Çocuk Hastalıkları bebeğimin sarılığı yüksek çıktı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sevilzgr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
103
0
96
İstanbul
Bebeğim 20 günlükken hastanede kan tahlili yaptırdık sarılığı 15 derece çıktı doktorumuz yüksek olduğunu söyledi.3 gün bekledik ve bu defa daha detaylı tahliller yaptırdık sarılık derecesi yine aynı çıktı düşmemiş.sadece bir tahlil sonucunu salı günü alacağız doktor o sonuca göre 5 günlük ilaca başlarız dedi.ben o güne kadar sarılığı yükselir diye endişeleniyorum emzirmeye çalışıyorum ama yine de içim rahat değil.bizim durumumuzda olan arkadaşlar varsa ne yaptıklarını merak edyorum.

cnm hiç endişelenme bizimde yüksekti sarılığımız fototerapi falanda aldık sürekli emzirdimde ama düşmedi sonrasında tüm tahlilleri falan yapıldı çok şükür onda da bişey çıkmadı sonra bizde ilaç kulandık hemen düştü ilaçla kiminde böyle olabiliyo soyup camın önünde güneşe ışığı alsın diye de koydum ama düşmedi sonuç olarak ilaç kullandığınız takdirde düşücek sen yinede bol bol emzir bebişini insan üzülüyo ama napalım gelip geçiçi şeyle bunlar canını sıkma

benim arkadaşımın yeğenide olmuştu doktorlar çok yaygın olduğunu söylemişlerdi hemen tedavi ettiler korkma hiç

2 saatte bir emzirip arkasından 10-20 cc mamam yedirin sık sık l kaka yapıp atması gerekiyor uyumasına izin vermeyin uyandırıp emzirin arkasından da mama takviyesiyle doyurun kolay gelsin zor bir süreç geçiyor merak etmeyin

Arkadaşım benden tavsiye doktorunuza söyleyin tsh baksın aynı şeyleri bende yaşadım bakmakta fayda var

Hiç üzme kendini diyeceğim ama boş bir laf olacak.Benim oğlumun 18'e kadar çıkmıştı.3 kere fototerapi gördü öyle düştü.Yaklaşık 1.5 ay sarılıkla uğraştık.Sen bol bol emzir.Fototerapiye sokmaya gerek duymamış demek doktorun.Onunla genelde düşüyo çünkü.

Bol Bol Emzirin korkmayın bişey olmaz.. 20 günlükse daha dirençlidir bebeğiniz. sarılık ilk hafta önemli sonrasında zaten bebeğin sindirim sistemi her geçen gün geliştiği için sarılık kendiliğiden azalıp bitecektir. Geçmiş olsun.

benim oğlumdada sarılık 20 değerindeydi.fakat kendi hastanesinde yapılan ölçümle devlet hastanesi arasında fark çıktı ama yinede 18 değerin altına inmemişti.bebeğinizi soyun çırılçıplak olsun ve odanıza yuvarlak yada düz farketmez florasan takın 15 20 dakika bebeğinizi bu ışığın altında yatırın.Sabah akşam olmak üzerevzaten fototerapinin yaptığı iş aynı. emzirmeye gayret edin yetmiyorsa arkadaşın dediği gibi çok az da 15 20 cc kadar mama verin.İnşallah kısa sürede geçer

Son düzenleme:
bizim bebeğimizde de çıkmıştı 14,7 idi ..insanın canı çok sıkılıyor.doktorumuz bol bol emicek dedi..uyutmayın 2 saatte bir 10 dakika emzirin dedii..emicek ve kakasını yaparak işiyerek atıcak..15 in üstüne çıktığında ışık tedavisi dedii ama ona gerek kalmadı bizde .çok korkulacak bişi değil.ama kontrol altında tutmak gerek.topuktan kan aldırarak oranı takip edin.kardeşimin bebekliğinde iki kere kanı değişmek zorunda kaldı... takip etmek ve emzirmek çok önemli.... anne sütü çookk çokkk önemliiii....geçmiş olsunn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…