Bebegimin uyku düzenini nasıl sağlarım

nevacan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
50
4
86
Antalya
Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım 2 aylık bi kızım var bu ilk bebeğim vede çok tecrübesizim acil yardımınıza ihtiyacım var bebeğimin uyku düzenini nasıl sağlayacagım konusunda bana yardım ederseniz çok sevinirim.Önerilerinizi dört gözle bekliyorum Şimdiden hepinize çok teşekkürler

tecrübeli bir anne değilim ama :) kızım üç aylık olmak üzere, gece uykusunu ben şöyle düzenledim; her gün 19.00 ile 19.30 arası bi saatte yıkıyorum, sonra odasında (odası karanlık ve sessiz olmalı) emziriyorum, göğsümü bıraktığında ana kucağında yavaş yavaş sallıyorum, uyuduğunda yüzükoyun yatağına yatırıyorum, 5-10 dk yanında bekliyorum hareket ettikçe pışpışlıyorum.. bi rahatsızlığı olmadığı sürece en erken 20.00 en geç 21.30 da uyumuş oluyor.. onu uyuturken konuşmamaya dikkat ediyorum.. uykusu derinleştiğinde de sırt üstü yatırıyorum, yalnız bu arada o yüzükoyun yatarken sık sık kontrol ediyorum.. gece 1 de uyandırıp emziriyorum, kirlettiyse altını temizliyorum.. sabaha karşı 5-6 gibi de kızım kendiliğinden uyanır yine.. emzirir gerekiyorsa altını temizlerim.. yine uykusu açılmasın diye konuşmamaya ve öpmemeye çalışıyorum.. bir saat içinde yine uyur bir buçuk saat kadar sonra artık tamamen uyanır.. gazı olduğu geceler düzen falan kalmıyor ama genelde böyle oluyor.. gündüzleri ise neredeyse hiç uyumuyor, dr sorun olmadığını söyledi ama ben biri öğleden önce biri de öğleden sonra olmak üzere iki kısa gündüz uykusu uyuması için çalışıyorum.. iki gündür gündüz de aynı saatlerde uyutmaya çalışıyorum.. bakalım??

benim oğlum 3 aylık olduğunda düzene girdi uykusu. ondan önce gece 1 de 2de yatıyordu bizle beraber. gündüz 4e kadar uyuyordu. 3 aylık olduğunda ben yavaş yavaş geri alarak uyutmaya başladım. örneğin ilk gün, gece 11de odaya götürdüm. oda karanlık olmalı ki bebek gece olduğunu ve uyuması gerektiğini bilsin. ses olmamalı. gece lambası yakıyorum ben. emzirip uyuttum. birkaç saat sonra acıkıp uyandığında gözü açılmadan emzirdim tekrar uyumaya devam etti. altını filan temizlemiyorum ki uykusu açılmasın. zaten yatmadan temizliyorum ve uyutuyorum. gece kaka yapmadıkça temizlemiyorum. ertesi gün 11e çeyrek kala, bir diğer gün 22.30... diye diye saat 21e kadar indik. yazın hep gece 21.de uyutıyordum. sabah 9a kadar filan uyandıkça emzirdim uykusunun açılmamasını sağladım. bu sayede bebeğim sorunsuzca alıştı gece uyumamaya. tabi bunda bebeğimin gaz sancısının olmaması da etkili oldu. 3 aylık olunca bitiyor artık sancılar. düzene giriyor bebek. şimdi uyku düzeninin olmaması normal bence.

teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz emin olun deneyeceğim şu an saat 12 gibi uyuyor oda gazı olmadıgı zamanlarda gündüzleride pek uyudugu söylenemez 2 kez 15 er dakkika uyuyo,peki ne kadar sürdü bu düzene alışması

bu arada bide parmaklarını emiyo hemde öyle bir emişi var ki sanki dünyanın en tatlı şeyini vermişiz elne emzik filan vermeye çalıştık ama almadı elini emmekten vazgeçiremedik hala

kızım çok çabuk alıştı, bir hafta bile sürmedi, suyu sevdiği için belki de.. parmaklarını emmesini sorun etme bence, kızım da emiyor.. endişe edecek kadar sık ve şiddetli olmadığı için ben müdahale etmiyorum, uykuya dalarken özellikle emiyor da emiyor, hatta bazen ne yapıyor biliyor musun emerken nefes alsın, biraz dinlensin diye göğsümü çektiğimde anında parmağına saldırıyor.. bildiğim kadarıyla iki yaşına kadar bebeklerin parmak emmesi olağan ve parmağına ya da damak yapısına zarar verecek düzeyde şiddetli olmadığı sürece tehlikesiz..

benım oglum yaklasık 6 aylık 2 hafta oncesıne kadar 11 cıvarı uyuyordu gunduzlerıde sabah ve aksam olmak uzere 2ser saat doktoru aksam 8 bucuk gıbı yatırmamı soyledı ve savbaha kadar uyumasını sımdı alısdı 9 dogru uyuyor gece 1 yada 2 defa emmek ıcın kalkıyor sabah 8 kadar uyuyor genellıkle ve gunduzlerıde aralıklı 1 yada 2 saat

Merhaba kızlar...
Ben de uyku sorunu epey yaşadım az da olsa halen yaşıyorum. Akşamları en geç 10 gibi uyutmaya çalışıyorum. Uyutmadan evvel karnn doyurup,altını temizleip kremleyip maalesef ayağımda sallıyorum. Karanlık ve sessiz ortam olmalı. Ben kollarını kundak gibi sarıyorum ayaklarını sarmıyorum. Böylece kendini uyandırmıyor. Gece her mıkırdanışında ses vermeden pışpışlıor,emziği düşmüşse emziğini vererek beşiğinden iç almadan,kendimi göstermeden sallıyorum. Gece 3,5 gibi karanlıkta,hiç konuşmadan emziriyorum ve tam doyunca yatağına yatırıp yine pişpişleyip sallıyorum. Sabah da hep aynı saatte uyanmaya çalıştırıyorum. 2 gece de 1 de akşam 8,5 gibi yıkıyoruz.

benimde 7 günlük bebişim var daha bi kere bile öpemedim
annem yanımda ne bana ne eşime öptürüo gardiyan gibi başımazda:) ben sadece inek gibi süt verme işine yarıyorum şimdilik uyku düzeni iyi gibi sende çok uyanık kalmasına izin verme emzir uyut emzir uyut uyku uyku yu getirir derler yani annem öle dio inşallah düzene girer allah yardımcımız olsun:ecrin_bebek:

merhaba cnm benim bebek dede bu siikinti vardi ben kucuk bir radyo aldim sabah actim aksam kapadim sabah gun isiginda aksam sifiri karanlik yaptim odayi biraz pispislama simdi hersey yolunda....:)

3.Aydan önce ayakta sallanma beişkte sallanma gibi alışkanlık kazanmıyorlar pek.Ama 3. ayda yavaş yavaş düzeni oturtturmak ve kendi kendine uyumasını istiyorsak kesinlikle AĞLATMADAN denemelere başlamak önemli. Ben ağlatarak kendi kendine uyuma alışkanlığı kazanmasından yana değildim. 3.Aya kadar mememde uyumassa ana kucağında salladım. 3.aydan itibaren kendi odasına aldım. Uyku saatleri gelince odayı karartıp, dönencesini açtım, emziğini verip beşiğinin yanına oturdum ve elini tuttum. Önemli olan tam uyku saatini yakalamak. Çok yoruldukları zaman ya da uykusu gelmeden denerseniz kıyamet kopar. Uyku sinyalini yakalamak ve kaçırmamak önemli. Uyuyana kadar yanından hiç ayrılmam hala. Elimi tuta tuta konuşa konuşa oynaya oynaya uyur. Uyumassa hiç zorlamam ve kesinlikle ağlatmam ya alıp emziririm ya da ana kucağına koyup titreşimini açarım. Sallamaktansa ben bu yolu seçtim.

Uyku düzeninde en önemli olan gece-gündüz kavramını doğduğu andan itibaren öğretmek. Ben doğduğundan beri gece uyandığında kesinlikle ışığı açmam, konuşmam ve iletişim kurmam.
Bazen 2,3 saat uyanık kalıp hadi oynayalık diye tutturduğu oluyor.Onda bile ışığı açmıyorum ve karnı tok altı temizse yatağından almıyorum. Yatağının başında bekliyorum uyumasını hiç konuşmadan.
ılk 3 ay gece her emzirme seansında altını değiştirdim çok küçük olduğu için. 3.aydan sonra ise gece bezi yapıyorum sabaha kadar duruyor. Böylece uykusu bölünmüyor.
Gündüzleri ise uyandığı zaman bol kahkalı ve şarkılı bi karşılama yaparım. Hemen kucağıma alırım.

vallahi ben 11 ay uyku problemi yaşadım kızımda neler denediysemde bir türlü uykuya alıştıramadım gaza uyanırdı sonra geriye yatıramazdım uyumazdı sabahlara kadar 11 ay bekledim şimdi çok şükür yaşına girdikten sonra düzeldi bazı bebekler yaşından sonra düzelirmiş bazısı daha erken kimi bebekleri alıştırmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum ben neler yaptım ama malesef uyumak istemiyordu bir huzursuzluğu ağlamaklı hali hiç olmadı uykusuz haline rağmen sürekli mutluydu gülücükler yapıyordu ama yaşından sonra düzeldi artık ışıklar kapanınca kendisi uyku zamanının geldiğini biliyor ben 13 ay kızımı emzirdim ama kesmek zorunda kaldım çalışıyorum bu arada çok kolay oldu sütten kestikten sonra uykusu dahada düzene girdi akşamları bir biberon süt ve bebe bisküvisi veriyorum kendisi yastıa kafasını koyup uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…