bebeklerin göğüsleri genelde süt toplar 40 ı çıkana kadar masaj yaparak atlatılabilecek bi durum buna mudahale edilmesse geneldde sertleşir kistleşir falan falan bi akrabamızın bebeğinde deolmuştu ameliyatla aldılar bence bi dr a daha görün erken ergenl,ik fikri çok saçma geldi daha o çocuk bile değil bebek bence her banyodan sonra yumuşamışken masaj yapark ovuştur biz ilk banyosunda yavaşca sağmıştık uc kısmını ve inan süt nasıl fışkırmıştı ben bile inanamadım 0 içerde kalınca sertleşiyo sonra masaj yaptık her banyodan sonra sana tavsiyem sıma sakın sertleşmiştir o ama masaj yapabilirsin birde başka bir doktora daha göster geçmiş lsun sağlıkla büyüt bebeğini
kuzenimin kızınında doğuştan iki göğsü de baş parmağımın 1 boğumu kadardı doktor muayene etmiş ultrason kan tahlili falan sakın ellemeyin kendi geçer demişti hakikatnde yaşına doğru geçti.inşallah geçer canım ya..
benim kızımdada var doğduktan sonra olmaya başladı doktor sıkmayın ellemeyin geçer dedi ama 1 yaşına geldi halen geçmedi ve ben endişeleniyorum arkadaşın dediği gibi erken ergenlik şüphesinden korkuyorum çünkü tanıdığım bi arkadaşın kızı 9 yaşında kaç senedir bunun tedavisini görüyor malesef böyle bir hastalık var
benim kızım 19 aylık oldu ve memesindeki sertlik küçülmeye başladı.Yinede endokrin doktoruna 3 ayda bir kontrole gidiyoruz.Dokyor şimdilik erken ergenlik gibi bir durum olmadığını söyledi.
teşekkürler canım inşallah geçer ama bizimki doğduğunda yoktu sonradan oldu..[/QUOTE
Merhaba,
10 aylık kızımın bir memsinde 1 ay önce farkettiğim bir sertlik oluştu. Meme ultrasonu çektirdik. Ultrasonda memesinde büyüme gözlendiği için endokrinoloji uzmanına başvurduk. Doktor bu durumun genelde masum olduğunu ancak bazen erken ergenliğe dönüşebildiğini söyledi. Önce bir yumurtalık ultrasınu çektirdik normal çıktı. 3 ay sonra kontrole çağırdı doktor.Kan vermedik henüz.
Şİmdi çok endişeleniyorum, erken ergenlik olabilirmi diye. Fiziki muayenesiyle ilgili birşey söylemedi doktor,tüylenme vs. gibi bir durum yok.Geçici bir durumdur umarım.Benzer bir şey yaşayan varmı aranızda?
s.a benimde bebegimde 14×6 mm fibnoglandüler roku sertlik var prolaktin pormonu 33.70 çıktı sizin nasıldıir bilgi verin yütfenbenim kızım 19 aylık oldu ve memesindeki sertlik küçülmeye başladı.Yinede endokrin doktoruna 3 ayda bir kontrole gidiyoruz.Dokyor şimdilik erken ergenlik gibi bir durum olmadığını söyledi.
sonucu nedir acabaMerhaba
Çocuğunun durumu nedir benim kızım 9 aylık ilk doğduğudna vardı geçti sonra 7 aylıkken tekrar çıktı bizide doktor ultrason ile baktı meme dokusu dedi hormonel miş endokrinoloji bölümünden randevu aldım bikaçgün sonra başka bir doktor bakıcak ama endişeleniyorum senin durumunu merak ettim
Canım yalnız bu süt toplamadan farklı birşey. O ilk aylarda oluyor. Bİzimki 10.ayda birden oldu.Ayrıca ultrason çektirdik, kist veya patolojik başka birşey çıkmadı.Sadece doku büyümesi var. Çocuk doktorumuz endokrinoloji bölümüne yönlendirdi. Endokrin doktoru 1 yaşından sonra kendiliğinden geçebilir ama bazen de erken ergenliğe dönüşebilir dedi. Genelde geçtiğinden bahsetti ama tedavi gerektiren durumlar da olabiliyormuş.Endişem bu yüzden.
Merhaba üstünden vakit geçmiş ama bebeklerinizin durumu nedir? Bir de sertlik dediğiniz şişlik miydi? İçinde oynayan bi şişlik var 15 aylık kızımınbenim kızım 19 aylık oldu ve memesindeki sertlik küçülmeye başladı.Yinede endokrin doktoruna 3 ayda bir kontrole gidiyoruz.Dokyor şimdilik erken ergenlik gibi bir durum olmadığını söyledi.
kaç yaşında çocuğunuz?Bizde aynı durumu yaşıyoruz çok endişeliyim erken ergenlik diyemem dedi doktorumuz beyin ve hipofiz emarı istedi geçici bir durum mu yoksa altında başka Bi hastalık var mı
Merhaba
Çocuğunun durumu nedir benim kızım 9 aylık ilk doğduğudna vardı geçti sonra 7 aylıkken tekrar çıktı bizide doktor ultrason ile baktı meme dokusu dedi hormonel miş endokrinoloji bölümünden randevu aldım bikaçgün sonra başka bir doktor bakıcak ama endişeleniyorum senin durumunu merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?