• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin Suratındaki Siyah Noktalar

PolenteFeneri

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2013
97
3
18
35
İstanbul
7 aylik bebegimin her iki yanağında da birer ici dolu siyah nokta oluştu. Doğduktan bir sure sonra süt sivilceleri çıkmış, o zamanki doktorumuz antibiotikli bir krem vermiş olsa da icime dönmediği icin 2 kere sürüp bırakmıştım. Zaten sonra kendiliğinden gecmislerdi. Bebegimin suratını doğduğundan beri duzenli olarak Mustela'nin durulama gerektirmeyen suyuyla siliyorum. Ayrıca dün doktorumuz günde 1 kez gülsuyunu önerdi. Tonik etkisi yapıyor diye. Ama o siyah noktaların içleri nasıl boşalacak bilemiyorum. Sıkmaya korkuyorum iz kalır diye.
Bir fikri, deneyimi olan var mı? Aklıma çık takılıyor.

öncelilkle geşmiş olsun... nasıl siyah noktalar sivilce gibimi.. bide doktorunuz bişi söylemedimi.

Teşekkür ederim. Belki buyutulecek bir sey degil. Toplamda 2 tane de olsa can sıkıcı çünkü bebek cildi iste. Hiç pürüz olsun istemiyorum. Yetişkinlerin T bölgesinde olusan geniş gözeneklerin içerisine dolan ve disaridan siyah nokta gibi görünen seylerden. Sönen sivilcelerin kökleri de olabilir. Doktorumuz gulsuyunu önerdi tonik etkisi yapsın diye. Ama yok olmalarini saglamayacak sonucta. Bebegimin zaten suratını Duzenli olarak siliyordum. Üstelik daha ben bile yanağından öpmüş değilim oğlumu. Hayatta da ne el sürerim ne de surdurttururum. Oğlumun ellerini de hep silerim.
Ama nasıl olduysa oldular iste.

İyi ki bebekken ilaç vermeye bir akdin çünkü bu doğal bir süreç di. Bebekde kalan anne hormonlarindan kaynaklaniyor sonra düzenliyor. Su an bence onu bunu sürme. Cild temizliğine ve neme dikkat et. Sonra sina geçmese cildiyeye git.slm

Teşekkür ederim. Belki buyutulecek bir sey degil. Toplamda 2 tane de olsa can sıkıcı çünkü bebek cildi iste. Hiç pürüz olsun istemiyorum. Yetişkinlerin T bölgesinde olusan geniş gözeneklerin içerisine dolan ve disaridan siyah nokta gibi görünen seylerden. Sönen sivilcelerin kökleri de olabilir. Doktorumuz gulsuyunu önerdi tonik etkisi yapsın diye. Ama yok olmalarini saglamayacak sonucta. Bebegimin zaten suratını Duzenli olarak siliyordum. Üstelik daha ben bile yanağından öpmüş değilim oğlumu. Hayatta da ne el sürerim ne de surdurttururum. Oğlumun ellerini de hep silerim.
Ama nasıl olduysa oldular iste.

benim kızım18 aylık 15 aya kadar eğzama vardı yüzünde. hep nemlendirici falan sürüyordum. dokto bi keresinde kortizon içeren krem önermişti. kesinlikle karşı çıktım. çok şükür geçti.yeni yeni bebeğimin yüzünü öpüyorum..bence fazla kurcalama zamanla inşallah geçer....

Geçmiş olsun anne yüreği işte en ufak bir şeyde bile cız ediyor içimiz . Geçer inşallah üzülmeyin . Benim başka bişey dikkatimi çekti 7 ay boyunca hiç yanaklarından öpmeden nasıl dayandınız ? 11 aylık oğlum var bizimde kısa bir dönem yanağında para büyüklüğünde kızarıklık vardı çok dikkat ettim öpmedim ordan öptürmedim ama onun dışında günde abartısız 50 defa öpüyorumdur :)

7 aylik bebegimin her iki yanağında da birer ici dolu siyah nokta oluştu. Doğduktan bir sure sonra süt sivilceleri çıkmış, o zamanki doktorumuz antibiotikli bir krem vermiş olsa da icime dönmediği icin 2 kere sürüp bırakmıştım. Zaten sonra kendiliğinden gecmislerdi. Bebegimin suratını doğduğundan beri duzenli olarak Mustela'nin durulama gerektirmeyen suyuyla siliyorum. Ayrıca dün doktorumuz günde 1 kez gülsuyunu önerdi. Tonik etkisi yapıyor diye. Ama o siyah noktaların içleri nasıl boşalacak bilemiyorum. Sıkmaya korkuyorum iz kalır diye.
Merhaba PolenteFeneri benim 7 buçuk aylık kızımda da yaklaşık 40 gündür 2 adet siyah nokta var hesapları kabarık ve bi Gözenek dolusu kadar ..Bu kadar uzun kalması normal mi sizce,yoksa ben olma ihtimali var mıdır ..

Back
X