• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin rahatsızlığı:(

nobahari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Pek bi güçsüz,biçare hissettim kendimi. Buraya yazmak istedim.
Rahatsızlığı sol gözünde. Konulan teşhis kolobom. Doğuştan gelen bir rahatsızlık ve maalesef ki tıp bir çözüm sunamıyor. Gözün bebeği anne karnında gelişimini tamamlayamamış,tam yuvarlak değil ve bu yüzden göz kapağı da düşük. Türkiye’deki doktorumuz görüşünde problem yok demişti ama dün görüşünün çok az olduğu söylendi. Yapılabilecek tek şey sağ gözünü kapatıp,sol gözünü çalıştırmasına imkan tanımak. Bu da katkı sağlar mı bilinmez ama en azından test edilecek. Başka bir rahatsızlığı yok,çok şükür diyorum tabi ki ne dertler var insanlarda ama insan yavrusunun üzülme ihtimaline bile dayanamıyor:(
Yavrum o bantı takmaya öyle bir karşı geliyor,öyle ağlıyor ki. Bu onun kişiliğine yansıyacak(agresif olma) diye endişeleniyorum,ilerde onu üzerler,incitirler diye içerliyorum:( üzülüyorum işte..
Bana bi örnekler verin,içime su serpin. Kalkarsınız altından,bu dert olmaz falan deyin kızlar.

Geçmiş olsun. Anne yüreği zor dayanıyor böyle şeylere. Ama sen güçlü olursan o da güçlü olur. Tüm engellere rağmen en Zor sporları yapan çocukları görüyoruz hep yurtdışında. Alışacaktır. Allah şifa versin.

Canım ya tabi ki kalkarsınız altindan...bir anne olarak sen her şeyi yapabilirsin...çok sükür diğer gözünde sıkintı yok ve bi umut var sol gözü için..umarım her şey yoluna girer..farklı hastane farklı doktor da görsün mutlaka..benim bebeğim de tek böbrekli doğdu yapacak bi sey yok hepimiz bi seyle sınanıyoruz ve anne olarak evlatlarımiz iyi olsun diye güçlü ve mutlu olacağiz..

Cok gecmis olsun..Ama uzülmeyin,ayni rahatsizlik mi bilmiyorum ama cocukluk arkadasimda da vardi,kucukken bir dönem bir gözünü bantla kapatiyordular tembel olan göz calissin diye,düzelir merak etmeyin,Allah beterinden saklasin..Bugünki haberlerden sonra artik her halimizr sükreder olduk ...:KK43::KK43:

İnsan evladının kılına zarar gelsin istemiyor, kolay değil yaşadığınız çok geçmiş olsun. İriste anahtar görünümü varsa ilerde lens takarak kapatır o görüntüyü merak etmeyin. Kapak düşüklüğü için belki ileride estetik müdahale yapılabilir.

Hani gözüne asit atılan çocuk vardı hatırlarsanız. Eniştesi atmıştı. Onun gözlerini düşünün. O anneyi bir düşünün. İki gözü de yüzde 10 gibi görüyormuş.

o anne ayakta kaldıysa siz haydi haydi kalırsınız. Siz hep destek olacak ve özgüvenli yetiştireceksiniz, böylece o da ileride etraf yüzünden zorluk yaşarsa bunlara gülüp geçmeyi becerecektir.

Benimde tembel gözum vardi, annem iyi calisan gözumu kapatirdi bantla.. Ana okuluna gidiyordum.. Her taktigimda cok uykum gelirdi ve uyurdum.. Bir anlamida kalmazdi.. Simdi tembel gözumu calistirsam faydasini gorurmusum.. Göz kapak düşüklugunude estetik olarak kaldiriyorlar diye biliyorum.. Gecmis olsun..

Geçmiş olsun canim , bir anne olarak yaziyorum Rabbim daga kotusunden saklasin tip cok ilerde istanbuldamisin bilmiyorum cok iyi dr larimiz var arasdir goster Rabbim daga buyuk sikintilardan saklasin.

Merak etmeyin agresifleşme felan olmaz yeğenim de başta hiç istemiyordu ama zamanla alışıyor...siz onun ilgisini başka yönlere çekip bandın daha fazla kalmasını sağlayın faydasını görürsünüz.

Tatlı canını sıkmaya değmez. Sağlam gözü kapatmak diğerine avantaj sağlar elbet. İlerde estetik kaygıları olursa onun da çaresi var.

Evet haklısın, bebek olduğu için bant takılınca hırçınlaşabilir ama büyüyünce çok çetin ceviz olacak bebeğin, buna eminim. Sen kendini üzme. Daha beter, daha çaresiz nice dertle uğraşan anneleri düşün. Çabucak atlatırsınız inşallah. Sevgiler..

Geçmiş olsun. Anne yüreği zor dayanıyor böyle şeylere. Ama sen güçlü olursan o da güçlü olur. Tüm engellere rağmen en Zor sporları yapan çocukları görüyoruz hep yurtdışında. Alışacaktır. Allah şifa versin.
Çok teşekkür ederim. Evet ne engellerle nerelere gelen insanları getiriyorum aklıma, benim bebeğimin sol gözünün gördüğü kadarıyla neler yapıyor insanlar. Allah çalışma isteği,azmi versin yeter ki. Sağolun

Arkadaşımın iki çocuğumda da göz tembelliği var.Abi kardeş o kadar alismislardi ki bu duruma 2.5 yaşındaki kızı kendi annesinin yanına gidiyordu gozumu kapat diye.Ne kadarlık bebeğiniz bilmiyorum ama oyun haline getirseniz sizde gözünüzü kapatsani o esnada.

Canım ya tabi ki kalkarsınız altindan...bir anne olarak sen her şeyi yapabilirsin...çok sükür diğer gözünde sıkintı yok ve bi umut var sol gözü için..umarım her şey yoluna girer..farklı hastane farklı doktor da görsün mutlaka..benim bebeğim de tek böbrekli doğdu yapacak bi sey yok hepimiz bi seyle sınanıyoruz ve anne olarak evlatlarımiz iyi olsun diye güçlü ve mutlu olacağiz..
Aslında bi umut yok sol gözü için:( egzersiz sadece sol gözü daha da tembelleşmesin diye. Deseler ki şu kadar paraya şöyle bir tedavi var,gece gündüz durmam çalışırım ama maalesef:(
Allah sizin yavrunuza da şifa versin, beterinden saklasın

Cok gecmis olsun..Ama uzülmeyin,ayni rahatsizlik mi bilmiyorum ama cocukluk arkadasimda da vardi,kucukken bir dönem bir gözünü bantla kapatiyordular tembel olan göz calissin diye,düzelir merak etmeyin,Allah beterinden saklasin..Bugünki haberlerden sonra artik her halimizr sükreder olduk ...:KK43::KK43:
Offf bugünkü haberler ciğerimi dağladı:( yorum dahi yapamıyorum

İnsan evladının kılına zarar gelsin istemiyor, kolay değil yaşadığınız çok geçmiş olsun. İriste anahtar görünümü varsa ilerde lens takarak kapatır o görüntüyü merak etmeyin. Kapak düşüklüğü için belki ileride estetik müdahale yapılabilir.

Hani gözüne asit atılan çocuk vardı hatırlarsanız. Eniştesi atmıştı. Onun gözlerini düşünün. O anneyi bir düşünün. İki gözü de yüzde 10 gibi görüyormuş.

o anne ayakta kaldıysa siz haydi haydi kalırsınız. Siz hep destek olacak ve özgüvenli yetiştireceksiniz, böylece o da ileride etraf yüzünden zorluk yaşarsa bunlara gülüp geçmeyi becerecektir.
Asit atılan çocuğun durumunu bilmiyorum,duymamıştım. Allah yardımcısı olsun,annesinin de onun da.
En iyi şekilde yetiştireceğimden de eminim,ama insan bazen güçten düşüyor galiba:(

Geçmiş olsun canim , bir anne olarak yaziyorum Rabbim daga kotusunden saklasin tip cok ilerde istanbuldamisin bilmiyorum cok iyi dr larimiz var arasdir goster Rabbim daga buyuk sikintilardan saklasin.
Şu an yurtdışındayız. Türkiye’de alanın uzmanı bikaç profesöre gösterdik. Doğuştan gelen bi sorun ve tıpta çözümü yok denildi. Burda da üniversite hastanesine gittik,aynı cevap. Üzgünüz dediler. Allah bahtını güzelleştirsin yavrumun

Siz iyi bir annesiniz elinizden geleni yapiyorsunuz ve bazı şeyler de elimizden gelenle sınırlı.Ben 1. sınıf öğrencilerine Snellen göz taraması yapıyorum.Gozlerinin sadece yüzde kırk gördüğü bu taramada anlaşılan öğrencim oldu.7 yıl kimse anlamamıs bile

Merak etmeyin agresifleşme felan olmaz yeğenim de başta hiç istemiyordu ama zamanla alışıyor...siz onun ilgisini başka yönlere çekip bandın daha fazla kalmasını sağlayın faydasını görürsünüz.
4 aylıkken sunulmuştu bu öneri..bi hayli denedim ama çok bağırıp çağırınca vazgeçtim,karakterini olumsuz etkileyecek,görüşüne bi katkısı olmayacak zaten diye. Şimdi bağırıp çağırsa da dans ederek,sürekli kucağımda tutarak deniyorum bakalım. İnşallah fayda eder. Sağolun

Tatlı canını sıkmaya değmez. Sağlam gözü kapatmak diğerine avantaj sağlar elbet. İlerde estetik kaygıları olursa onun da çaresi var.

Evet haklısın, bebek olduğu için bant takılınca hırçınlaşabilir ama büyüyünce çok çetin ceviz olacak bebeğin, buna eminim. Sen kendini üzme. Daha beter, daha çaresiz nice dertle uğraşan anneleri düşün. Çabucak atlatırsınız inşallah. Sevgiler..
Şimdiden çetin ceviz yavrum benim:) dün hastanede kaç tane yöntem denediler, bakabilmek için. 5 saat sürdü muayene. İncitmemek için daha bi özenli davrandılar sağolsunlar.
Daha beter dertleri düşünüyorum,çok şükür diyorum. Başlı başlına yavrumun varlığı için her an her dakika şükrediyorum.
Çok teşekkür ederim :KK200:

Back
X