How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin Televizyona İlgisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

KBY

Yupukçuk böceğimmm
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
148
3
96
İstanbul
arkadaşlar,eşimle akşamları tw başında oluyoruz akşam keyfi yani...o arada bebeğim ağladığında kucağıma almak zorunda kalıyorum we o da bizimle tw'ye bakıyo.bunun bi sakıncası war mı acaba?öyle de dikkatli bakıyo ki sanki anlıyoo pür dikkat!reklamlara falan bayılıyo buarada oğlum 6,5 aylık.noolur bişeyler yazın....sakıncalı olduğunu duymuştum daa....

Baksın güzelim ya, dünyadan bir haber mi büyüsün:))
Artık teknoloji çağındayız. 2 yaşında çocuklar bilgisayarda oyun oynuyorlar.
Çok fazla izletmemek şartıyla ben bir sakınca doğuracağını düşünmüyorum.

reklamlara renkli geçişken oldukları için bakıyorlar yoksa anladıklarından değil canım :) ayrıca bazen çocuklarımız için keyiflerimizden tölere etmek zorunda kalabiliyoruz ben çok sakıncalı buluyorum çocuğunuz sizi kitap okurkende izleyebilir niçin tv?benim oğlumda 6 aylık hiçbirşekilde izletmiyorum

reklamlara renkli geçişken oldukları için bakıyorlar yoksa anladıklarından değil canım :) ayrıca bazen çocuklarımız için keyiflerimizden tölere etmek zorunda kalabiliyoruz ben çok sakıncalı buluyorum çocuğunuz sizi kitap okurkende izleyebilir niçin tv?benim oğlumda 6 aylık hiçbirşekilde izletmiyorum

:)anlamadığını biliyorum:)ben de baktırmamaya çalışıyorum bakınca kafasını başka yöne döndürmeye çalışıyorum.ama tw açıkken hep oraya bakıyoo.yanıma almak zorunda kaldığım zamanlarda ben hep salonda oluyorum zaten yalnızken açmıyorum ama eşim geldi mi mecburen stress atmak için açıyo tw'yi:)we bebeişi de özlediği için yanına alıyo boğuşuyolar tw nin karşısında ama tw hep açık oluyo bu arada bizimkinin de gözleri tw'ye kayıyoo:):sm_confused:

canım kesinlikle izletilmemeli diye biliyorum ablam çocuk gelişimci eniştem doktor ikiside kesinlikle diyor. daha bebişlerin göz kordinasyonu tam olarak sağlanamadığı için tv deki hızlı geçişler bebişin göz ve beyin dengesini bozuyormuş.adını şimdi hatırlamıyorum ama ileride de bir hastalığa sepep oluyor demişti ablam.benimde 3 ay 4 günlük kızım var o da görünce ağlamyı kesiyo pür dikkat bakıyo yönünü çevirdiğimizde kafasını çevirip bakmak istiyo ama kesinlikle baktırmıyorum gerekirse tv yi kapatıyoruz.inş yardıncı olmuşumdur daha çok erken bence.bebişlerimizle sağlıklı günlere

yaa ne olucak 'ayy 2 dakika televizyona baktı ne yapıcam allahım ben' diye bir tavır sergilememeli insan ya bu kadar pimpirikli olmamak lazım benim bebeğimde 6buçuk aylık 2 haziran doğumlu emekliyor şimdi çok hareketli bir bebek sonuçta şimdi kış ayındayız genelde tek odada oluyor bebekler mecburen arada bir bakıyorlar yani televizyonun önüne yatırma tabiki bebeğinide arada sırada bakmasında ne sakınca olucak allah aşkına benim bebeğim bir ses duyduğunda emerken bile bırakıp o yöne bakıyor buda ne kadar duyarlı olduğunu gösterir sese karşı...

tv izlemeye daldığında ben ne yapıyorum dikkatini başka bir yöne çekmeye çalışıyorum bir oyuncağı sallayıp alması için teşfik ediyorum tv hayatının her bölümünde olucak tv yi kapatıp neden uzaylı gibi büyüteyim ki bebeğimi o doktorlar acaba ewlerinde ne yapıyorlar bebeklerinin karşılarında kitap okuyor bebekde onu izleyip dinliyordur umarım bence çok komik aşırı her şeyden kaçınılmalı bence...

size tecrübemden bahsedeyim kararı siz verin

oğlum 20,5 aylık. yaklaşık 8-9 aylıktan beri oğluma baby tv izlettiriyordum resmen bağımlısı olmuştu ama çok da mutluydu. benimde işime geliyordu o izlerken yemek ev işi vs yapıyordum. akşam biz izlerken reklamlarda bakıyordu tabi. özellikle baby tv için eğitici kanal nasıl olsa sakıncası yok diyordum. 3 ay öncesine kadar da bu şekilde devam etti.

önce oğlumun oyuncaklara iyice ilgisiz olduğunu farkettim. ona sadece oyun oynayabileceği bir oda hazırladım ama bir tanesine bile dokunmuyor sadece salonda yanımızda tv izlemek istiyordu, bizimle göz teması da kurmuyordu, konuşmuyordu, bazı takıntıları vardı. ama yinede çok üzerinde durmuyorduk küçüktür bebektir diyorduk. ta ki 3 ay önce otistik bir çocukla karşılaşana kadar. onu görünce annesinden yaşadıkları aşamaları dinleyince paniğe kapıldım. hemen iyi bir çocuk nöroloğuna götürdüm. oğlumun otistik olmadığına fakat bir psikologun görmesi gerektiğini söyledi. götürdük oğluma özellikle tv ye bağlı sosyal bozukluk olduğunu söyledi. bugünden itibaren tv yi tamamen kapatın ve kreşe gönderin dedi. tv kısmı çok zor oldu başta resmen kriz geçiriyordu açalım diye. o arada kreşe başladı haftada 2 yarım gün gitti. tabi bunlar olurken hayattan koptum kendimi suçlamaktan yedim bitirdim kendimi.

ve en sonunda oğlumu tv denen illetten kurtardım. neredeyse 3 aydır bizde tv izlemiyoruz onunla oyun oynuyoruz o uyuyunca açıyoruz. şu an oyun oynuyor bütün hayvaları renkeleri vs öğrendi. bu aralar da konuşmak üzere. meğer göz göre göre oğluma ne kadar kötülük yapmışım yaşayınca anladım.

tabiki her tv izleyen çocukta aynı şeyler yaşanacak diye bir kural yok. ama çocuğunuzun ona ihtiyacı yok özellikle 3 yaşına kadar bilinçli olarak izleyebileceği zamana kadar izletilmemeli izliyorsa da günde 1 saati geçmeden sadece çocuk programı olmalı.

unutmayın onun tek ihtiyacı olan sizsiniz ve vakti gelince yaşıtlarıyla bir arada olmak.

ben de izlemesinin sakıncalı oldugunu düşünüyorum. eskiler tv mi yasaklamışlar demeyin cünkü o zamanlar bu kadar uzun süre evin gözbebegi gibi sürekli izlenmiyordu tv. ayrıca düşünün biz yetişkinler ancak yetişmiştik tv dönemine, o yüzden uzun vadedeki sonuçlarını hiçbirimiz bilemeyiz. üstelik bugünkü tv ler hep dev ekran, ister istemez bebegin tüm görsel algı alanına nüfus ediyor tv ile başbaşa bırakırsak. ha arada gözü takılabilir ama mümkün oldugunca ilgisini dagıtıp gerçek dünyadan uyarıcılar alması saglanmalı, anne ve babanın kendisinden güzel de görsel uyarıcı olmaz herhalde ;)

canımcım kalktığında bence uyandırma yani yatak odasından çıkarma tekrar uyutmaya çalış. tv konusuna gelince doktorum bana kesinlikle izletme dedi uyku düzenini bozar korkar dedi ama bazen mazur kalıyor istemeden de olsa ama ben ne kadar doğru bilmiyorum ama baby tv ve baby first de bazı programlar var çok güzel ingilizce olarak izletiyorum arada....

ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.sakıncalı olduğunu duymuştum şimdi daha da onayladım.sağlıcaklaaa...

tv elbetteki sakıncalı yani şahsen ben çok kınıyorum bebeğini tv karşısına koyup kendisi rahat rahat oturan yada işini yapan ev kadınlarını

ama senin kastettiğin akşamları belki 5 bilemedin 10 dk dan bahsediyosun bu kadarın bi sakıncası olucagını zannemiyorum
bizimde evimizde gündüzleri hiç tv açılmıyo uyutuyorum uyuttuğum zaman yatagını tv ye ters koyuyorum sadece ses gidiyo görüntüyü göremiyo ses alışkın olsun diye ya radyo yada tv açıyorum

akşamları ise dediğin gibi toplasan 10 dk görüyo pür dikat bakıyo bende önceleri senin gibi hiç baktırmamaya çalışıyodum ama abartıldıgı kadarda değilya millet akşama kadar tv açıp bebeğide karşısına dikiyo biz ise şukadarcıktan pimpirikleniyoruz

size tecrübemden bahsedeyim kararı siz verin

oğlum 20,5 aylık. yaklaşık 8-9 aylıktan beri oğluma baby tv izlettiriyordum resmen bağımlısı olmuştu ama çok da mutluydu. benimde işime geliyordu o izlerken yemek ev işi vs yapıyordum. akşam biz izlerken reklamlarda bakıyordu tabi. özellikle baby tv için eğitici kanal nasıl olsa sakıncası yok diyordum. 3 ay öncesine kadar da bu şekilde devam etti.

önce oğlumun oyuncaklara iyice ilgisiz olduğunu farkettim. ona sadece oyun oynayabileceği bir oda hazırladım ama bir tanesine bile dokunmuyor sadece salonda yanımızda tv izlemek istiyordu, bizimle göz teması da kurmuyordu, konuşmuyordu, bazı takıntıları vardı. ama yinede çok üzerinde durmuyorduk küçüktür bebektir diyorduk. ta ki 3 ay önce otistik bir çocukla karşılaşana kadar. onu görünce annesinden yaşadıkları aşamaları dinleyince paniğe kapıldım. hemen iyi bir çocuk nöroloğuna götürdüm. oğlumun otistik olmadığına fakat bir psikologun görmesi gerektiğini söyledi. götürdük oğluma özellikle tv ye bağlı sosyal bozukluk olduğunu söyledi. bugünden itibaren tv yi tamamen kapatın ve kreşe gönderin dedi. tv kısmı çok zor oldu başta resmen kriz geçiriyordu açalım diye. o arada kreşe başladı haftada 2 yarım gün gitti. tabi bunlar olurken hayattan koptum kendimi suçlamaktan yedim bitirdim kendimi.

ve en sonunda oğlumu tv denen illetten kurtardım. neredeyse 3 aydır bizde tv izlemiyoruz onunla oyun oynuyoruz o uyuyunca açıyoruz. şu an oyun oynuyor bütün hayvaları renkeleri vs öğrendi. bu aralar da konuşmak üzere. meğer göz göre göre oğluma ne kadar kötülük yapmışım yaşayınca anladım.

tabiki her tv izleyen çocukta aynı şeyler yaşanacak diye bir kural yok. ama çocuğunuzun ona ihtiyacı yok özellikle 3 yaşına kadar bilinçli olarak izleyebileceği zamana kadar izletilmemeli izliyorsa da günde 1 saati geçmeden sadece çocuk programı olmalı.

unutmayın onun tek ihtiyacı olan sizsiniz ve vakti gelince yaşıtlarıyla bir arada olmak.

işte anlatmak istediğim tamda buydu azı karar çoğu zarar diye boşuna dememiş düşünürlerimiz
senin adına çok sevindim canım erken teşhisle oğlunun sosyalitesini kurtarmışsın :hooray:

sanırım tv konusunda konu kapanmış ama ben de birşeyle eklemek istiyorum 21günlük bebeğim var asla tv izletmiyoruz sadece tv görüntüsüne değil tv sesi ve frekansına bile maruz kalmamalı ben fizyoterapistim calıstığım engelli merkezlerinde yüzlerce otistik çocuk gördüm. otizm olmasa bile gec konusma, sınırlı kapasitede konusma sosyal uyum bozukluklarına neden oluyor. tüm yaş grupları için ama özellikle 0-4yaş için beyni körelten kapasite ve zekayı olumsuz etkileyen en bariz şey tv dir. aman dikkat. biz bile eşimle tv siz rahat ettik beynimiz zihnimiz toparlandı. herkese sağlıklı mutlu günler..

benim kızımda 1 yaşında oda reklam izlemeye bayılıyor ama bende ona çözüm buldum bol bol şarki dinliyoruz şimdi..ama benim kizimda mesala herşeyi anliyor oyuncaklarini getir dedigmizde hemen gidiyor getiriyor saat kaç dedgimizde saati gösteriyor heşeyi anliyor anlicaginiz hatta konusuyor bile baba dede anne teyze anneanne gibi kelimeler kuruyor.ama çok reklam izliyordu..şimdi bol bol şarki dinliyor..seslendigimizde hemen yanimiza geliyor baba nerede dedigmiz de gösteriyor.bence çogunlukla anne ve babalara düşüyor görev tamam tv açık olabilir ama siz onu sadece tv ye yönlendiriseniz yani tv açıkken sadece onu izlerse tabiki çocuk için sakıncali tc açııkendeonunla oyunda oynuyorum konuşuyorumda bence ilgilyle alakalı bi durum

Back