• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin neye alerjisi var??? YARDIM :(((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

duygugkhn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
10
0
36
Van
Oğlum 4 aylık ve 2 aydır alerjisi var ama neye bulamıyoruz. 2aylıkken atopik diyerek başladı. Vücudu kızarık hatta bazı yerler yara olmaya başladı. kaşıntısı çok. kremler şuruplar doldu evde. Doktor bişeyin bunları tetikleyip arttırdığını söyledi ama bulamıyoruz. Yapmadığımız şey kalmadı. pregomin mama yiyor oğlum ben de yediklerime çok dikkat ediyorum hatta 2gündür emzirmedim bile. çamaşırları sadece suyla yıkıyorum, buharlı ütü, şampuan sabun yok, organik giysiler, halısız oda, evdeki çiçekler çöpe, güneş yasak, sokak yasak ama yok hala oluyor. Bir de acaba bu alerji testleri nasıl yapılıyor? Küçük bebekler için yaptıran kimse oldu mu ve nekadar doğru sonuç alınıyor? Yaşadığım şehirde alerji bölümü yok, en yakındaki şehirde üniversite hasta.neside randevu için dolu diyor. Başına böyle birşey gelmiş arkadaşlar yada bilgisi olan arkadaşlar. Geçmeyeceğini biliyorum ama neden olduğunu bulsak en azından rahat edecek bebeğim. Gözümüzden kaçan bir nokta vardır belki. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum....

Merhaba benim kucuk oglumdada alarji vardı 7 aylikken vucudunda kizariklik kabartilar oluştu Dr götürdüğümde önemli birşey değil denildi ara sıra geçip tekrar ediyordu saglık ocagindaki Dr söylediğimde şurup verdi daha sonra kremler birgun susamli kraker yedi sabah kalktığında yüzü hertarafi isilik karın bölgesi kabariklik hemen pediatina götürdük mikrop kapmış dedi 1 aylık srup verdi alerjisi olduğunu söyledim yok dedi muz yumurta balık kirmizi meyveler domates soslar birçok şeyi yasakladı vermediğim halde kabartilar yine çıkıyordu saglık ocagindaki Dr kan tahlili yaptırdı sonucları aile dr götürdüm oda evet alerjisi var ama neye oldugu belirtilmemiş tekrarlamamı istedi tahlili ayrıntılı sekilde ben ogluma kiyamadim yapmadım bu sonucları yeni druma gösterdim oda bir degerin yüksek olduğunu ayrıntılı yaptırmamı istedi gecen ay tahlilleri yaptırdım süt yumurta muz balık kivi bunlar hepsi negatif yazıyordu sonucları daha druma göstermedim oglum 17 aylık oldu şükür eskisi gibi değil kabartilar ben yurt dısında oldugum icin deri testi yapılmıyor en erken 2 yasında yapılması gerekiyormuş istersen sana yaptıgım tahlillerin ismini yazabilirim kanda hangi degerlere bakıldığını hoscakal

Belkide kullandığı mamadanda olabilir bazı cocukların mamaya bile alerjisi olduğunu duydum benim komsumunki öyleydi oda özel bir mama veriyordu bence seninki mamadandir bir süre sadece emzir şikayetin bittiği anda mama ver tepki gösterecekmi bir dene

öpmemeyi deneyin hele ki erkeler öpmesin.benim en küçük kardeşiminde garip bir alerjisi vardı yüzü yara oluyor ishalde oluyordu.sonra doktoruna denk geldik.erkeklerin sakalında olan bir bakteri varmış traşta olsa oluyormuş o hassas bünyende alerjine neden oluyormuş.eşiniz sizin öptüysede temas etmeyin.belki sizin ki de bu kadar basit bir nedendir.acil şifalar.

öpmemeyi deneyin hele ki erkeler öpmesin.benim en küçük kardeşiminde garip bir alerjisi vardı yüzü yara oluyor ishalde oluyordu.sonra doktoruna denk geldik.erkeklerin sakalında olan bir bakteri varmış traşta olsa oluyormuş o hassas bünyende alerjine neden oluyormuş.eşiniz sizin öptüysede temas etmeyin.belki sizin ki de bu kadar basit bir nedendir.acil şifalar.

tsk edr tripoli ögrenmis oldum.kizim aynisi oluyor.öpülünce hemen yanaklarinda yada cenede falan ufak kizariklar oluyor.

benim kızımda da oldu..katı gıdalara geçtikten sonra başladı..herşeyden olabiliyor..atopik dermatit ve çok felaket bişey..hala zaman zaman oluyor..o dönemde kendimiz keşfettik domatesten oldu..kol araları boyun arası diz arkaları ciğer gibi oluyordu bide kaşıdıkça hep yara oldu.. domartesi kestik 3-4 gün sonra sönmeye başladı ve geçti..tabi bide kortizonlu krem kullandık malesef.. gerçi sürmeyincede geçiyor kaşıntısını ve sızısını alıyorudur mutlaka ama napiim dayansın çok kötü olmadıkça kremide sürmüyorum..geçen sene domatesti bu sene çilek..şimdi yine oldu ama neyden henüz bulamadık..çilek yedirmedim gene oldu..heralde başka bişeyden oldu.. bize dr. vücudunu çok iyi nemlendirin demişti..bide diyetisyen dr. da alerjisi olabilir ama hiç yedirmezseniz asıl o zaman alerjen olur ara ara yedirin mutlaka dedi..zaten büyüdükçe bu alerjiler geçermiş..
bence sizin yediğiniz bişey ona dokunuyor olabilir..yada mamadan olabilir..aslında herşeyden olabilir malesef..denediğiniz halde geçmeyen şeyleri tekrar hayatınıza sokabilirsiniz..zaten neyden oldugunu bulursanız 3-4 gün içinde hiçbişey kalmayacak şekilde geçiyor..

benımde aklıma mama geldı nıye mama kullanıyosunuz sutunuz yetmıyomu?doktor mama hakkında bişi soylemedımı?

2 haftakadar once bizdede alerji vaksı ortaya cıktı malesef.oglum 7 aylık, gecen hafa falan once birden boynunda sırtında fısır fısır boyle kızarık elle dokununca pütürlü pütürlü sivilce benzeri biseyler cıkmaya basladı.2 gunde bacaklarda kollarda eller heryerde cıkmaya basladı ve once baslayanlar dahada kızarmaya basladı.Doktora goturduk 3. gun falan bize elocon krem verdi kortizonlu oldugunu bununda bebekler icin zararlı oldugunu soyledi.Bize cok ilerleyen yerlere kullanın 2 kullanım arasında 10 gun kadar aralık verin dedi.Sebebin ne oldugunu bilmiyoruz doktor herseyden olabilir dedi, sıcaklıktan yada verdiğimiz bir meyveden vs.Sonuc olarak sebebini bilmiyoruz, 20 güne dogru gidiyoruz malesef hala devam ediyor, bizde sasırdık napsak diye krem kullansak dert bu arada krem işe yarıyor sonduruyor yani kullandıgımız yerlerde ama doktor zararlı falan deyince onuda rahat rahat kullanamıyoruz, arada kalmıs durumdayız :(

Durumunuzu okudum benim oğlum 1 aylıkken anladık ama uzun bir süreç eğer bana size ulaşabileceğim bir bağlantı aöylersenniz uzun uzun anlatmak isterim tekrardan geçmiş olsun

Oğlum 4 aylık ve 2 aydır alerjisi var ama neye bulamıyoruz. 2aylıkken atopik diyerek başladı. Vücudu kızarık hatta bazı yerler yara olmaya başladı. kaşıntısı çok. kremler şuruplar doldu evde. Doktor bişeyin bunları tetikleyip arttırdığını söyledi ama bulamıyoruz. Yapmadığımız şey kalmadı. pregomin mama yiyor oğlum ben de yediklerime çok dikkat ediyorum hatta 2gündür emzirmedim bile. çamaşırları sadece suyla yıkıyorum, buharlı ütü, şampuan sabun yok, organik giysiler, halısız oda, evdeki çiçekler çöpe, güneş yasak, sokak yasak ama yok hala oluyor. Bir de acaba bu alerji testleri nasıl yapılıyor? Küçük bebekler için yaptıran kimse oldu mu ve nekadar doğru sonuç alınıyor? Yaşadığım şehirde alerji bölümü yok, en yakındaki şehirde üniversite hasta.neside randevu için dolu diyor. Başına böyle birşey gelmiş arkadaşlar yada bilgisi olan arkadaşlar. Geçmeyeceğini biliyorum ama neden olduğunu bulsak en azından rahat edecek bebeğim. Gözümüzden kaçan bir nokta vardır belki. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum....
Kayseri’de yaşıyorum ve üniversitenin alerji bölümüne 1 buçuk aylıkken alerji testi yaptırdım bizde bişey çıkmadı ama çıkmasa bile olmadığı anlamında gelmiyormuş küçük olduğu için sizin biraz daha büyük olduğu için belki çıkabilir testte komşumun bebeğine 3 aylıkken yapmışlar yumurtaya tepki göstermiş testte çıkmış bence test yaptırmaya çalışın

Back