde besleniyor dün doktoruna sordum sen benim söylediğim saatlere bakma bebeğe göre hareket et dedi bana rahat batacak ya bu gün erkenden uyandırdım erken uyandırsamda yine öğlende kahvaltı yaptığına mı yanayım yoksa bütün gün sinirini benden çıkardığına mı yoksa o sinirle bütün gün ve hala uyumadığına mı bir daha tövbe saatleriyle oynamam

valla bebekler kendi düzenlerini kuruyorlar demisşsiniz de...nasıl alıştırırsanda öyle gider..en azından bende öyle...maaşallah herşeyimiz çok düzenli vede saatlidir..yeme satinden uyku saatine kadar hepsini ben bi düzene soktum.(oğlum 1 yaşında bu ara)..sabah 6 da uyanır..o zaman sadece 180ml devam sütünü veririim biberonla...sonra gene uyur...8de tam uyanır...oyuncaklarıyla oynar..10da ben kahvaltı hazırlarım beraber yaparız..herşeyden yer oğlum...hiç de seçmez..ne verirsem onu yer...sonra 11:30da öğle uykusuna yatar..genelde sadece yarım saat yada 45dakika kestirir..sonra uyanır...tekrar oyuncaklarıyla oynar..ben arada ya meyve veririm yada süt içer...saat 15:00 de devam sütü içer yineardından 16:00da yine uyur...bu sefer uzun uyur maaşallah...2-3 saat uyur..bu arada ben yemek yaparım,iş falan yaparım..kendime zaman ayırırım..sonra uyanır..19.00-20.00 arası babasıda gelince birlikte akşam yemeği yeriz...çorbaymış,sebzeymiş,yoğurduna kadar,ete kadar herşeyden yer...ardından 21.00 de ya muhallebi veririm yada yine meyve yada yoğurt yer yatmadan...sonra 22:00de uyur..sabah 6:00ya kadar deliksiz...işte böyle bizim düzenimiz...hemen hemen hiç değişmez...hastalık harici tabiki..bizde kendimizi ona göre ayarlarız tabikii..gezmelerimizi falan...ama ben memnunum...

çok imrendim tebrik ederim sizi.
bende öyle düzeni olsun istemiştim.benim hanfendimin saatleri yazdığım gibi değiştiremedik bir türlü
artık diyorum ki saatini boşver yeterki yesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…