Bebeğimin sol ventrikülünün12 mm olması

gunesgecer

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2024
1
0
25
25+3 haftalık gebeyim.Gebeliğimin başında toplazma enfeksiyonunun bulaştığını öğrendim(kediden bulaşmış bir enfeksiyon).Ve bana dromixin hapı verildi günde 3 kere hamilelik sonuna kadar kullanılması gerekiyormuş.18.haftada amio sentez sıvı alınması gerekildiği önerildi.Özel hastane kadın doğuma gittiğimde sıvı aldırmadan gelme gibi söylemede bulunuldu.18. Haftaya geldiğimde perinatolohi uzmanı bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu,sıvı alımının riskli olduğunu ve bebeğin bulunduğu kesede enfeksiyon olsa bile yapılacak birşeyin olmadığı doktorun bana verdiği ilacı kullanmamam gerektiği söylenildi benden aldırmadım sıvıyı bundan dolayı araştırdım çoğu şeyi ,aldırmamaya karar verdim.şuan 25 haftalık gebeyim perinatoloji uzmanı bebek gayet sağlıklı dedi ,cihazda beynini tam görünteleyemediği için Edirne’ye gitmemizi söyledi,gittim detaylı bakıldı.Sağ ventrikülü 5mm,ventrikül 12mm ölçüldü ve bunun enfeksiyondan dolayı gerçekleşebildiğini,sıvı aldırsam kesin çözüm çıkacağını söylüyorlar.Bende zarar olacağını düşündüğüm için korkuyorum ve bebeğimin zihinsel sorunu olabileceğini ön görüyorlar ,benim durumumu yaşayanlar var mı varsa bu süreci nasıl yaşadığını anlatabilir mi?psikolojik durumda çok kötüyüm lütfen yorum yaparmısınız ?

X