tecrübeli bir anne değilim ama :) kızım üç aylık olmak üzere, gece uykusunu ben şöyle düzenledim; her gün 19.00 ile 19.30 arası bi saatte yıkıyorum, sonra odasında (odası karanlık ve sessiz olmalı) emziriyorum, göğsümü bıraktığında ana kucağında yavaş yavaş sallıyorum, uyuduğunda yüzükoyun yatağına yatırıyorum, 5-10 dk yanında bekliyorum hareket ettikçe pışpışlıyorum.. bi rahatsızlığı olmadığı sürece en erken 20.00 en geç 21.30 da uyumuş oluyor.. onu uyuturken konuşmamaya dikkat ediyorum.. uykusu derinleştiğinde de sırt üstü yatırıyorum, yalnız bu arada o yüzükoyun yatarken sık sık kontrol ediyorum.. gece 1 de uyandırıp emziriyorum, kirlettiyse altını temizliyorum.. sabaha karşı 5-6 gibi de kızım kendiliğinden uyanır yine.. emzirir gerekiyorsa altını temizlerim.. yine uykusu açılmasın diye konuşmamaya ve öpmemeye çalışıyorum.. bir saat içinde yine uyur bir buçuk saat kadar sonra artık tamamen uyanır.. gazı olduğu geceler düzen falan kalmıyor ama genelde böyle oluyor.. gündüzleri ise neredeyse hiç uyumuyor, dr sorun olmadığını söyledi ama ben biri öğleden önce biri de öğleden sonra olmak üzere iki kısa gündüz uykusu uyuması için çalışıyorum.. iki gündür gündüz de aynı saatlerde uyutmaya çalışıyorum.. bakalım??