bebeğimin ultrason değerleri uyumsuz çıkıyor yardım edin lütfen....

zebarze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
10
2
86
41
Ankara
Merhaba hanımlar dün hastaneye gittim ultrasonda aşağıdaki değerler çıktı ben SAT a göre 31 haftalık erkek ve ilk bebeğime hamileyim ama bebeğimin değerleri çok farklı doktor zekai tahire git dedi uyumsuzluk var beden ölçülerinde dedi kafası büyük gibisinden konuştu dünden beri çok üzgünüm sürekli ağlıyorum sizin başınıza böyle birşey geldimi ........

BPD: 88.1 mm- 35 hafta 4 gün
AC: 297.8 mm - 33 hafta 5 gün
FL: 61.4 mm- 31 hafta 6 gün
HC: 319.1 mm- 36 hafta o gün

bence canını sıkmak ıcın acele etme.
bu dr lar oyle seylerde hata yapıyorlarkı.sen baska bır dr gıt gorun oda boyle bısı derse ozaman canını sık.
korkma boyda posta boyle ayına gore farklılıklar olabılıyor.

bak benım velim vardı o anlattı.
ogluna hamıleyken ensesıne bakılmıs kalın- doktor doktor gezmısler hepsı ense kalın demıs.dawnlu olacaktı ama cocugun herseyı normal.en sonunda demıslerkı ensesı kalın olacak :) bısı yoktu ogluda fırlama gıbı bı cocuk :)

dusun aılenızde kafası buyuk ınsan var mı genetık olabılır bunları goz onunde bulundur.hemen korkma.

Son düzenleme:
bence canını sıkmak ıcın acele etme.
bu dr lar oyle seylerde hata yapıyorlarkı.sen baska bır dr gıt gorun oda boyle bısı derse ozaman canını sık.
korkma boyda posta boyle ayına gore farklılıklar olabılıyor.

bak benım velim vardı o anlattı.
ogluna hamıleyken ensesıne bakılmıs kalın- doktor doktor gezmısler hepsı ense kalın demıs.dawnlu olacaktı ama cocugun herseyı normal.en sonunda demıslerkı ensesı kalın olacak :) bısı yoktu ogluda fırlama gıbı bı cocuk
dusun aılenızde kafası buyuk ınsan var mı genetık olabılır bunları goz onunde bulundur.hemen korkma.

ya kahretmesin şu ölçümleri testleri insanların yureklerını hamile hamile hoplatıyorlar bide kesın teşhis koysalar gam yemicem... kan testlerinde dawn sendromu olasılıklı cocuklar ıcın bile ayrıntılı ultrasondaki ölcümleri ıcınde kesin konuşmuyorlar sadece üzüntü başka hıc birşey değil... bırak kafana takma canım ya hıc birşeyi yoktur bebeginin Allahın ıznıyle sadece duaya ihtiyacın var demekki. başka doktorada muhakkak git. içine su serpicekler gör bak. umutsuzluğa kapılıp cocuğunun üstüne öyle birşey yorma... kahretsın ben yaptırmıcam ayrıntılı ultrason falan. yok ölçümmüş yok biçimmiş işleri kalmamış tam beceremedikleri şeylerle anneleride bebeklerinide huzursuz ediyorlar. benımde 3lü testim riskli çıktı. hıc kafama takmıyorum başlarda uzuldum ama araştırdım cok hatalar oluyo para tuzakları oluyo bir cok annenin bebegi saglıklı doğuyor ozellikle zaten bebegi anne rahminde ölcüm yapmak cok zormuş okadar kolay değil yani hemen pat pat sorun var dıyorlar uyuz oldum yaaaaaaaaaaaa cok sinirleniyorum hıc umrun bile olmasın kendini üzme herşey Allahtan de tevekkül et okadar. hıc bir şeyi yoktur bebişinin merak etme

dogrumu anladım bılemıyorum ama..sen 31 haftalık hamılesın ve bebegının bazı olcumlerı alete gore farklı cıkıyor kiiiiii bu cok normal nıye mı? bende 38 haftalık hamısken kızımın kafası karnı bılmem neresı hep farklı cıkıyordu..dr a sordum dayanamadım ne anlama gelıyor dıye..sımdı soyle oluyor kımı bebegın kafası 1 cm buyuk oluyor mesela bu o bebegı aynı ayındakı bebeklerden mesela 2 hafta one cıkarabılıyor..yanı kafasına bakarsan bebek oldugundan 2 hafta buyuk gorunuyor..aynı bebegın karın cevresı de kucuk cıkıyor o zamanda 2 3 hafta gerıden gelıyor..ama bu degerler hıc bır zaman baglayıcı degıldır doguma kadar hersey degısıme musayttır..

arkadaşım da 2 hafta önce doktora gittiğinde doktor ona kafası küçük demiş başka doktora gittiler herşey normal bu biraz minyon olacak demiş

abimin bebeğini de 5 aylıkken heyet raporulya alacaklardı down sendromlu diye ama aldırmadılar sapasağlam kızı 2 yaşında şimdi doktorlar çok zeki olduğu için öyle sandık demşler sonra
inşallah bebeğin iyidir üzme kendini bebeği de

Arkadaşlar zekai tahire gittim bebeğimin ölçülerinde bı sıkıntı olmadığını söyledi doktor.... sadece iriymiş tombul bi bebekmiş .................................. doktorlarda bi alem eskiden adamlar anne karnını görmeden el yordamı ile herşeyi kontrol ediyorlarmış şimdikilerde o kadar teknoloji var bi halt bilemiyorlar....

sevindm canım birşey çıkmadığına
ama bu hamilelikte yapılan testlerden dolayı stresli günler geçiriliyor
detaylı ultrasoına girdiğimizde bebeğimin beyin kanallarından birinin büyük olduğunu söyledi doktor eğer devam ederse test uygulucaz falan filan
okadar üzüldümkü en kötü şeyler geliyor aklına insanın

ama cok şükür ölçümleri kendi doktoruma gösterdiğimizde korkulacak bişi yok olur böyle şeyler
15 günde bir takip edicez dedi her ihitmale karşı tyestleri yaptırdım olumsuz birşey çıkmadı

ama yaşadığım sitresi bana sorun

allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin

çok sevindim gozunuz aydın ... işte o yuzden ben girmicem ayrıntılı ultrasona ne yapıcaklarsa dogduktan sonra yapsınlar baksınlar bebegime

Diger doktorun da ensesi dememis zaten kafasi buyuk demis. Bana da ilk kizimda demislerdi. Gercekten cok korkmustum ama birsey soramamistim. Milimlerle ifadeler oyle bir sonuc cikariyo ki. Gorunuste birsey farkedilmiyor. Genetik bir durum. Esimin de kafasi buyuk. Simdi de karni biraz buyuk cikiyor. Sanirsam o da bana cekecek :)
Cok fazla olcumleri incelememek lazim da duramiyoruz iste. Her turlu testi yaptirip dua edicez. Elimizden geleni yapalim da. İnsallah saglikla aliriz kucaklarimiza. Benim erken dogum riskim var. Tek korkum bu oldugu icin belki diger durumlari takmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…