• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin yanaklarındaki kızarıklıklar ve kuruluk

hayaldunyasi92

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2023
69
43
8
32
Bebeğimin yanaklarında kızarıklık kuruluk var. Sabah uyanınca kıpkırmızı oluyor. Gün içinde de soluyor tekrar oluyor. Kafasında az da olsa konak vardı. Onun mu yanaklara sıçraması yoksa alerji mi anlamasım. Yardımcı olur musunuz ?

Eklentiler

• IMG_2736.jpeg
    IMG_2736.jpeg
    72,1 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_2723.jpeg
    IMG_2723.jpeg
    104,2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_2715.jpeg
    IMG_2715.jpeg
    103,1 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_2711.jpeg
    IMG_2711.jpeg
    87,3 KB · Görüntüleme: 40
Selam, benzer kuruluk ve konak bizde de vardı. Öncelikle doktor değilim o yüzden siz doktorunuza danısarak ilerleseniz daha iyi. Öncelikle mustelanın konak şampuanını aldım, banyodan önce bebek yağı sürdüm yarım saat beklettim. Yüzüne sabun ya da şampuan asla sürmedim, duru su ile yıkadım. Biodermanın bir nemlendiricisini verdi doktor onu düzenli sabah aksam yüzüne sürdüm, en son 2-3 kere daha ağır kortizonlu krem sürmemizi de önerdi. Yün hırka giyiyordu onu bıraktım, eşim de sakallı oldugu için cocugu fazla öpmedi. Böylece son 1 haftadır geçti, ilk kez cocugun yüzünü kızarıksız gördüm. ( bebekte alerji olmadıgı için bu yöntemleri izledik- alerji olma durumında farklı tedaviler izleniyor)

• Beğen
Reactions: Gao
Selam, benzer kuruluk ve konak bizde de vardı. Öncelikle doktor değilim o yüzden siz doktorunuza danısarak ilerleseniz daha iyi. Öncelikle mustelanın konak şampuanını aldım, banyodan önce bebek yağı sürdüm yarım saat beklettim. Yüzüne sabun ya da şampuan asla sürmedim, duru su ile yıkadım. Biodermanın bir nemlendiricisini verdi doktor onu düzenli sabah aksam yüzüne sürdüm, en son 2-3 kere daha ağır kortizonlu krem sürmemizi de önerdi. Yün hırka giyiyordu onu bıraktım, eşim de sakallı oldugu için cocugu fazla öpmedi. Böylece son 1 haftadır geçti, ilk kez cocugun yüzünü kızarıksız gördüm. ( bebekte alerji olmadıgı için bu yöntemleri izledik- alerji olma durumında farklı tedaviler izleniyor)
Ben de yün hırka Giydiriyorum. Kortizonlu krem verdi aile hekimim bana da. 3 günden fazla sürme dedi. Sürerken iyi sonra yine aynı. Çocuk doktoruna gideceğim.

Ben de yün hırka Giydiriyorum. Kortizonlu krem verdi aile hekimim bana da. 3 günden fazla sürme dedi. Sürerken iyi sonra yine aynı. Çocuk doktoruna gideceğim.
O kremi kullanırken sabah akşam nemlendirici de kullanın ( bioderma- atoderm intensive baume kullandım) yavas yavas geçecektir. Bir süre yün kullanmamayı da deneyin.

1000039257.jpg
1000039255.jpg

Aynısından mi bilmiyorum ama bu egzamalar benim oglumda vardı. İçtiği sute bebelac thickener katiyorduk meğersem ondanmis 😢 bu yaralar gecmeyince test yapıldı yumurtaya alerjisi varmış. Senin bebeğinin de süt ürünlerine alerjisi olabilir mutlaka doktora gösterin. Konağa gelecek olursam, oğlum 6.5 aylik ve konak icin herşey denedik (konak şampuan, mustela krem ve şampuan, saç diplerini kremlemek ya da zeytinyağı sürmek, zeytinyağı karbonat vs) ama sonuç alamadim. Alerjik bebek olduğu icin kafasindaki da alerjik konakmis bir sure daha devam edermis. Yani eğer bebeğinde alerji varsa konak da alerjik olabilir

Yeni doğan bebeklerde olan egzamaya benzettim iki kızımdada olmuştu bu durum. İlkinde kortizonlu krem kullanmıştık bı haftada geçmişti. İkinci kızımda linola diye bı kremin yüz için olanını tavsiye etti onu kullanmıştık devletin karşılamadigi o da çok güzel yaramıştı. Önce bı doktorda gösterin emin olun. Aynı durumsa ve kortizonlu krem kullanmak istemiyorsanız diğer kremi tavsiye ederim.

Benim kızımda da çıktı 1 aylıktı. Sırtında ve yüzünde. Süt alerjisi çıktı sonra. Fotoğrafını atıyorum 1 günde geçirdi çok şükür krem 🌸

Eklentiler

• IMG_3306.jpeg
    IMG_3306.jpeg
    69,5 KB · Görüntüleme: 20
Bebeğimin yanaklarında kızarıklık kuruluk var. Sabah uyanınca kıpkırmızı oluyor. Gün içinde de soluyor tekrar oluyor. Kafasında az da olsa konak vardı. Onun mu yanaklara sıçraması yoksa alerji mi anlamasım. Yardımcı olur musunuz ?
Benim bebeğim de de vardı Kırkı çıkmadan önce oldu ve 2,5 aylık olana kadar geçmedi Ben doktora krem yazdırmıştım onları kullanıyordum ama bunlar normal 2 aylık bebekte.. Bir fotoğrafta biraz kulağının yanı sarı gibi o kabuklanma galiba onu gösterebilirsin doktora ama kızarıklık olması diğer fotoğraflar normal Yeni doğan bebekler de çok görülüyor

Back